keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Lohta

Minä suorastaan rakastan lohiruokia. Onko mikään sen parempaa kuin lohisoppa? Yllätyksekseni siitä on tullut meidän kaikkien suosikki. Keitän soppaa aina suuren kattilallisen ja sitä syödään seuraavana päivänäkin, jolloin se maistuu vieläkin paremmalta. 

Me suomalaiset, minä muiden mukana, lausumme helposti salmon (=lohi ) niin kuin se kirjoitetaan. Mistäs sitä tietää, että ällä pitää unohtaa ja sanoa vain "samon"! Eli kannattaa muistaa tämä, jos joskus lohta englanniksi ravintolassa tilaatte.

Viikonloppuinsin meillä ei suinkaan syödä joka aamu tuhtia irlantilaista aamiaista. Silloin kun ei ole kiire mihinkään, hemmottelen itseäni tälläisella aamiaisella:


Munakokkelin teen niin, että sulatan vähän voita kattilassa. Sitten särjen munat kattilaan ja lisään sekaan lorauksen maitoa, vähän suolaa ja pippuria myllystä. Sekoitan munaseosta niin kauan, että se hyytyy. Munakokkeli paahtoleivälle ja sitten päälle kraavilohta ja pippuria. Koristeeksi saatan vielä pistää muutaman basilikan lehden. Munakokkeli on muuten englanniksi scrambled egg (=sekoitettu muna).
8 kommenttia:

 1. Täällä oottelen lapsen syntymää, että pääsen graavilohen syöntiin. Tuo scrambled egg lohen kanssa on niin älyttömän hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin suurta herkkua. Toivottavasti pian pääset taas syömään lohta.

   Poista
 2. Nyt tuli nälkä, lohta ei ole jääkaapissa, mutta taidan tehdä munakokkelia, kiitos ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se munakokkelikin ihan hyvää on,mutta mielummin lohen kanssa!

   Poista
 3. Lohi maistuu tässäkin suussa. Hinta vaan on sen verran kallis, että ei tule kovin usein ostettua. Paikalliset kalat olisi halvempia, mutta ei niin hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun pääset Suomeen, niin voit syödä lohta joka viikko!

   Poista
 4. Lohi on minunkin herkkua. Perheellekin maistuu, mutta ei oikein kalakeitot. Tilapia on suosittu kala meidan korkeuksilla.
  Mutta suomalaiset kunnon voissa paistetut muikut... niita muistellaan usein kaiholla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muikut ovat minun suurinta kesäherkkua. Niihin ei kyllästy ollenkaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!