lauantai 12. heinäkuuta 2014

Sitä suurinta herkkua

Aamulla järvestä nostettu.Tirisevässä voissa paistettu.
Saisiko olla muikkuja?


Yes, please!

Mikä on teidän suomalainen kesäherkku?

10 kommenttia:

 1. Ai kun näyttää hyvältä! Minä pidän palkoherneistä, uusista perunoista ja loimulohesta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkoherneet maistuu ja perunat ja lohi mullekkin. Ei herkkujen tarvitse olla monimutkaisia, ihan vaan simppliä ruokaa.

   Poista
 2. Meidän miehet meinaa ruveta kalastamaan joten minun täytyisi ottaa kalareseptit haltuun. Tähän mennessä osaan oikeastaan tehdä vain lohta. Kala ja uudet perunat on kyllä hyvä kesäherkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole kovin hyvä kalaruokien tekijä. Täällä on kaupoissa aina kalaa myytävänä, joten pitäisi kehitellä uusia resepejä. Pojatkin tykkäävät kalasta. Lohisoppa on meillä todella suosittua.

   Poista
 3. Nam, kesällä paljon herkkuja, mutta esim. uudet perunat sillikaviaarilla.
  Sillikaviaari: pilkotaan silliä pieneksi joka sekoitetaan keitettyjen ja haarukalla hienonnettujen munien kanssa yhteen, smetanaa, limen/sitruunanmehua, tilliä, uudensipulin vartta, suolaa (tosin sitä tulee sillistäkin), pippuria (jos siitä pitää).

  Jos ei pidä sillistä, voi sen korvata muullakin kalalla tai vaikka katkaravuilla.

  Mukavaa kesää, jään odottelemaan uusia postauksiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole oikein päässyt sillin makuun.Toisaalta en ole kyllä sitä maistanutkaan pitkään aikaan. Pitääkin seuraavalla lomalla ostaa. Tuossahan olisi kiva resepti. Voisin pistää katkaravut kalan tilalletilalle. Kiitos!
   Blogitauko teki hyvää ja nyt on paljon uusia postausideoita!

   Poista
 4. Hyvalta nayttaa, ihan paikalliselta mustanmeren hamsilta, samantyylinen kala ja paistetaan myös voissa mutta sita saa vaan talvella! Kesaruokaa Suomesta niin söisin niita ahvenia, sillia ja uusia perunoita tillilla. Joo ja herneita, taalla ne ei ole niin makeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tulee harvoin ostettua uusia perunoita, vaikka niitä kyllä on tässä perunamaassa myynnissä. Mun pitää tosiaan seuraavalla lomalla maistaa pitkästä aikaan silliä.

   Poista
 5. Minä syön aina herneitä, kun niitä ei täältä oikein saa, ihmiset ei tajua, että herneitä voi syödä muutenkin kuin pakastettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että herneitä alkoikin tehdä mieli. Ovat kyllä niin hyviä ja makeita Suomessa.Käyvät ihan karkeista!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!