torstai 25. syyskuuta 2014

Nostan hattua

Viikko sitten kuulin paikallisuutisissa taksikuskista, joka otti aamuyöstä Corkin keskustasta kyytiinsä kaksi nuorta  miestä. Matka päättyi järkyttävällä tavalla. Miehet hyökkäsivät kuskin kimppuun takaa päin ja hakkasivat sairaalakuntoon, varastivat rahat – kokonaista €50.00 ja taksin. Yli 30 vuotta taksia ajanut,  59-vuotias kuski, ei ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa – onneksi.
Miesparka toipuu vammoistaan parasta aikaa, eikä voi palata ratin taakse 4-6 viikkoon. Yksityisyrittäjänä hän ei ole oikeutettu mihinkään avustuksiin, vaikka perheen tulot romahtivatkin kerralla.
Olen aina ihaillut irlantilaisten auttavaisuutta ja keksiliäisyyttä tälläisissa tilanteissa. Täkäläiset ovat uskomattoman reiluja ja antavat vähästään, kun toisella on hätä. Paikallinen radioasema järjestää tänään erään urheiluseuran tiloissa tietokilpailun, josta kertyneet tulot annetaan taksikuskille ja hänen perheelleen.  Eikö olekkin heino idea?
Taksi löytyi romuna, mutta kahta matkustajaa ei ole vielä löydetty. On kuitenkin todennäköistä, että miehet tunnistetaan valvontakameran nauhoituksista, sillä he hyppäsivät taksin kyytiin Corkin pääkadulta. Toivottavasti saavat kunnon tuomion, eikä mitään ”läpäti- lää- lässyn- lää- kun- mulla- on- ollut- niin- ranka- lapsuus- ja muutenkin- epäoikeudenmukainen- elämä”- tuomiota. 
Nostan hattuani tilaisuuden järjestäjille ja osallistujille. Samalla näytetään myös näille inhottaville rikollisille, kenen puolella kaupunki seisoo!Blackrockin linna täällä Corkissa. 

10 kommenttia:

 1. Voi että, vihaksi pistää tollaset rikolliset, toivottavasti saavat konnat kiinni. Eikö siellä ole vakuutuksia yksityisyrittäjillä tai jotain meidän kelan tapaista laitosta mikä korvaisi tai mistä saisi jotain apuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taksikuskin palkalla ei sellaisia vakuutuksia maksella, jotka korvaisivat työttömyyspäivät. En ole edes ihan varma onko sellaista vakuutusta edes olemassakaan. Kelan tapainen kyllä on, mutta koska kyseessä on yksityisyrittäjä, pitää olla täysin pennitön, että saa mitään.

   Poista
 2. Muakin pistaa vihaksi, tuntuu aina pahalta kun kovaa työta raataneille kay nain :( Vaikka joskus kiroan ettei Turkissa ole suomalaistyylista valtionturvaa niin tietyissa asioissa se laittaa kylla ihmiset ideoimaan ja auttamaan toisia hieman erilailla, jokainen kun tietaa, etta voi itsekin joutua samaan pulaan. Meidan kelantapaiset laitokset kun ovat aika harvinaisia koko maailman mittapuun mukaan. Mukavaa viikonloppua Irlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä normaali palkansaaja saisi valtiolta apua, mutta kun on oma yritys, vaikka siis vain työllistäisi itsensä, niin se on sitten ihan eri asia. Menee pitkä aika, ennen kuin saa mitään, jos silloinkaan.Ei saisi olla mitään omaisuutta jne. No, kukas niitä seiniään syö?

   Poista
 3. Kylla minakin vahan ihmettelen, etta eiko taksikuski tarvitse ajoon luvan taalla Irlannissakin ja lupaa varten tarvitaan vakuutukset?? Kyllahan vakuutuksen luulisi tuollaisen korvaavan?
  Irlantilaisten hyvantekevaisyysinto ja auttamisenhalu on kylla aivan omaa luokkaansa-ja sydanta lammittaa kokea tama aivan toistuvasti taalla. Tastakin on poikkeuksensa, kuten Bono, joka ei verojaan maksa tahan maahan eika omaa synnyinmaataan ole kuopasta nostamassa..noh, tama toiseen kertaan.
  Talla auttamisella varmistuu myos se, etta jos itse koskaan on niin kurjassa tilanteessa, etta apua tarvitsee(toivottavasti ei..), niin melko varmasti sita myos saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule taksikuskin pakalla makseta mitään kalliitta vakuutuksia. Jos et tienaa, niin et tienaa. Arvelen, että saattaa saada autostaan vakuutusyhtiöltä korvausta, mutta ei se palkaa korvaa. Irlantilaiset tosiaan pistävät nopeasti käden taskuun ja antavat rahaa. Suomalaiset vetoavat vain koviin veroihin!

   Poista
 4. Todella ikävä juttu ja toivottavasti roistot saadaan kiinni. Myös täällä on tuon tapaista kollektiivista auttamista,mikä on niin ihana juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hienoa, että kaupunkilaiset puhaltavat tälläisissa tapauksissa yhteen hiileen ja auttavat.

   Poista
 5. Vahan mietin noita juttuja kun isantakin ajaa taksia. Ja ei taallakaan mitkaan vakuutukset tuollaisia korvaa. Tavalliset kolarit vaan. Kun Mari tuolla aikaisemmin sita ihmetteli. Taalla oli monta vuotta sitten kauhea juttu kun pari alaikaista ampui ja tappoi taksikuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kuljettaja vaan aika yksin autossaan on. Mitäs teet kun takaa hyökättän kimppuun? Onneksi nämä tapaukset ovat todella harvinaisia. Turvallisia ajomatkoja miehellesi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!