torstai 25. joulukuuta 2014

Vihreää täällä ja kuulemma valkoista siellä

Minä pääsen joulutunnelmaan täällä aina vasta illalla. Tuo ikkunasta avautuva maisema, kun ei ole kovin jouluinen. Niinpä nautinkin näin joulun aikaan pimeistä illoista. Silloin tuntuu joulu täälläkin joululta.

Pojista vanhempi sai kun saikin haluamansa valkoisen joulun. Olemme soitelleet hänelle ja mummulle monta kertaa. Kinnkukin kuulemma oli kypsää sähkökatkoksesta huolimatta.

Täällä aattona kaupat ovat auki myöhään ja moni vielä töissä. Aatto on täällä myös suosisttu matkustuspäivä. Pubit ja ravintolat ovat täynä ja tunnelma iloinen. Meillä perinteistä pidetään sen verran kiinni, että aattona syödään suomalainen jouluateria. Illalla meillä kävi vieraita ja kun he lähtivät kotiin, piipahdin vielä naapurissa viemässä sinne lahjoja.

Tänään sitten syömme kalkkunaa ja illalla meidät on kutsutu toiseen naapuriin kylään. Lahjat ovat vielä avaamatta, mutta kun saan tämän postauksen valmiiksi ja Juniorin tuolta yläkerrassa hereille, on niiden vuoro.

Tapaninpäivänä lähdemme ajelulle, mutta minne sitä en vielä teille paljalsta.

Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille lukijoille!


6 kommenttia:

 1. Hieman myöhästyneet hyvän joulun toivotukset sinulle! Toivottavasti mieli on jo vähän piristynyt, vaikka joulu onkin ollut vähän erilainen kuin muina vuosina. Omasta tahdostaan sitä voi kyllä tehdä erilaisen joulun, mutta ei ole kiva, jos erilainen joulu ei ole oma valinta. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu meni ihan kivasta ja yhtetyttä Suomeen pidimme Skypen välityksellä. Turha sitä on kuluttaa energiaansa virumalla itsesäälissä. Toivottavasti teillä oli kiva loma rapakon toisella puolella.

   Poista
 2. Meilläkin oli eilen iltayöstä vielä paljon ihmisiä liikkeellä, kun palasimme ystävien luota,. Välillä oli moottoritien kaikki kolme kaistaa täynnä, tosin liikenne kulki sujuvasti. Ihmettelin vaan, että miksi ne ihmiset ei ole joulua viettämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivatkohan ollet vielä matkalla joulunviettoon? Täällä kun aatto on työpäivä, niin lähtö saattaa venyä aika myöhään. Ne jotka eivät matkusta mihinkään menevät pubiin ja niissä onkin kova tungos.

   Poista
 3. Saimme kun saimmekin valkoisen joulun tänne etelä-suomeenkin:). Olin jo ihan varma että vettä sataa. Hyvää uutta vuotta sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Suomeen tuli valkoinen joulu. Kyllä se niin on, että joulutunnelmaan on vähän vaikea päästä, kun ulkona sataa vettä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!