tiistai 27. toukokuuta 2014

Mielipuuhaa

Olemme asuneet tässä talossa yli kymmenen vuotta. Elämisen merkit näkyvät mm.seinistä. On sormenjälkiä siellä ja naarmuja täällä. Kynttilät, ne varsinaiset seinänmustaajat, ovat myös saaneet paljon pahaa aikaan. Sinne tänne on vähitellen kerääntynyt kasoja ja tavaraa, jolla ei oikeastaan tee yhtään mitään. Makuuhuoneita ja eteistä olen välillä kohentanutkin, mutta nyt tarvitaan oikein kunnon maalausta. Pitää vaan jostain löytää se maalari, sillä tähän urakkaan emme itse rupea.

Mielessäni olen suunnitellut sitä sun tätä, mutta viikonloppuna oli vihdoinkin aika pistää ajatukset paperille ja saada mieskin innostumaan (taitaa kyllä olla liian voimakas sana) ideoistani. Olen nimittäin katsonut ystävieni  koteja oikein extratarkasti viime viikkoina, kierrellyt rautakauppoja, selannut lehtiä ja poiminut sieltä sun täältä ideoita.Nämä kuvat ovat erään ystäväni kodista.
 Irlantilaisessa olohuoneessa on lähes aina takka.
Muutama taulu kuulemma edelleen odottaa ripustamista.Senhän te jo tiedättekin, että Irlannissa käytetään värejä paljon reilummin kuin Suomessa. Meilläkään ei maalata joka seinää valkoisella, ei. Suunnitelmissa on laittaa tapetit joihinkin huoneisiin, mutta vain yhteen seinään ja maalata toiset seinät sitten jollakin aika neutraalilla värillä. Mies sanoin heti, että ei, mutta kun kiertelimme rautakaupan tapettiosastolla alkoi hänkin lämpiämään. Laitanpa tännekkin muutamia esimerkkejä löydöistämme. Toin nimittäin kotiin näytepalaa. On ainakin mistä valita.Miehen ja minun ehdoton suosikki. 

Miehen mielestä tämä sopisi hyvin pelihuoneeseen.

Tämä suurempaan vierashuoneeseen.

Juniori haluaa tämän pieneen vierashuoneeseen.
Poikien huoneet säilyvät suurinpiirtein saman värisinä, eivätkä he halua niihin tapetteja. Olohuoneen takaseinästä tulee vaalean ruskea ja muista seinistä kerman väriset. Se tummempi väri on valittu, mutta maalikartan ehdottama vaalemapi väri näytti seinällä aivan siniharmaalta, eikä kermalta! Tämä tarkoittaa sitä, että minulla on taas asiaa rautakaupaan hakemaan uusia näytemaalipurkkeja.

Maali"malleja" sain ison kasan ystävältä ja kävin vielä ostamassa
itse niitä lisää.
Tälläinen värikarttojen, tapettipalojen ja maalipurkkien kanssa touhuilu on minun mielipuuhaani.Voittaa ulkona puuhailun, kuntosalista nyt puhumattakaan.  Kertokaapas tekin mikä on teidän mielipuuhaanne?


9 kommenttia:

 1. Tosi kivoja nuo tapetit. Ehkà hieman suomestakin vaikutteita, kun siellàhàn tuntuu jokakodissa olla noita NewYork, Paris tapetteja...vàhàn saman tyyliin kuin tuo teidàn ykkòssuosikkinne. On ne kyllà hienoja. Tààlà Italiassa ei kàytetà tapetteja ollenkaan. Tai ainakaan en ole vielà yhteenkààn kotiin tòrmànnyt missà niità olisi. Sen sijaan maalauksia on jos jonkinmoisia ja vàrisià. Meidànkin kotona on joissakin seinissà ja katossa sellaista meleerattua (????) vàrià yksivàrisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei aikaisemmin ole ollut ollenkaan tapetteja tässä kodissa. Lontoo-tapetin valitsimme siksi, että olemme kumpikin asuneet siellä pitkään ja pojat syntyivät myös siellä. Vähän niin kuin muistoksi. Lehdistä näen joskus italialaisia, morderneja koteja. Ovat tyylikkäitä, kuten italialaiset muutenkin!!!! Lehtiin ei tietysti pääse ne normaalit kodit vain jokun arkkitehdin suunnitelemat. Sinun pitääkin räväyttää ja laittaa joskus tapetteja seiniin.

