lauantai 1. elokuuta 2015

Mitä yhteistä on Irlannilla ja Suomella?

Toivottavasti tätä postaustani lukiessa, joku teistä siellä Suomen Surkeassa Suvessa värisevä, vähän piristyy. Suomalaiset, te ette kärsi yksin. Täältä Irlannissa on ollut ihan Yhtä Surkea Suvi. Ei ole helteitä riittäynyt meillekkään, ei.

Olen tässä kesän aikana sahannut näiden kahden maan väliä, eikä aikakaan ole tarvinnut pelätä, että tulee liian kuuma kummassakaan. Lentokoneen oven auettua ei ulkona ole odottanut ihana helle eikä auringon paiste. Vettä vaan!  No, rehellisyyden nimissä, minulla nyt on muutenkin säännöllisin väliajoin sisäinen lämmitys täysillä päällä, joten helteittä on ihan omasta takaa, vuoden ajasta riippumatta. Kiitos vaan Tamofen, olet lääkkeistä se kaikista rakkain - not.

Blogeista olen ollut haistavinani jo vähän sellaisia syksyisiä tunnelmia. Elokuu alkaa, koulut alkavat ja se kesä oli sitten siinä. Meillä täällä vielä toivotaan ja uskotaan, että elokuussa se kesä koittaa. Elokuuhan on edelleen lomakuukausi, ja koulut alkavat vasta kuun lopulla. Taidan olla pessimisti, kun en jaksa uskoa lämpimään elokuuhun. Kunhan nyt ei tulisi mitään viikkoja kestäviä rankkasateita, helteistä viis.

Onhan se jotekin nurinkurista, kun naistelehdet ovat toukokuusta asti toitottaneet kesää. Valitse vartalollesi sopivat bikiinit. Grilliherkkuja. Puutarhakalusteita. Mökkien sisustamista. Kukkamekkoja. Ihania kesäisiä puutarhoja. Marjaretkiä metsään. Kauniita kuvia tuhansien järvien rannoilta. Sitä kauneinta kesää  on hehkuteltu sivukaupalla. Huomaa, että lehdet tehdään etuajassa, eikä nyt. Ei kuvan kuvaa tyhjistä uimarannoista, märistä puutarhakaluseista, lainehtevista viljapelloista, huolestuneista maanviljelijöistä eikä mökeillänsä murjottavista lomalaisista. Meille on taas myyty kuvaa täydellisestä kesästä, jota ei sitten tänä vuonna tullutkaan.

Onko elämä sitten säästä kiinni? No, ei tietysti ole, mutta kun siellä koto-Suomessa on se pitkä ja pimeä talvi ja meillä tätä vesisadetta piisaa, niin olisihan se ihan toivottavaa, että edes pari viikkoa vuodesta saisimme nauttia auringosta ja lämmöstä. Unohtamatta tietysti heitä, joiden elanto riippuu, siitä miten lämmintä kesällä on.

Meillä täällä on, satoi tai paistoi - ennusteen mukaan tuota jälkimmäistä olisi taas tiedossa- pitkä viikonloppu edessä ja maanantaian yleinen vapaapäivä. Taidan vetää verhot kiinni ja nauttia vain kotonaolosta. Ehkä ensi kesänä onnistaa säiden suhteen, tai sitten ei!


Kuvat otin tässä viikolla. Olin ystäväni kanssa kävelyllä, eikä satanut!14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Meilla on taas ollu vuosikymmenen helteet Izmirissa, huh helletta eika haittaa vaikka Suomen lomalla ei kuuma olisikaan mutta toivottavasti ei sada ihan koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan ei mee nämä säät. Teillä hikoillaan ja meillä väristään. Just nyt paistaa aurinko, joten pitäisi kai olla lenkillä. No, jospas vielä illalla onnistaisi, siis tämä aurinko ja kuivuus!

   Poista
 2. Hienot maisemat. Olin tyttäreni kanssa maassanne vieraana viikon ajan ja olimme häkeltyneitä maisemista ja ihmisten ystävällisyydestä, kiitos niistä. Olen aina tykannyt irkkumusiikista ja nyt oli mahdollisuus kuulla sitä livenä sekä nähdä laadukasta stand up- komiikkaa sekä tanssiesityksiä. Mahtava matka, tutustuttiin etelä-Irlantiin bussilla kierrellen. Kunpa pääsisi uudestaan joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kun kiva, että piditte Irlannista ja irlantilaisista. Kiitos, suorien lentojen, täällä näkee taas enemmän suomalaisia turistejakin. Maisemia jaksan minäkin vielä näinkin monen vuoden jälkeen ihailla. Toivottavasti pääsette tänne vielä joskus uudestaan.

