torstai 17. heinäkuuta 2014

Poikien Suomi

Oli kerrassaan hyvä idea pyytää Juniorin kaveri mukaan Suomeen. Vaikka säät olivat alkulomasta ”hieman” viileähköt, ei se haitannut, koska oli kaveri mukana.
Poikia eivät eduskuntatalot eivätkä muutkaan  nähtävyydet kiinnostaneet. Juniori totesi junassa, että ihan turha edes katsoa ulos. Sitä samaa metsää tuntitolkulla.  13-vuotiaita kiinnostavat ihan eri jutut. Linnanmäki sai huippupisteet ja oli loman ehdoton kohokohta. Pojat yllätyksekseni pistivät myös merkille, kuinka siistiä Helsinkissä oli. Kävelimme kauppatorilla ja pojat seurasivat, kuinka ihmiset kiltisti pistivät roskat roskikseen. Samaisella torilla he ihmetelivät myös sitä, että mansikoita oli myynnissä kolmea eri lajia. Meistä Polka oli ehdottomasti parasta. Se huvitti, että herneenpalon voi syödä sellaisenaan. Ja sitten ne pyörätiet, niin kaupungissa kuin maallakin. Pyöräilyhän on Suomessa uskomattoman turvallista!Kaveri ihastui saunaan ja oli kuulemma jo matkan aikana soittanut äidilleen ja kysynyt, onnistuisiko saunanrakennus Irlannissa kodin yhteyteen! Sähkösaunakin oli ihan kiva, mutta rantasauna vei voiton. Saunaan ja uimaan ja taas saunaan. Eikä haitannut, vaikka vesi oli jäätävän kylmää. Serkkuni taloyhtiön uima-allas oli myös poikien ahkerassa käytössä, Helsingissä ollessamme.Suomalaiset ruoat saivat kaverilta myös kiitosta. Karjalanpiirakat maistuivat erityisesti, ja niitä hän valehtelematta popsi kahden viikon aikana varmasti yli 60. Juniori esitteli hänelle myös, että kun piirakan päälle höylää Oltermannia, niin sitten vasta hyvää onkin. Arvatkaapas mitä, Fazerin suklaalevyjen lisäksi lähti laukussa Irlantiin ? No, viisi pakettia piirakoita ja Oltermannia. Piirakat eivät menneet yleiseen jakoon, vaan ne olivat vain ja ainoastaan hänen.
Kaveri oli yllättynyt siitä, että pienessä kylässä oli pesäpallokenttiä ja upea liikuntahalli. Siellä pojat kävivät pelaamaassa koripalloa. Kirjasto sai myös kiitosta, ja erityisesti hyvä DVD valikoima. Suomi on kallis maa, mutta pizza on halpaa! Mikä parasta loman jäätelörahat voi tienata pulloja keräämällä. Se, että pulloista saa rahaa, on pojista aivan uskomattoman hyvä idea.Pesäpallon saloihin urheilullinen kaveri pääsi heti sisälle. Makkarakin maistui peliä katsoessa. Suomalaisten kahvipöytien kakut ja pikkuleivät maistuivat myös ja samoin leipomon possut.
Kuten huomaatte, ei lomalla tarvitse olla aina niin ihmeellistä ohjelmaa. Ensin voi käydä kävelyllä ja kerätä pulloja ja sitten ostaa jäätelöt. Ja jos haluaa vauhtia elämään, niin kirkolla voi pyörähtää vaikkapa mummun rollaattorilla! Siitä kylläkin pojat saivat sapiskaa, mutta voiko tuollekkaan muuta kuin nauraa.


Uskon, että kaveri muistaa tämän loman elämänsä loppuun asti. Useana iltana kuulin hänen sanovan tyytyväisenä, että ”What a day”. Näin niitä uusia suomiystäviä syntyy! Ei suurlähetystöjen kekkereillä, vaan ihan pulloja keräten ja piirakoita syöden!

24 kommenttia:

 1. Hienoa! Ihan "tavallinen"arki on usein parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ei aina tarvitse olla jotain ihmeellistä ja maksullista tekemistä. Mukavaan kesää sinne Turkuun!

   Poista
 2. Olipa rohkea ja hyva idea. Nain tuli sinullekin Suomi nahtya vahan eri nakokulmasta pojan kaverin kautta. Ei sita aina muuten tieda mika ulkomaalaista kiinnostaa. Joskus ja kai useinkin ihan semmoiset asiat jotka meille ovat ihan itsestaan selvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverin kanssa kaksi viikkoa tosiaankin avasi silmäni. Tuo pullojen keruu oli pojista todella hauskaa ja vielä kannattavaa puuhaa. Luulen, että kaveri muistaa tämän loman aina.

