torstai 6. elokuuta 2015

Suunnitelmia syksyksi

Tällä viikolla on ollut välillä, ilmojen puolesta, niin syksyinen olo, että aloin tutkimaan mitä iltakursseja on tarjolla syksyksi. Minähän olen päättäny joka syksy, että NYT aloitan jonkun mielenkiintoisen kurssin. Innostus on loppunut yleensä siihen, kun katselin meidän viikko-ohjelmaa ja kujetusrumbaa. Sitten tuli sairastelut ja iltakurseille ei ollut menemistä. NYT olen vihdoinkin ihan oikeasti menossa, ja ensimmäinen kurssi on jo varattu! Ihmeiden aika ei siis ole ohi. Minulla on vihdoinkin aikaa harrastaa!
Cork on onneksi sen kokoinen kaupunki, että tällä saralla on paljon valinnan varaa. Täällä ei ole kansalais- eikä työväenopistoja, mutta yleensä kouluilla järjestetään iltaisin kursseja. Samoin ammatillisissa opistoissa ja yliopistollakin on iltakursseja. Syksyllä täällä pidetään myös pari päivää kestävät iltakurssi-messut, jossa eri oppilaitokset esittelevät tarjontaansa. Eli kyllä täällä harrastaa voi vaikka mitä.  
Ihan ensimmäiseksii ilmottauduin kuuden viikon Pilates-kurssille, joka alkaa jo ensi viikolla.  Pilatesta olen harrastanut aikaisemminkin, ja se sopii minulle. Ei mitään hyppimistä tai polkemista, huutavaa ohjaajaa eikä tärykalvot puhkovaa musiikia. Pilateksessa minua viehättää se, että se on rauhallista, mutta kuitenkin todella tehokasta. Sopii oikein hyvin istumatyötä tekevälle.  Tämän kurssin valitsin ohjaajan takia. Hän ohjasi kerran pilatestunnin kuntosalilla ja silloin päätin, että hänen kurssilleen haluan vielä joskus mennä.
Olen jo pitkään halunnut aloittaa jonkun kielen opiskelun ihan tosissaan. Yksinopiskelu ei minulta onnistu, joten parempi vaan mennä iltatunneille. Junailen sitten Juniorin kyydit myöhemmin, jos sattuu hänen harkat samalle illalle.
Haluan nimenomaan mennä yliopistossa pidettäville kielitunneille, sillä sillä luulisi olevan pätevät opettajat ja tahti nopeampi. Sellaiset harrastusryhmät, joissa edetään etanavauhtia ja opetellaan nimen sanomista puoli lukukautta eivät kiinnosta. Italian kursseja jo mainostettiinkin, ja niitä näytti olevan viittä eri tasokurssia. Espanja olisi sitten se toinen vaihtoehto, mutta tietoja kurssi-illoista ei ole vielä julkaistu. Siinäpä saan nyt pähkäillä kumpaa kieltä alan opiskelmaan. Espanjaa opiskelin pari vuotta asuessani Englannissa, mutta olen autuaasti unohtanut kaiken oppimani, joten alkeiskurssista aloittaisin senkin.
Mielelläni menisin myös kurssille, jossa tehdään jotain käsillä. Se taitaa kuitenkin jäädä haaveeksi, sillä ihan kaikkeen ei energia vielä riitä. Aloitan ensi viikolla tekemään pitempiä työpäiviä, joten siihenkin täytyy aluksi totutella. Vaikka voinkin nykyisin ihan hyvin, ei energiaa kuitenkaan ole yhtä paljon kuin silloin ennen.  
Oletteko te suunnitelleet jo syksyksi harrastuksia? 

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä noi sun kurssit!! Mulla on vielä yksi kuljeteltava, jota kyllä mielelläni judo-harkkoihin kuljettelen. Käytän sen odotteluajan hyväkseni ja käyn siinä välissä lenkillä tai kaupassa.

  Yhteen ohjattuun liikuntaryhmään ajattelin itsekin ilmoittautua. Mun selkä oikuttelee aina välillä ja lihaskuntoa on pidettävä yllä. Kuntosalille menen aina vähän pitkin hampain, mutta nyt ajattelin kokeilla tällaista kiertoharjoittelua - on kuulemma tehokasta :).

  Mä olen kyllä muuten vähän tällainen yksin puurtaja ja tykkään käydä napit korvilla lenkillä. Kesän jälkeen (oli en ilmat olleet sit ihan mitä vaan) on mukava palata arjen rutiineihin. Koulut alkaa ensi tiistaina ja mulla on nyt töissä melko kiirettä. Toivotaan, että kiireet laantuu kunhan kaikki saadaan hyvin alkuun....

  Mukavaa loppukesää Corkiin! Ja hyviä, innostavia, rentouttavia ja haasteellisia kursseja sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekkin tuo kuntosalille meno on kuin tervanjuontia. Mielummin lähden kävelylle ja kuuntelen vaikka radiota. Ennen minäkin käytin harkkaodottelut hyödyllisesti vaikka kävellen. Katsotaan miten aikataulut tänä vuonna toimivat. Jalkapallo jää pois ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen!

