maanantai 15. syyskuuta 2014

Keltaisessa talossa

Sarjassamme taloja, joiden ohi ajan joka päivä...Voiko talosta sanoa, että se on suloinen?
Minusta tämä on juuri sellainen.


Olen ihan varma, että se on sisältäkin ihan yhtä viehättävä. 
Veikkaan, että siellä on kuviolliset kokolattiamatot ja paljon koriste-esineitä. Emäntä on ilmiselvästi viherpeukalo, joten sisälläkin luultavasti kukat voivat hyvin.Pienestä keittössä touhuaa iloinen emäntä. Leipoo omenapiirakoita ja hauduttaa uunissa maittavia lihapatoja. Veikkaan myös, että tässä pienessä talossa on muutama vuosikymmen sitten asunut suuri perhe. Sopu on mitä luultavammin antanut sijaa, ja jotenkin on sänky jokaiselle illalla löytynyt.
Näitä pieniä taloja on jokaisessa pienessä irlantilaisessa kaupungissa. Ulko-ovi avautuu suoraan jalkakäytävälle tai sen puuttuessa tielle. Etupihaa ei ole, ja takapihakin on yleensä postimerkin kokoinen. Ikkunasta näkee hyvin mitä kaupungilla tapahtuu.


Huoneet ovat pieniä ja luulenpa, että huonekalut vähän vanhoja. Ei ehkä sisustuslehdestä repäistyn näköistä, mutta kodikasta ja varmasti viihtyisää.


Kuulemma talon omistajat vaihtuivat pari vuotta sitten. Nykyisin talo on tuskin enää täynä lapsia.
Pimeän tullen polttelevat kynttiöitä ja hauduttavat kannussa vahvaa teetä.


Tämmöisessä talossa ei voi asua kuin mukavia ihmisiä!

10 kommenttia:

 1. Mäkin katselen aina ohimennessä, missä talossa voisi asua kivoja ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden naapurina olisi varmasti kiva asua. En taitaisi kestää sellaisia naapureita, joilla olisi autonrämiä ja muuta roinaa piha täynä.

   Poista
 2. Kävin uudestaan selailemassa blogiasi. Tykkään kirjoitustyylistäsi ja erityisesti siitä millainen tunnelma kuvistasi välittyy! Tunnistin niistä muutamia paikkoja, lähinnä Corkin keskustasta. Sulla on siellä kotikulmilla aivan ihania taloja! Ihanaa, että siellä uskalletaan käyttää värejä. Ainut paikka, missä Suomessa näkee värikkäitä seiniä, on Oulun yliopisto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. Yritän kuvia ottaessani muistaa, valita sellaisia kohteita, jotka pistävät silmään, siksi että olen ulkomaalainen. Olen asunut täällä jo niin kauan, että välillä se on vaikeaa. Kaikki kun on jo niin kovin tuttua ja normaalia minulle. Harmaina ja sateisina päivinä sitä tajuaa, kuinka hienoa on, että värejä on käytetty reippaasti taloja maalatessa.

   Poista
 3. Just näin, ei voi asua kuin onnellisia ja tyytyväisiä ihmisiä! Ihana talo ja nuo kukat ja saappaat....idyllistä. Mennänkö sisään...ai että tekis mieli!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuule, teki mieli vääntää tikusta asiaa ja koputtaa ovelle. En ole koskaan nähty istäntäväkeä, vaikka lähes joka päivä ohi ajankin.

   Poista
 4. Ihana, ihana - iiiihana! Tekisi mieli päästä tuonne sisään ja melkein tässä tuntee sen omenapiirakan tuoksun jo nenässään. Talossa on varmasti rauhallinen energia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen talo, jossa varmasti heti sisälle asuttuaan rauhottuu ja luulen, että siellä myös nukkuu hyvin. Valitettavasti liikenne voi kyllä välillä häiritä, sillä niin lähellä tietä tämä talo on.

   Poista
 5. Tunteellinen talo. Huokuu ystavallisyytta, herkkyytta, positiivisuutta. Siina ei voi asua kylmia ihmisia,
  poikkeaisin mielellani juttelemaan teekupin aarelle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä varmasti tarjottaisiin juuri leivottuja leivonnaisia ja teetä nautitaisiin kukkakoristeisista posliinikupeista. En valitettavasti tunne ketään tuolta alueelta. Olisi kiva tietää, kun talossa ihan oikeasti asuu.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!