torstai 27. maaliskuuta 2014

Niin rentouttavaa!

Siirrytään vähän pehmeämpään aiheeseen. Olen nimittäin pitkän tauon jälkeen innostunut taas tikkuamaan. Meillä Etelä-Pohjanmaalla ei neulota tai kudota vaan tikutaan. Aloitin todella helpolla liivillä, josta taitaa kyllä tulla liian pieni. No, ei haittaa sillä langat ostin todella edullisesti Aldin tarjouspöydältä. Annan liivin naapurille, jos ei minulle mahdu. Tämä on sellainen harjoituskappale!

Olin ihan unohtanut kuinka rentouttavaa tikkuaminen on. Televisiota katsellessa kerroksia tulee ihan itsestään. Äitini ei koskaan katso televisiota ilman käsityötä, ja kotona asuessani minäkin värkersin aina jotain. Sukkia kuulemma en saa alkaa tikkuamaan, koska se on äidin heiniä. Niitä syntyykin "mestarilta" sellaisella vauhdilla, että siinä ei perässä pysy.

Harrastatteko te käsitöitä?22 kommenttia:

 1. Neulominen - tai tikkuaminen - on kyllä rentouttavaa. Itse kudon juuri niitä sukkia;)
  Ja tikkuaminen oli minulle ihan uusi termi - kiitos sivistyksestä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeista oppii aina uutta. Nyt sinäkin tikkuat, etkä enää neulo.
   Minun pitää vaan löytää nyt aluksi helppoja malleja, sillä muuten tulee stressi!

   Poista
 2. Minäkin neuloin paljon joskus vuosia sitten ja sitten se vain jotenkin jäi. Innostuin vuosi sitten uudestaan ja nyt ei enää osaa katsoa televisiota ilman neuletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkaria katsoessa käsityö edistyy itsestään. Meillä vaan tuo pahuksen tv on aina varattu ja sieltä tulee sitä samaa jalkapalloa.

   Poista
 3. Neuloin aikasemmin todella paljon(blogista löytyy neulominen tagin alta).. nyt oon ollu oikeestaan neulomatta muutaman kuukauden ku ei vaan nappaa enää niin paljon, mut niin se menee.. se inspis iskee taas sitten syksyllä,jos vanhat merkit paikkaansa pitää :)

  Kivan väriset langat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tauko tekee hyvää. Minun taukoni kesti yli 20 vuotta, joten jo oli korkea aika alkaa "tikkuamaan". Käyn blogistasi katsomassa, mitä olet saanut aikaan.

   Poista
 4. Minoon Etelä-Pohojammaalta kotoosin, mutta meillä kyllä kudotaan eikä tikuta. Mutta ei ainakaan neulota, sen sanan opin vasta aikuisena maailmalla. No silti blogini on nimeltään sohvaneulomo... Tässä ei kai ole mitään järkeä?

  Minä olen täysin neuloosin valloissa, eilä televisiota todellakaan voi katsoa ilman käsityötä. Kiva, että sinäkin aloitit taas! Se voi olla sitten menoa tuon harrastuksen kanssa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä tikkuaminen taitaa olla vain meidän kylän sanastoa!
   Ostin kasan lakoja, joten nyt vaan puikot heilumaan. Ensimmäinen liivi valmistuu toivottavasti jo tällä viikolla.

   Poista
 5. Hih! Ihana sana tuo tikkuaminen! En olisi heti arvannut mistä on kyse.
  Minä olen nyt vasta aikuisiällä opetellut kutomaan sukkia ja virkkaamaan isoäidin neliöitä, siinäpä käsityötaitoni lyhykäisyydessään. Kutominen on kyllä rentouttavaa puuhaa. Ja mikä parasta, kun kudon, lapset jättävät minut hetkeksi rauhaan, olen meinaan opettanut, että silloin kun äiti kutoo, niin ei saa turhaan häiritä. Äiti menee silmukoiden laskemisessa sekaisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan rentouttavaa se silmukoiden laskeminen. Keksitkin hyvän syyn pitää lapset etäällä. Jokainen meistä tarvitsee aina välillä omaa aikaa.

