sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesälaitumille

Meillä oli eilen kesä oikein isolla Koolla. Mittari nousi jopa + 20 C paremalle puolelle. Linnut lauloivat, kärpäset surrasivat, pyykki kuivui ja minä nautin. Juniorikin on nyt sitten siirtynyt kesälaitumille seuraavaksi KOLMEKSI kuukaudeksi. Pojista vanhempi aloittaa tähän astisen elämänsä suurimman urakan keskiviikkona eli täkäläiset yo-kirjoitukset. Pitkäkää tekin peukkuja!

Minä puolestani laskeskelen jo päiviä kesälomaan. Pidän kaksi viikkoa ensin ja käyn Suomessa. Tänä vuonna lähdemme lomalle uudella kokoonpanolla. Nimittäin Juniorin kaveri lähtee mukaan, ja pojista vanhempi jää kotiin. Hän lähtee Suomeen sitten yksin elokuussa. Mummu saa kaksi vierailua, ja kaikki osapuolet ovat järjestelyyn tyytyväisiä. Mies pitää lomaa elokuussa. Hänellähän ei varsinaisesti ole mitään lomia, yksityisyrittäjä kun on. Välillä on ollut pitkiä "lomia" ihan tahtomattaankin, joten kun projekti on päällä niin silloin tehdään töitä.

Jos eilen oli Kesä, niin nyt on sitten pilvinen päivä ja taitaa olla sadettakin luvassa. Äidin kanssa eilen juttelin ja kuulin, että säät eivät Suomessa suosineet uusia ylioppilaita. Jos yhden perinteen haluaisin siirtää tänne, niin se olisi kyllä ylioppilasjuhlat. Muistan elävästi sen ruusujen tuoksun, suvivirren (älkää vaan antako periksi ja luopuko tästä perinteestä kouluissa), juhlavat puheet, hohtavan valkoiset ylioppilaslakit, ihanat leivonnaiset, uudet vaatteet ja tunteen, kun koko maailma oli auki ja elämä edessä.

Olipa pilvinen päivä tai ei, meillä viikonloppu jatkuu vielä maanantainakin. Täällä nimittäin on yleinen vapaapäivä. Nyt kävelylenkille ja kauppaan.6 kommenttia:

 1. Muistan myös elavasti sen tunteen mika valtasi ylioppilasjuhlissa ja illalla ystavien kanssa, koko maailma oli edessa ja tuntui etta oli odotettavissa niin paljon kaikkea etta ratkeaa, voi niita aikoja! Meilla on yksi miniloma tehty ja miehella ei muita suurempia lomia olekaan vahaan aikaan, tama kesa menee pitkalti taalla, katsotaan milloin Suomeen paastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hieno päivä ja tosiaan koko elämä edessä ja kaikki mahdollista...tai niin sitä ainakin luuli!
   Onneksi asutte nyt lähellä merta ja pääsette välillä vilvoittelemaan... Turkin kesä kun on niin kovin kuuma.

   Poista
 2. Kerroppa millaiset ylioppilaskirjoitukset siella on? Ja miten paljon niiden tuloksilla on merkitysta jatko-opintojen suhteen? Onko yliopistoilla millaiset paasykokeet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen tästä ihan oman postauksen viikonloppuna. Englanti on nyt kirjoitettu ja huomenna jatketaan matikalla. So far so good.

   Poista
 3. Täytyy sanoa, että petyn aina irlantilaisiin koulun päätösjuhliin. Kun vertaan omiin yo-juhliini, miten hienot ja juhlaiiliset ne olivat! Koulu oli koristeltu aidoin kukin ja koivunoksin, lakittaminen oli hienoa, samoin puheet ja laulut. Itse asiassa joka kevätjuhla oli upea ja tunsi todella, että kesäloma oli edessä. Täällä ei jotenkin osata satsata koulun juhliin, ei ainakaan niihin joita olen nähnyt. Opettajilla ei ole aikaa eikä innostusta usein edes osallistua niihin, varsinkin jos ovat illalla. Tosinhan tässä vaiheessa kirjoitukset ovat vielä edessä, ei takanapäin kuten Suomessa! Elokuussa on sitten ne "Debs", joihin oppilaat kyllä pukeutuvat viimeisen päälle puvuissa ja pitkissä hameissa, mutta eteistä pidemmälle eivät vanhemmat pääse juhliin : ( Valokuvia tietysti otetaan, mutta perhe ja suku ei ole samalla tavalla mukana kuin Suomessa. Meillä päin Irlantia Graduation Night päätyy aina pubiin, jossa pääasiaksi tulee älytön juominen. Siis sekä opettajien että oppilaitten. Tätä ei tietty voi yleistää, miten Corkissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kaipasin sitä juhlan tuntua ja kauniisti koristeltua kesäistä juhlasalia. Jumppasali oli yhtä ankea kuin aina, mitä nyt yksi kukkapuska oli pöydällä ja sekin annettiin luokanvalvojalle.
   Oppilaat ja osa opettajista menivät läheiseen pubiin, josta oppilaat lähtivät myöhemmin kaupungille. Oppilaat kyllä juhlivat pitkään ja hartaasti, mutta en ole koskaan kuullut samaa opettajista.
   Mielestäni tämä juha pitäisi järjestää vasta sitten, kun tulokset ovat tulleet. Mitä sitä etukäteen juhlimaan...

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!