   Poista
 2. Syksyssä on kyllä kummaa taikaa, silloin tuntee suorastaan pakonomaista tarvetta aloittaa jotain uutta! Itse olen tuon pilateksen laittanut nyt to-do listalleni yhdessä joogan kanssa, katsotaan, saako tällainen rautakanki tunneista iloa ja hyötyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä se pilates siitä käynnistyy. Aluksi kyllä tuntuu, että ei tästä tule mitään. Minäkin olen nykyisin tosi kankea, mutta jospas sitä taas tästä alkaisi taipumaan. Pitää muistaa tehdä niitä liikkeitä myös kotona, sillä ei se tunti kerran viikossa riitä. Aloitatko taas opettamaan turkkia? Soitellaan vaikka Skypellä tässä viikolla. Olisi kiva kuulla kuulumisiasi.

   Poista
 3. Oppisiko enää kieliä kun välillä unohtelen näitä suomenkielen sanojakin lahjakkaasti?! :) Italiankieli on aina kiinnostanut ja yksi talvi opeteltiin kilpaa tyttärien kanssa sanoja! Valokuvaus ja siihen liittyvät oheistoiminnat vie niin ajan, että nyt ei muuta oikein ehdi. Kiva kun nyt pääset opiskelemaan, mitä mieli halajaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, minäkin pelkään, että jääkö sanat enää mieleen. Taitaa olla parempi mennä opiskelemaan espanjaa, kun jo vähän sanastoa osaankin.
   Valokuvaus on kiva harrastus, vaikka minulla ei mitään heinoa kameraa olekkaan.

   Poista
 4. Olin kerran kansalaisopistossa ranskan alkeiskurssilla, mutta lopetin, kun siellä oli yksi nainen, joka jankutti jatkuvasti, että auto ei voi olla feminiini eli LA voiture, kun se saksassa on joko maskuliini eli DER Wagen tai neutri eli DAS Auto. Sitä jankutettiin yksi tunti eikä se nainen sitä varmaan vieläkään tajua ja minä lopetin kurssin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, justiin tuollaisia jankuttajia en kestä. Aikaa on muutenkin vähän ja sitten joku jää jankuttamaan jotain typerää sanan sukua... Toivottavasti näitä tapauksia ei kurssilleni eksy.

   Poista
 5. Mukavia suunnitelmia:) Itsekin käyn kerran viikossa Pilates-tunneilla,tässä ihan vieressä kuntosalissa,vaikka viimeksi yhdellä jalalla seisominen sai taas pahus luupiikkini oireilemaan. Suomessa asuessa kävin jatkuvasti jollain kursseilla;esim. espanjan,portugalin ja arabian,mutta etupäässä espanjankielen kursseilla. Täällä kaikenlaiset kurssit ovat niin kalliita ettei tule oikein mentyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilates-tuntia suorastaan odotan. Eriasia sitten on taivunko enää mihinkään suuntaan. Kielitunteja on täällä monen hintaisia, mutta eivät mielestäni ole liian kalliita.

   Poista
 6. Hyvältä kuulostaa :)
  Minähän opsikelen nyt espanjaa tällä hetkellä- ihan yksin. Espanja on siitä helppo (minulle mikään kieli ei ole helppo tosin) että lausunta sopii melko hyvin suomalaisen suuhun ja siksi yksin opiskelukin onnistuu, ainakin alkeet. Itse tosin haaveilen monessakin kielessä paikan päällä opiskeltavista tehokursseista...

  Salikortti pitää hakea takaisin syksyksi, nyt on ollut tauolla. Mutta muuten, opiskelen aina jotain, olen opiskellut jo Suomessa ja jatkanut opintoja ulkomailla. Milloin mitäkin, mutta rinnalla on aina kulkenut myös jokin kieli. Ja mitään en kuitenkaan hyvin osaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pystyt opiskelemaan yksin. Minusta ei siihen ole. Löydän aina tekosyitä, miksi juuri tänä iltana en mukamas ehdi. Sinä oletkin muutanut niin monta kertaa, että siinä on ollut pakko oppia edes vähän uutta kieltä. Minulta taitaa jäädä salikortti hankkimatta. Ei vaan innosta!

   Poista
 7. En ole viela ehtinyt suoda syksylle ajatustakaan, meilla on Suomen lomakin viela edessa, tytön tarha alkaa syyskuun puolivalin jalkeen eli sen jalkeen sitten alkaa arki. Salikortin haluaisin hankkia mutta katsotaan ehdinkö salille, uuden kodin kanssa on viela pienta hommaa, samoin vilkkaan koiran. Pilates olisi kylla ihanaa, meilla ei taida tassa ihan lahella olla pilatesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ei tosiaan taida vielä olla syksy mielessä. Harrastuksen pitää olla sellainen, että siitä ei tule stressiä ja että se sopii aikatauluihin. Minä täällä odottelen edelleen niitä uuden kodin kuvia!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!