   Poista
 2. Mina itse asiassa olen enimmakseen Irlannissa nahnyt juuri vain valkoiseksi maalattua seinaa-uusissakin taloissa. Tapettejakin harvemmin nakee(onneksi)-jotkut on kylla ihan kivoja, mutta naapurisaarella niita vanhoissa asunnoissa oli/on niita oli ihan kamalia joskus, sain ehka tarpeeksi. Myos meilla on pelkastaan valkoista kaikkialla. Ehka kaupunkiasunnoissa ja taloissa on sitten enemman varivivahteita, ja taalla maaseudulla toisin.
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetit näyttävät olevan nyt muotia ja niitä olen nähnyt useissa ystävieni kodeissa. Myös värejä käytetään rohkeammin. Asuntoalueilla kaikki talot näyttävät samanlaisilta ulkoa, joten on hienoa, että sisällä käytetään mielikuvitusta.
   Nämä ovat niitä makuasioita, joista jokainen saa olla omaa mieltään. Oma koti ja omat värit!

   Poista
 3. Ihanaan puuhaan olet kyllä päässyt :)
  Rakastan tapetteja (nykyisin) ja kivoja maaleja. Saksan asunnossa tuijottelin olkkarin seinää ihastuneena omaan villiintymiseeni ;)

  Kauniita tapetteja olet valinnut. Tai olette.
  Miten muuten jakselet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, Tanja, että olet taas kuvioissa mukana. Joo, kyllä tämä värien valitseminen on kivaa puuhaa. Tai olimme jo valinneet värit ja sitten maalari sanoi, että tuo merkki on niin huonoa laatua, että hän ei sillä suostu maalaamaan kenenkään seiniä. Sitten vaan lisää "testereitä" kaupasta ja vihdoin saatiin kaikki paperille. Tapetit ja maalit.
   Jaksan todella hyvin ja aloitin kuntokuurin. Iso leikkaus edessä sykysllä, mutta nyt nautin kesästä. Kävin viikolla tarkastuksessa ja kaikki hyvin. Elämä hymyilee!

   Poista
 4. Seinät ovat huoneen suurin pinta ja samalla ne ratkaisevat huoneen yleistunnelman. Tapettia ja väriä kiitos! Oikeiden kehysten löytäminen huoneeseen on jännittävää, ihanaa ja jopa stressaavaakin. Onnea sen oikean etsintään! Muutimme muutama kuukausi sitten uuteen kotiimme joten sen oikean etsintä on hyvin tuttua juttua. Homma kävi ihan työstä! Meillä on jokunen valkoinen seinä, mutta väriä ja tapettia löytyy joka huoneesta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että valkoinen on isoina pintoina kova väri ja näistä uusista taloista löytyy värejä. Tämän projektin jälkeen olen siirtynyt jo muihin projekteihin eli siihen kunnon kohotukseen, nämä säät ovat nyt suosineet onnellista lenkkeilijää. Mukavaa pitkää viikonloppua! Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla mennään. Olen valinnut huoneisiin (tai miehen kanssa yhdessä valitsimme) yhden erinvärisen seinän, joka sitten joko maalataan tai tapetoidaan. Muut seinät ovat sitten vähän neutraalimmat. Valkoisessa minua tökkii vielä sekin, että lika näkyy ja heti. Olen nähnyt viime vuona liikaa sairaaloiden tylsiä seiniä, joten nyt on värien vuoro.
   Uuden kodin sisustaminen on varmasti mukavaa puuhaa. Me olemme asuneet tässä talossa jo 10 vuotta, eli kovasti kaipaa maalia ja sitä tapettia. Ennen lomaa pitää vielä ottaa taulut yms pois seiniltä ja sitten pääsee maalari hommiin. Toivottavasti, sillä kyllähän sinä nämä tämän maan maalarit tiedät. Tulevat, kun tulevat, jos tulevat. Kuntoa yritetään kohentaa täälläkin! Kiva kun kommentoit.

   Poista
 5. Minusta valkoinen seina on rauhoittava-ja siihen kay yhdistettyna mika vaan. Myos taulut/peilit ja valokuvakehykset tulevat seinilta hyvin esille-ja yksi hyva puoli on myos se, etta seinien uudelleenmaalaus tarvittaessa on halpaa, koska valkoinen maali ei maksa laheskaan niin paljoa kuin muut varit. Ja vaikka meidan talo on uusi, eika kosteudesta tarvitse kantaa huolta, niin monen talon ongelma Irlannissa on juuri kosteus ja sisaseiniin ilmestyvat harmaat kosteuslaikat(ja ulkoseiniin vihreat), jotka vaan peitellaan valkoisella maalikerroksella. Joten maalia kuluu. Eli ihan kaytannon juttuja.
  Mari

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!