sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Vähän ohjelmaa

Tämä viikonloppu on ollut siitä erikoinen, että se on ollut lähestulkoon ohjelmaton. Ei mitään tiukkoja aikatauluja, eikä iltamenoja. Hyvä niin, sillä pitkästä aikaa tunnen, että olen levännyt ja valmiina uuteen viikkoon. Ainut pakollinen ohjelmanumero oli pojan vieminen teoriakokeeseen moottoripyöräkorttia varten. Hänellä on jo opetuslupa henkilöautolla ajoa varten, mutta halusi myös tehdä tuon toisen kokeen. Matka sujui pojat ajaessa, ja minun istuessa pelkääjän paikalla. Ihan hyvin ajoi, mitä nyt välillä piti pyytää hidastamaan!

Teoriakoe tehtiin tälläisessa "rekassa". 

Pojista vanhempi on käynyt viikonloppuisin Dublinista kotona. Ensimmäiset viikot ovat menneet vaihtelevalla menestyksellä, mutta nyt näyttää jo vähän helpottavan. Juuri nyt on siis menossa työharjotteluvaihe. Päivät ovat pitkiä, ja aamulla on oltava ylhäällä jo ennen kuutta. Ensi vuoden puolella alkaa sitten viiden kuukauden pituinen teoriajakso, jonka hän saattaa voida suorittaa täällä Corkissa.

Matka Dublinista Corkkiin taittuu nopeasti 2.5 tunnissa junalla, ja opiskelijana hän saa 50% alennuksen lipun hinnasta. Jouluun asti hän aikoo asua tätinsä luona, ja sitten katsotaan jatkoa. Dublinista asunnon löytäminen on todella vaikeaa ja vuokrat ovat pilvissä. Asunnolla tarkoitan sellaista kimppakämppää, jossa olisi oma huone, mutta keittiö, olohuone ja kylpyhuone jaetaan toisten kanssa.

Juniori puolestaan käy koulussa, siis ainakin noin nimellisesti. Hän nimittäin näyttää olevan jokaikisessä  koulun urheilujoukkueessa ja aina menossa milloin missäkin. Jätin viikolla liikunnnanopettajalle viestin ja pyysin häntä soittamaan minulle. Eihän tästä tule mitään, kun poika vaan potkii tai hakkaa palloa, eikä siksi voi osallistua tunneille. Aion sanoa opettajalle, että hän saa kyllä pelata koulun joukkueissa, mutta ei kaikkia otteluita. Opiskelu tulee ensin, ja sitten vasta maa-hockey ja jalkapallo. Juniori saattaa kyllä itse olla asiasta eri mieltä. Vielä viikko koulua ja sitten täällä on syysloma ja halloween.

Mies oli tämän viikonlopun hoitamassa asioitaan Naapurisaarella. Talo tuntui kovin tyhjältä, kun tulin takaisin rautatieasemalta. Nyt täällä ollaan taas kolmistaan Juniorin ja kissan kanssa. Tänne muuten luvattiin sateista viikonloppua, mutta onneksi "ennustajaeukko" oli väärässä. Tuulista on ollut, mutta kuivaa. Kävinkin lauantaina ja tänään pitkillä kävelylenkeillä ja nautin lauhasta syysilmasta. Lehtien potkiminen on oikein rentouttavaa puuhaa!

Kertokaapa tekin viikonlopuistanne!

Tässä vielä kuvia Irlannin ruskasta.2 kommenttia:

 1. Jälleen kerran blogisi sai minut hyvälle tuulelle! Kiva katsoa kauniita kuvia ja haaveilla seuraavasta matkasta Irlantiin. Ensi kesänä toivottavasti... Täällä keskisessä Suomessa vallitsee oikein kurjan sään prototyyppi. Harmaus on mitä harmainta ja yrittää työntyä mieleen. Kylmyys puolestaan tunkee luihin ja ytimiin.

  Olen kommentoinut pari kertaa aikaisemminkin blogiasi. Kuvien lisäksi pidän kovasti kirjoitustyylistäsi: osaat kirjoittaa yhtä aikaa kepeästi ja syvällisesti. Jossain vanhemmassa kirjoituksessasi mainitsit lukeeneesi jonkun siloiteltua ja täydellistä elämää esittelevää blogia. Onneksi sinun blogisi ei ole sellainen.

  Mistä muuten on tuo etusivun kuva? Onko se Corkin läheltä? Taustakuvan tunnistan Cliffs of moheriksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elli ja kovasti kiitoksia kommentistasi. On oikein kiva saada palautetta. Jotenkin tuntuisi, että valehtelisin, jos kirjoittaisin täällä vain kaikkea kivaa ja kaunista. Ei se kenekään elämä voi sellaista aina olla. Tuo iso kuva on otettu Kinsalen läheltä sellaisesta paikasta kun Old Head of Kinsale. Siellä on aivan uskomaatoman upeat maisemat merelle. Siellä tuntee itsensä aivan pieneksi. Kannattaa käydä katsomassa hyvällä säällä. Taustakuvan tunnistit ihan oikein.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!