maanantai 14. huhtikuuta 2014

Sitruunakakku pääsiäiseksi

Pistänpä tässä jakoon helpon ja suussasulavan sitruunakakun ohjeen. Sopii hyvin pääsiäisenä kahvipöytään.

250g voita
250g sokeria
4 munaa
1-2 sitruuna
250g vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

Pistä uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää sekaan kananmunat yksitellen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Lopuksi lisää sekaan vielä raastettu sitruunan kuori.

Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 45-50 min.
Purista sitruunan mehu kuppiin ja lisää 85g sokeria. Sekoita hyvin.
Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hetken. Irrota kakku varovasti vuoasta. Tee päälle pieniä "reikiä" esim hammastikulla. Kaada kakun päälle sitruuna/sokeriseos. Anna sitruunamehun imeytyä kakun sisälle. Sokerista jää kaunis ohut kourutus kakun päälle.

Ja sitten vaan herkuttelemaan!






11 kommenttia:

  1. Nam ja kiitos! Tätä täytyy testata.

    Munarikasta Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nyt ei tee suklaamunia mieli! Onnistuiko kakku?

      Poista
  2. Olen uusi lukijasi, laitoin suosikkeihini, sillä nämä blogimatkat kun tulee edullisemmaksi :-).. sitäpaitsi, täältä saa vinkkejä lisää..( Vaikka olenkin vanha konkaribloggaaja) Uudet ystävät ovat blogimaailman suola!

    Munarikasta Pääsiäistä sinne Irlantiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuoloa seuraamaan. Uudet lukijat ovat aina tervetulleita. Blogien kautta pääsee tosiaan vierailemaan eri maissa ja halvalla!

      Poista
  3. Nayttaapa ihanan raikkaalta! Kokeilen ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan sitruunainen ja suorastaan sulaa suussa.

      Poista
  4. Ehdottomasti "must to do" -listalle :) Hauskaa Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen meni todella nopeasti. Nyt on taas arki koittanut ja työt alkaneet.

      Poista
  5. Paasiainen meni jo mutta taidanpa tehda kakun, mulla on melkeen samanlainen ohje mutta en ole tuollaista sokeri-sitruunakuorrutusta koskaan kokeillutkaan, kuulostaa tosi hyvalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroppa miten kakkusi onnistui. Tuo sorkerikuorutus sopii hyvin kirpeän sitruunan kanssa.

      Poista
  6. Otin reseptin talteen ja annoin sille nimeksi Sitruunakakku Irlannista. Kiitos! -Anne

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!