   Poista
 3. On se jännä, miten vieraiden silmin näkee paremmin ne Suomenkin hyvät puolet. Ne tavalliset arjen hienoudet. Meille tulee viikonloppuna chigacolaiset ystävämme ja kokemuksesta on pakastimeen jo varattu aikamoinen määrä karjalanpiirakoita;)
  Kivaa kesän jatkoa sinne - ja hymy nousi huulille täälläkin tuosta rollaattorireissusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjalanpiirakat ovat kyllä sitä suurinta herkkua, myös minulle. Monta kertaa kävin hakemassa niitä kaupasta lisää. Kunhan tässä elämä vähän rauhottuu ja ystäväni palaa Suomesta lomalta, niin sitten pidämme taas piirakkatalkoot.
   Rollaattorireisusta meille kertoi naapuri. Sille on kyllä naurettu monta kertaa. Rollaattori pistetiin sitten autotalliin ja ovi lukkoon!

   Poista
 4. Hieno homma, että Suomesta löytyi noin paljon positiivista. Alkoi itselläkin mieli syödä karjalanpiirakoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kateeksi käy, että voitte sieltä niitä hakea kaupasta vaikka joka päivä.

   Poista
 5. Voi kun ihana kirjoitus! Pojilla on ollut superkiva matka Suomeen.
  Enempi positiivisia fiiliksiä kuin negatiivista nalkutusta. Ja paljon ohjelmaa niin ei ole tullut aika pitkäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti ottaa pitää itselleni heti aluksi puhuttelu, sillä oli todella pettynyt viileästä säästä. En nimittäin halunnut sen pilaavan lomaani ja eihän se pilannutkaan. Juniorikin nautti lomasta, kun oli hyvä kaveri mukana.

   Poista
 6. Kiinnitin huomioita tuolla kylillä rollaattorilla liikkuneisiin poikiin. Mietinkin, että ketähän lomalaisia ovat, selvisipä tuokin. Kovin näytti pojilla olevan kivaa. :) Kyllähän se elämässä niin on, että kaikki kiva syntyy loppujen lopuksi pienistä oivalluksista. Mukavaa kesän jatkoa! M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei! Näitkö sinäkin ne kaksi. Halvat ovat huvit! Lähetin sinulle P:n kautta terveisiä, toivottavasti tulivat perille. Nauti kesästä! Mietin monta kertaa loman aikana, että onpas elämä taas ihanaa, kun jalat kantaa ja on voimia vaikka mihin.

   Poista
 7. Ihana postaus! Hauska kuulla, että pojat viihtyivät noin hyvin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma meni paljon paremmin,koska Juniorilla oli seuraa. Muuten olisi aika tullut pitkäksi monta kertaa.

   Poista
 8. Hieno postaus ja oivallus, että pojilla on kivempaa kaverin kanssa!

  Olen miettinyt Corkiin tuloa lomallani, vielä on kolme viikkoa kunnes itse menemme Suomeen. Ajamaan tätä matkaa minusta ei ole, mutta meneehän junia. Ilmoitahan kun aikatauluusi tulee hengähdystaukoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän myöhään tähän vastaan, mutta kiva kun kävit ja tulethan taas uudestaan.

   Poista
 9. Olipa mukava lukea ja kuulla ulkomaalaisen/ulkosuomalaisen silmin poimintoja Suomesta. Asioita joihin ei kiinnitä huomiota ja jotka kenties itsestä tuntuvat jo itsestäänselvyyksiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että asiat näki ihan eri vinkkelistä, kun oli kaveri mukana. En olisi uskonut, että pullojen kerääminen voi olla noin kivaa.

   Poista
 10. Ihana postaus! Ne arjen jututhan ne varmasti on vierasmaalaiselle eksoottista,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Olen itsekkin ollut jo niin kauan pois Suomesta, että osaan arvostaa siisteyttä ja kirjastoja yms.

   Poista
 11. Hei! Asun täällä saksanmaalla ja olen myöskin useasti ollut Suomessa saksalaisten kavereiden tai lasten kavereiden kanssa. Joka kerta, niin aikuiset kuin lapsetkin, olivat iki-ihastuneita karjalanpiirakoihin. Joskus niitä syötiin omaksi kauhukseni mansikkahillon kera, mutta pääasiahan on, että maistuvat.
  Myös suomalaisten koulujen siisteys ja varustelutaso, herätti aina ihastusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juniori on siinä iässä, että kaverit ovat hirveän tärkeitä. Hän olisi varmasti kuollut tylsyyteen, jos olisi joutunut olemaan yksin kaksi viikkoa.
   Karjalanpiirakat olivat kyllä suosittuja tälläkin lomalla. Kannoin niitä kaupasta selkä vääränä.

   Poista
 12. Mahtavaa, että irkkupoika sai kokea Oikean Suomen! :)
  Ja kun ulkomaalaisen silmien läpi katsoo itse Suomea, niin näkee monta asiaa ihan uusin silmin myös. Hienoa!
  Ja kuulosti just täydelliselle 'arkiselle' juhlalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaveri varamsti muistaa tämän loman aina. Ei kertaakaan näyttänyt pitkästyneeltä. Nähtävyydet eivät kiinnostaneet, mutta se ei yllättänyt.
   Luin juuri teidän kivasta matkasta Lontooseen. Olet kyllä täydellinen kummitäti!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!