lauantai 16. elokuuta 2014

Siitä viime lauantain konsertista vielä...

Tyttöjen viikonlopun huipennus oli Celtic Tenorsien konsertti Pyhän Marian ikivanhassa kirkossa Youghalissa .

Siinä vesisateessa kirkkoon kävellessämme juostessamme tuli taas huomattua jotain niin kovin irlantilaista. Saman kadun varrella on kaksi isoa ja upeaa kirkkoa: toinen katolilaisille ja toinen protestanteille.  Me olimme matkalla protestanttien kirkkoon. Olen joskus aikaisemmin maininnutkin, että protestanetteja on nykyisin vain 5% täällä asuvista. Oli kuitenkin hienoa huomata, että konsertti kiinnosti ja olen ihan varma, että reilusti yli puolet yleisöstä olivat katolilaisia. Ennenhän heillä ei olisi ollut mitään asiaa protestanttien kirkkoon, eivätkä he sinne olisi halunneetkaan. Onneksi ajat ovat muuttuneet, ainakin täällä etelässä, eikä rajat kirkkojen välillä ole enää yhtä ehdottomia  kuin ennen.Tarkoitus oli etsiä You Tubesta Celtic Tenorsin esittämiä kappaleita. Ei onnistunut, sillä suurin osa suosikkikappaleistani oli  todella huonolaatuisia. Oli muuten uskomatonta istua satoja ja taas satoja vuosia vanhassa kirkossa. Sadepisarat iskivät ikkunoihin ja tuuli ulvoi nurkissa. Kolmen tenorin äänet täyttivät kirkon katon korkeimpaa kohtaa myöten. Ei mikrofoneja, eikä suuria orkestereja. Ainoastaan piano, ja sen takana taitava pianisti. ( Joka  muuten luki nuotit tabletista. Taidan käydä liian harvoin konserteissa, kun tuo yksityiskohta pisti silmään.)
Irlantilaisten musikaalisuus pakkaa myös minulta unohtumaan. Meillä kun ei kukaan soita mitään, vaikka etenkin pojista vanhempi musikaalinen onkin. Yleisö yhtyi kertosäkeisiin ihan huomaamatta ja osasi laulujen sanat. Jalat löivät lattiaa ja kädet taputtivat tahtia. Vihreän Saaren Väellä on musiikki veressä.
Olimme siis kirkossa, mutta se ei tarkoittanut sitä, että ohjelmistoon olisi kuulunut vain hengellisiä kappaleita. Niitäkin kyllä kuultiin, mutta mukana oli myös irlantilaisia ballaadeja, italialaista oopperaa ja uskokaa tai älkää, irlantilaisia juomalauluja! Väliajalla sai ostaa viinilasillisen ja pikkupurtavaa. Sillä tuetiin kirkon tornin entisöintitöitä.
Ei välttämättä suosikkini, mutta tässä teille vauhtia viikonloppuun!

Mitä olisikaan konsertti ilman


Konsertin jälkeen laulajat jäivät juttelemaan yleisön kanssa. Olivat muuten todella mielyttäviä, eikä mitään ”diivoja”. Vai onkohan sen vaan niin, että minulla on ”soft spot” irlantilaisia miehiä kohtaan....7 kommenttia:

 1. Menisin mielelläni tuollaiseen konserttiin ja tilaan. Täytynee hakea esille aikoinaan Irlannista ostamani levy ja katsoa, mitä musiikkia siinä on, tuskin kuitenkaan näiden tenoreiden esittämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallinen paikka konsertille. Huomasin muuten FBstä, että sinä olet irlantilainen! Milloinkas olet tulossa käymään "kotonasi"?

   Poista
  2. En tiedä, riippuu muista lomasuunnitelmista. Kerran olen ollut 2 viikkoa ja mieli tekisi Connemaraan ja erityisesti Aran-saarille. Irlanti teki mielettömän vaikutuksen!

   Poista
 2. Oi jospa oisin saanut olla mukana ♪♫♪♫♪♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinäkin olisit sinne hyvin mahtunut laulamaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olisit varmasti nauttinut vanhan kirkon tunnelmasta.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!