keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lunta tulvillaan...

Eilen sitä sitten tuli. Ensin vetisenä versiona ja sitten ihan ehtaa tavaraa. Ai, että mitäkö? No, lunta. Aamulla oli maa valkoisena, ja tietysti myös auto. Onneksi tänään ei ollut minun ajovuoro kouluun, eikä töihinkään tarvinnut lähetä.

Lähdin etsimään komeroista sopivia kenkiä ja mitkäs löysinkään? Vanhemman pojan ikivanhat kengät, joita ei ole käytetty sitten alakoulun. Pitääkin mainostaa miehelle, että kannatti säästää vanhat kengät. Nyt niille on käyttöä. Hänhän on sitä mieltä, että minussa on hamsterin vikaa. Olen tietysti erimieltä asiasta. Omasta mielestäni kierrätän ja heitän romua roskiin, ja sitten taas hankin jotain uutta. Tietysti sitä aina joskus tulee säilytettyä tälläsiä kultakimpaleita, kuiten kuvasta näkyy. Sopivat muuten minulle täydellisesti, ja tilaa jäi myös mummun neulomille villasukille.


What I wore


Kun sukat ja saappaat olivat jalassa, heitin kameran kassiin ja lähdin aamukävelylle. Tuntui hassulta, kun lumi narskui kenkien alla ja naamaan kävi sellainen talvinen viima. Liikenne näytti olevat jumissa, mutta kolareita en onneksi nähnyt. Päätiet alkoivat olla jo sulat, mutta sivutiet jäisiä ja hengenvaarallisia. Täällähän siis ajellaan liukastellaan kesärenkailla. Tässä muutama kuva meidän lyhyestä talvesta.

Tämän kuvan otin yläkerran ikkunasta takapihalle päin. Huom! edessä palmu.

Taivas oli hetken aivan uskomattoman upean värinen.

Meidän asuntoalueelta tänä aamuna.


Päivän asu: pojan vanhat kengät ja äidin kutomat villasukat.

Yhdenksän aikaan tiet alkoivat jo sulamaan.10 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis taivas! Ja sä olet nyt sitten siirtynyt näköjään pelaamaan Päivän asu-liigaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vain hetken noin kaunis. Onneksi oli kamera lähellä. Joo, pitäähän sitä keksiä aina jotain uutta tänne blogiin. Olishan mulla ollut tämä 20 vuotta vanha villapaitakin päällä. Otan sen aina Suomeen mukaan ja käytän täällä kun on normaalia kylmempi. Milloin sinä aiot alkaa esittelemään asujasi. Tässä pitää mennä vaan virran mukana...

   Poista
 2. Aika tavaran nauttii, niinhän sitä aikanaan tavattiin sanoa. Onpas siellä kaunista! Täällä lumet taas sulaa. On ollut merkillinen talvi, jossa lämpötilat seilaa ylös ja alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talvi kesti vain päivän. Sitten tuli tilalle myrsky ja roskapönttökin lensivät. Meilläkin nämä säät aina välillä seilaavat sinne ja tänne.

   Poista
 3. Olispa täälläkin lunta;Jerusalemissahan oli mutta ei täällä minun seudullani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin kuvia lumikuvia Jerusalemista. Tuntuu ihan ihmeellisesltä, että sielläkin oli lunta. Jospas teillekin vielä tulisi parikis päiväksi talvi.

   Poista
 4. Miten ne uskaltaa ajaa kesärenkailla? Joskus muinoin jouduttiin ajamaan töistä kotiin, kun sattu työpäivän aikana ensimmäinen pyry alkamaan. Niin kyllä se oli sellaista menoa että ei mitään pitoa ollut, auto liukui kun kelkka kun piti jarruttaa vaikka vauhti ei ollut kova. Täytyy sanoa et oli viimonen kerta kun menen auton kyytiin talvikelillä missä on kesärenkaat. Meinas tulla avioero kun neuvoin miestä miten ja koska pitää jarruttaa. Pelkään muutenkin talvikeleillä autonkyydissä vaikka on nastatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista liukasteluhan se täällä kesärenkailla on. Täällä meilä vielä on mäkiä ja sitten käy niiin, että ihmiset jättävät autojaan tien varteen, kun eivät tohdi enää niillä ajaa. Onnettomuuksia sattuu liukkaina päivänä paljon. Onneksi niitä on hyvin harvoin ja tiet sulavat yleensä nopeasti. Talvirenkaita täällä ei ole, joten joko ajat kesärenkailla tai pysyt kotona. Sydän kurkussa olen tuolla joskus ajanut, mutta onneksi mitään ei ole sattunut. Kuten sanoin, näitä jääkelipäiviä on harvoin ja joskus menee vuosia, että niitä ei ole ollenkaan. Toivon, että tämän talven liukastelut on nyt liukasteltu.

   Poista
 5. Siellä sitten oikeasti hetken on näyttänyt ihan talvelta :) Täällä satoi lunta (räntää, mitä lie) mutta ei se maahan jäänyt.
  Toivottavasti vältyitte pahimmilta myrskyn tuhoilta, saisi jäädä tämän talven myrskyt tuohon. Viime talven kurjuus on vielä niin elävästi mielessä vaikka täällä pahimmalta vältyttiinkin. Yäk, kuivaa ja viileää tilaisin kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talvi kesti vain vähän aikaa ja sitten suli pois. No, sainpa edes muutaman kuvan muistoksi. Täällä myrskysi kahtena päivänä. Onneksi suurilta tuhoilta vältyimme. No, roskapöntön kävin pelastamassa tuolta tieltä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!