   Poista
 3. Tiesin jo ennen Skotlantiin muuttoa, ettei kesäsää täälläkään päätä huimaa tai hikoiluta, mutta olen kyllä ollut ehkä pikkuriikkisen pettynyt harmauteen ja sateeseen. Mutta - mikä ilahduttaa, on paikallisten asenteet. En ole kuullut yhdenkään paikallisen sanovan puolta sanaa negatiivista kesäsäästä, eikä lehdet ruikuta jokaista saderintamaa (kuten iltapäivälehdet Suomessa?!). Sen sijaan ihmisillä on huumori hallussa, esim. meidän paikallinen sääasema jakaa lähes päivittäin sääkatsauksia tyylillä, "Our new UV Index reading is currently showing 0.0. So since we are in Scotland we will presume this reading is correct and it is not faulty", tai viikon ainoan poutapäivän jälkeen: "Summer is back after a day of calm weather. Cloud, showers, potentially heavy showers, a little sun and breezy."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näillä saarilla ostaan ottaa sää huumorilla. Eihän tästä elämästä tulisi muuten mitään. Suomessa lehdet tosiaa oikein ruokkii sääsurkutusta.
   Kyllä minuakin välillä suorastaan masentaa tämä sää, mutta esim tänä aamuna aurinko paistaa joten siitä pitää nauttia nyt ja heti. Iltapäivällähän taitaa taas sataa. Yritän elää niin, että tekemiseni eivät ole säästä kiinni. Ei vaan aina onnistu.

   Poista
 4. No mutta..Asummeko oikeasti samassa Corkin 'kunnassa' ?
  Siis taallahan oli meilla aivan upea huhtikuu, toukokuu ja jopa helteinen kesakuu. Saat toki muuttuivat vahan epavakaisemmiksi heinakuun alusta(heti kun koululaisten kesalomat alkoivat), mutta on sinne valiin mahtunut aina aurinkoa ja lampoakin. Helletta ei tosin heinakuussa oikeastaan ole ollut, mutta enpa tuota kaipaakkaan, ja bikineita en enaa kehtaa paalleni pistaa! :D Grillikin kylla on ennattanyt tana kesana kuumaksi ihan riittavasti :) (ehka osasyy bikinittomyyteeni..;) )

  VastaaPoista
 5. ps. heinaa ja 'sileage'akin on saastossa viela viime vuodesta ja kylla nailla sailla on saatu Irlannissa hyvin heinatyot tehtya tana kesana. Kesa 2012 oli katastrofi, silloinhan Englannista kuljetettiin hatakuormia heinaa karjalle kun piti syottaa elaimille edellisvuoden satoa kesalla lisaravinnoksi, kun ruoho oli niin markaa. Ja kun ei taas saanut leikattua heinaa tulevaksi talveksi, tarvittiin apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas kaipaan edes kahta niin lämmintä viikkoa, että illallakin voi istua ulkona ilman täkkiä. Ei ole onnistunut tänä kesänä!!!

   Poista
  2. Koko alkukesahan-eritoten kesakuu oli todella lammin. Silloin tarkeni kylla hyvin, aamusta myohaan iltaan. Toivottavasti viela tulee lampopyrahdys ennen syksya. :)

   Poista
 6. Suomen viileistä on nautittu reilut pari viikkoa. Huomenna takaisin Israelin helteisiin. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tosiaan eletään sitten siinä toisessa äärilaidassa. En yhtään ihmettele, jos olette nauttineet vilpoisesta kesästä ja viilentävistä sateista.

   Poista
 7. Me täällä Italiassa kärsitty vuosisadan helteistä, ; kuukausikaupalla +40, vetää sekin naamat tyytymättömiksi. .;) Onneksi olin välillä Suomessa vilvoittelemassa.:) Kaunista siellä ainakin näyttää olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila, jos joskus tuntuu, että sulat sinne Italian helteisiin, niin tule tänne. Vierashuoneeseen mahdut hyvin ja voin taata, että sinulla ei tule olemaan liian kuuma.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!