sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Konserttijärjestelyä irlantilaisittain

Garth Brooksia odotettiin Irlantiin. Alunperin konsertteja piti olla Dublinissa kolme. Ne myytiin hetkessä loppuun. Päätettiin lisätä kaksi konserttia, ja liput myivät kuin hot cakes, (vastapaistetut kakut) kuten täällä sanotaan. Garth hieroi käsiään, eurojen ja dollarien kuvien pyöriessä silmissä kuin Roope Ankalla. Samoin riemuistivat järjestäjät. Kassakoneen kilinä oli musiikkia heidänkin korvilleen.
Sellainen pieni asia oli kuitekin jäänyt kaiken hössötyksen keskellä "huomioimatta", että lupa koski kyseisellä stadionilla vain ja ainoastaan kolmea konserttia. Osa alueen asukkaista nousi barrikadeille. He sanoivat ei kahdelle ylimääräiselle konsertille, tiesuluille, melulle jne...
Garth puolestaan sanoi, että viisi konserttia tai ei yhtään. Kaupungin virkamiehet ja politiikot hämmensivät soppaa, mutta niin vain kävi, että 400 000 lippunsa lunastanutta, jäivät nuolemaan näppejään. Rahat kyllä palautettiin, mutta ei se on laiha lohtu niille, jotka olivat tulossa ulkomailta konserttiin.  Ja entäs sitten hotellit, ravintolat ja lukuisat muut yritykset, joille konserteista olisi tullut kipeästi tarvittuja tuloja?
Mitä tästä opimme? Irlannissa järjestelyt hoidetaan siten, että toimitaan ensin ja sitten vasta mietitään lupia. Ja kyllä minä sitä mieltä olen, että Garth on ahne. Olisihan hän ihan hyvin voinut heittää ne kolme keikkaa.
 Huominen, ei siis tässäkään tapauksessa, koskaan koittanut....

Garth Brooksin musiikkia soittavat ovat sen sijaan haluttuja esiintyjiä tällä hetkellä. Meidän tylsässä lähipubissakin oli Garth soittamassa perjantai-iltana. Ihan totta!

Kuva otettu surkealla kännykkäkamerallani.

3 kommenttia:

  1. Ne kuumat kakut on meillä lämpimiä sämpylöitä.

    VastaaPoista
  2. Tuota en tiennytkään! Nyt mietin, että mikä on sämpylä saksaksi...

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!