sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Roppakaupalla tyttöenergiaa

Corkin syksyyn kuuluu ehdottomasti Naisten Mini-Maratoni. Se juostaan, hölkätään tai kävellään kerran vuodessa, ja samalla kerätään rahaa eri hyväntekeväisyysjärjestöille. Olen entistä enemmän sitä mieltä, että "charity begins at home" (hyväntekeväisyys alkaa kotoa). Liian usein käy niin, että lahjoitettu raha uppoaa järjestön pyörittämiseen, eikä siitää päädy kuin muutama prosentti apua tarvitseville. Siksipä suosinkin mielummin järjestöjä, joiden toiminnasta tiedän jotain.

ARC- talo on monelle täällä asuvalle syöpäpotilaalle ja heidän perheelleen tärkeä paikka. Lääkärit ja hoitajat hoitavat sairautta, mutta ARC talossa pidetään huolta henkisestä hyvinvoinnista ja jaksamisesta yleensä. Siellä voi viihtyisässä ympäristössä käydä juttelemassa koulutettujen terapeuttien kanssa, osallistua erillaisien ryhmien toimintaan tai paeta hetkeksi sairaaloita ja hoitoja ja nauttia vaikkapa rentouttavasta hieronnasta.

Laitoin kutsun kiertämään, josko joku muukin haluaisi lähteä liikkumaan kanssani sunnuntaina ja iloiseksi yllätyksekseni 14 vastasi kutsuuni. T-paidat saatiin ARC-talolta, ja jokainen maksoi itse rekisteröitymismaksun. Ensi lauantaina sitten lasketaan paljonko saimme kerättyä rahaa, kun ladyt tulevat meille kylään. Itse koen rahan pyytämisen vaikeaksi, joten en kerjää keneltäkään. Pistän osan itse ja jos joku haluaa kauttani lahoittaa rahaa hyvään tarkoitukseen, niin otan tietysti lahjoitukset vastaan.

Sää oli neljän mailin eli kuuden kilometrin aikana vaihteleva. Välillä aurinko porotti täysillä ja sitten yhtäkkiä alkoi sataa tihuttamaan. Minkä sade kasteli sen aurinko kuivasi! Paikalla oli uskomattoman energien tunnelma ja muutenkin iloinen ilmapiiri. Yli 10 000 osallistujaa takaisi sen, että ilmassa oli roppakaupalla tyttöenergiaa. Ensi vuonna varmasti uudestaan!

Miehet saivat osallistua sillä ehdolla, että pukeutuivat naisiksi.

Meitä oli moneen lähtöön!

Mitkä hiukset.

Välillä potkittiin lehtiä.


Paljon pinkkiä.

Moni käveli tai juoksi menehtyneen läheisen muistoksi.

Takkeja ei tarvittu.

Kyllä meitä kannustettiinkin.


Nämä ihanat "naiset" keräävät rahaa palvelevaa puhelinta varten. Itsemurhia tapahtuu tässä maassa aivan liian paljon.
Villiviiniä


Tätä pubia pitää käydä joku päivä kuvaamassa uudestaan.

Mustat rintsikat ja valkoinen hame.

Ja lopuksi Tipperaryn vettä!12 kommenttia:

 1. Hauskat kuvat, oli varmaan mahtava fiilis! Miten se raha oikein kerääntyy? Menevätkö osallistumismaksut juoksijan valitsemaan kohteeseen vai miten se käytännössä on järjestetty kun juoksijoita oli noin paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava olla mukana! Jokainen juoksija rekisteröityy ja maksaa 12.00 osallistumismaksun, joka kattaa kulut ja sillä saa juotavaa, mitallin jne. Itse saa sitten valita hyvätekeväisyysjärjestön hyvissä ajoin ennen. Pakko toki ei ole rahaa millekkään järjestölle kerätä. Hyväntekeväisyysyhdistys sitten lähettää osallistujalle t-paidan ja rahankeruukortin. Jokainen sitten itse pyytää ystäviään, perhettä, työkavereita jne sponsoroimaan juoksuaan/kävelemistä. Rahat kertätään lahjoittajilta sitten juoksun jälkeen ja tilitetään hyväntekevälisyysyhdistykselle.

   Poista
 2. Ihana tapahtuma ja ihmisillä hauskoja asuja. Tulee vähän mieleen nenäpäivä. Vakavia asioita, kuten sairautta, itsemurhaa ja kehitysmaiden ongelmia voidaan käsitellä siis välillä näinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaankin on iloinen tapahtuma, vaikka rahankeruukohteet ovatkin vakavia asioita. Monelle paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle tämä on vuoden tärkein tapahtuma ja näin kerätyillä rahoilla saadaan paljon hyvää aikaan.

   Poista
 3. Tosi hieno tapahtuma, toivottavasti rahaa keraantyy paljon tarkean asian vuoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi tulevan paljon rahaa, kun osallistujoita oli ennätysmäärä 10 500.

   Poista
 4. Hauskaa ja tärkeää! Mahtavia naisolentoja tuolla mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ihanat miehet ovat kyllä koko tapahtuman hauskuttajia. Voi, niitä luomuksia, Kaikilla taisi myös olla ihanat ritsikat.

   Poista
 5. Hyvän asian vuoksi on hyvä nähdä jopa vaivaa:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet näkevät tosiaan paljon vaivaa asujensa kanssa. Ilman naisellista asua, ei nimittäin saa osallistua.

   Poista
 6. Vaikuttaa hauskalta tapahtumalta, toivottavasti saat mukavasti kerättyä rahaa hyvään tarkoitukseen. Varmasti ihan eri mielellä mukana omien kokemusten jälkeen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Tällä kertaa sydän oli 100% mukana.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!