maanantai 2. kesäkuuta 2014

Quiche

Quiche eli suolainen, täyttetty piirakka on täällä ja naapurisaarella aika yleinen lounasvaihtoehto. Se tarjotaan salaatin ja / tai ranskalaisten kanssa.  Quiche on siinä mielessä mukava ruoka, että sen voi tehdä oman maun mukaan. Hyvä vaihtoehto silloin, kun on tulossa vieraita, jotka eivät syö lihaa. Tässä ohjeessa käytetään pekoonia, mutta lihan voi ihan hyvin korvata vaikkapa paistetuilla paprikoilla.

Pohjana käytin valmistaikinaa.

Tarvikkeet:

175 g pekoonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä (paistamiseen)
150g herkkusieniä
3-4 tomaattia

3 kananmunaa
225 ml maitoa
1 teelusikallinen sinappia

40 g cheddar juustoa (tai jos sitä ei ole saatavilla, niin jotain muuta voimamakuista juustoa)
1 ruokalusikallinen parmesaani juustoa (tämän voi jättää pois)

Pane uuni kuumenemaan 190 C asteeseen.

Leikkaa pekooni pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla. Kaada pekoonit lautaselle. Kaada vähän oliiviöljyä paistinpannulle ja  kuullota pieneksi leikattu sipuli ja valkosipuli. Kaada sipulit lautaselle. Sitten on herkkusienien vuoro. Pese sienet ja viipaloi ne pienisi paloiksi. Paista niitä pari minuuttia.

Asettele valmistaikina vuokaan. Levitä sipulit pohjalle, sitten herkkusienet ja niiden päälle pekoonit.
Päällimmäiseksi laitetaan tomaatin viipaleita.

Vispaa munat, maito, sinaappi vähän suolaa ja mustaa pippuria keskenään, ja kaada seos piirakan päälle.
Raasta päälle juustoa ja pistä piirakka uuniin 40-45 min. Anna jäähtyä 10 min, ja tarjoile salaatin kanssa. Maistuu myös kylmänä.


13 kommenttia:

  1. Ooh, tulipas nälkä. Olen ehdottomasti piirakkaihminen, ja voisin syödä niitä vaikka joka päivä. Sekä makeita että suolaisia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aina unohdan kuinka maukasta suolainen piirakka on. Pitäisi tehdä useamminkin.

      Poista
  2. Harmi kun niissä aina tuo kananmuna, en ole 12 vuodessakaan löytänyt piirastarkoitukseen sopivaa korvaajaa. Iloa ja valoa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heljä, Alpron ruoanlaittokermalla voi kuulemma korvata munamaidon. Eli korvaa sekä munan, että maidon.

      http://www.alpro.com/fi/ruuanlaittovalmisteet

      Poista
    2. Saakohan tuota Alpron ruoanlaittokertmaa täältä? Sehän ratkaisisi teillä monta pulmaa.

      Poista
  3. Oih, mä rakastan quicheä!! Voisin syödä vaikka joka päivä! Viiniä lisäksi nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptissäkin sanottiin, että maistuu hyvältä viinin kanssa. Uskotaan!

      Poista
  4. Rakastan suolaisia piirakoita, onni ettei mies rakasta niita kauheasti joten niiden teko jaa aika harvaan silla voisin syöda niita paivittain ja painaisin varmasti 200 kg. Taalla ei ole valmistaikinoita, onneksi pohjan teko menee jo nykyisin ihan huomaamatta. Ihanan naköinen piiras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, näillä piirakoilla on helppo huijata itseään, että niitä voisi muka syödä vaikka kuinka paljon. Ehkä on parempi, että minäkin teen niitä vain harvoin.

      Poista
  5. Arvaa vaan, tekeekö nyt mieli syödä piirasta. Ja arvaa vaan, voinko nyt syödä :D

    Vaarallisia blogeja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noita söisi vaikka joka päivä...

      Poista
  6. Quiche on kyllä hyvää ja tosi ajankohtainen nyt kun meillä on tämä sadonkorjuujuhla,jolloin syödään juustoisia juttuja (muttei lihaa.) itsekin postasin viime kuussa quichestä (ilman lihaa..) ruokablogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs käydä katsomassa se sun resepti. Tämä on kyllä todella hyvä vegepaistos, jos vieras ei syö lihaa.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!