   Poista
 6. Juuh, harrastan. Hitaanlaisesti. Kerran kuukaudessa tai kahdessa tulee jotain valmista. Kudon (nyt on 3 villatakkia työn alla Hallett's Ledge, muun muassa), virkkasin, kunnes joka paikka oli torkkupeittoja ja erilaisia suht moderneja pitsejä täynnä, tykkään myös ristipistoista, koska se on helppoa, ei vain oikein keksi, mihin sitä tekniikkaa käyttäisi modernisti. Muu kirjonta ei niin paljon innosta, mutta tehty on sitäkin. Ompelin aikoinani, kaikki vaatteeni, tai lähes kaikki, mutta kaupoista sai niin huonoja kankaita täällä päin, että se jäi, ja erityisesti se jäi, kun muutin Skotlantiin... Aloitan taas kesällä...Kunhan saan nuo työn alla olevat kudottavat pois.
  Eiks 'villatikkuri' ole tullut tuossa tikkuamisesta? OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla varsinainen käsityömestari. Kolme villatakkia työn alla!!!!
   Ajattelin, että jos vielä joskus menisin käsityökursseille, Haluaisin nimittäin oppia tekemään vaatteita. Yksinkertaisia hameita osaan tehdä, mutta en mitään sen monimutkaisempaa. Ja vetoketjun haluaisin oppia vaihtamaan itse. Maksaa niin tuhottomasti, jos sen teettää vieraalla.


   Poista
 7. Kaunis väri...todella!
  Juu harrastanhan minäkin tikkuamista...peräti kahdet ssukat talven aikana sain valmiiksi...eli en ole kummoinen kutoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ostamassa monta vyyhtiä lankaa lähi-Aldista, kun olivat tarjouspöydällä. Myyvät lankoja vain pari kertaa vuodessa, joten silloin pitää olla heti paikalla.
   Mulla on sukkien tikkuamiskielto!

   Poista
 8. Minä tikkusin ennen lapsia, mutta sitten tuli vissiin "muut käsityöt", kun on jäänyt. Lankoja on, joten pitäis kai viritellä jotakin puikoille. Eiku tikuille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lopetin tikkuamisen lasten synnyttyä. Taisivat tuhota tekeleeni, jos oikein muistan. No, nyt pitää muistaa pistää lankakerä hyvään talteen, että kissa ei pääse siihen käsiksi.

   Poista
 9. taytyy tunnustaa etta olen tassa lajissa taysi 0, ostin lankoja ja puikkoja kun odotin tyttöa ja sain muutaman rivin neulottua, siella ne on kassissa odottamassa, taytynee antaa anopille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä anna periksi. Harjoitus tekee mestarin!

   Poista
 10. Minä haluaisin olla tyyppi, joka tekee näppärästi kaikenlaisia käsitöitä, mutta valitettavasti minulla ei ole tarpeeksi pitkäjänteisyyttä, en osaa ja jossain vaiheessa alkaa aina ne askartelu/ompelu/värkkäilykamat ärsyttää ja työnnän ne kaappiin unohduksiin. Onneksi suvussa on käsityön taitajia ja pysytään villasukissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääaasia on, että pysyt villasukissa. Sielläkin niitä varmasti talvella tarvitaan!

   Poista
 11. Neulomisessa olen aivan onneton - se kude ei pysy koskaan tasaisen näköisena. Virkkaamisesta tykkään, mutta keskittymiskyky ei riitä kovin pitkiin projekteihin. Scrapbookkaus ja muut askartelut on enemmän mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtiin kaverin kanssa torstaiksi treffit yhteen askartelukauppaan. Jos vaikka tässä alkaisi jotain näpräämään. Liivi valmistuu pian. Ei kovin hieno, mutta itse tehty!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!