lauantai 13. joulukuuta 2014

Kuusikauppoja

Marraskuun lopulla alkaa puutarhaliikeiden pihoihin ja vähän muuallekkin ilmestymään joulukuusia. Täällä ei kanata jättää kuusen ostoa jouluaattoon, sillä silloin käteen jää vain surkea kuivanut runko, jos sitäkään.

Kuusi pistetään jalkaan ja esille jo joulukuun alussa. Ihmeesti nämä "elävät" kuuset kestävät uuteen vuotten saakka. Meillä on päädytty tekokuuseen jo vuosia sitten. Jouluja on vietetty Suomessa, eikä kissansyöttäjää kehdannut enää pyytää kuustakin kastelemaan. Tekokuusi on palvellut hyvin ja maksanut itsensä takaisin monta kertaa. Eikä neulasiakaan ole tarvinnut imuroida juhannukseen asti olohuoneen matolta.

Kuusentuoksua puolestaan meille tuo kuusenoksat, joita naapurini minulle tänä vuona toi kuusikauppiaalta. Kauppiaat antavat niitä mielellään ihmisille, sillä muutenhan he joutuisivat ne itse siivomaan pois maasta. Pistin oksat ämpäriin ja koristelin joulupalloilla. Nyt meilläkin tuoksuu jouluta!

Hinnoista vielä sen verran, että isohkon kuusen saa 50.00 - 60.00 eurolla. Joulukuusia kasvatetaan myös Irlannissa joten, jos tälläinen "metsä" on lähellä voi kuusen käydä sieltä kaatamssa, maksua vastaan tietenkin!8 kommenttia:

 1. Minua on ihmetyttanyt Irlannissa-myos aikoinaan Englannissa- se, etta monet eivat laita elavalle kuuselle vetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vaan mielleen, että jotkut kuusenjalat näyttävät täällä sellaisilta, että niihin ei saa mitenkään vettä sisälle. En kyllä minäkään ymmärrä miten kuuset säilyttävät neulasensa kuumassa olohuoneessa, jossa takkakin porottaa välillä täysillä, ilman vettä.

   Poista
 2. Mielenkiintoita käydä täällä lukemassa erilaisista joulutavoista. Onnellista 3. adventtisunnuntaita. Joulu lähenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Euroopasta löytyy vaikka minkälaisia jouluperinteitä ja kuitenkin on kyseessä aika pieni alue maapallolla. Onneksi EU ei ole onnistunut yhdenmukaistamaan joulua!

   Poista
 3. Minä ihmettelin, kun näin täällä Suomessakin jo viime viikolla kuusia tien varressa odottamassa myynnin aloittamista, ja nyt tällä viikolla olen nähnyt kuusia jo myytävänkin. En muista, että kuusia olisi aiempina vuosina aloitettu näin aikaisin myydä? Eikös niistä karise jo neulaset ennen joulua...

  Mielenkiintoista, että siellä pitää ostaa kuuset jo niin ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainakin kaikkea aletaan myymmään joka vuosi aikaisemmin. Kuuset ovat olleet aina aikaisin myynnissä ja nyt tuntuu, että lokakuusta asti voi ostaa jo jouluruokiakin. Kuule, kummasti ne kuuset vaan näkyvät täällä kestävät jouluun asti. En tiedä ovatko jotenkin jalostettuja säilyttämään neulasensa ilman vettä - siis täällä.

   Poista
 4. Tekisi jo mieli laittaa kuusi. Mutta odotan viikonlopulle:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maassa maan tavalla tai maasta pois - näissä kuusiasioissakin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!