sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kurkistetaan keväisiin puutarhoihin

Viikonloppu on ollut taas täynä ohjelmaa. On juhlittu ystävän syntymäpäivää, syöty liikaa, kestitty kaukaisia vieraita (kerron tästä viikolla lisää), on ollut Juniorin kavereita yökylässä jne...

Aamulla ehdin vihdoinkin kävelylle, ja päätin käydä kurkistamassa tämän alueen kauneimpia puutarhoja. Tielle ne eivät näy, joten jätin auton ostoskeskuksen parkkipaikalle ja lähdin kävellen matkaan. Muurit ympäröivät näitä suuria taloja, ja jokaisen edessä on tietysti portti. Voi, kun mieli olisi tehnyt käydä katsomassa pihoja lähempää, mutta pysyin kiltisti tiellä ja muurien toisella puolella.

Kaikesta näkee, että näitä puutarhoja on hoidettu rakkaudella vuosikymmenten ajan. Luulenpa, että puutarhurin apua on myös välillä tarvittu. Narsissit muuten alkavat olla jo vähän nuutuneita. Täällä siirrytään vähitellen nauttimaan punaisen eri sävyistä.

Iltapäivällä taivas taas aukeni ja vettä on tullut....riittävästi!
12 kommenttia:

 1. Kesähän on siellä jo täydessä loistossaan, upeita kuvia!
  Luinkin juuri Iltasanomien verkkosivuilta, että Englannissa
  on tällä hetkellä lämpimämpää kuin Espanjassa, lämpimät
  tuulet lienevät saavuttaneen myös Irlannin rannikon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole valitettavasti vielä kovin lämmintä. Tänäänkin on taas satanut kiitettävästi. Kukat kuitenkin kukkii ja kauniilta näyttää, kun aurinko paistaa (joskus harvoin)!

   Poista
 2. On loisteliasta! Miten voikin olla noin siistejä pihoja?! Missä ovat seinän reunustalle jäänyt lumikola, kottikärryt, kukkapurkit ja viime talven kanervat? Sellaista meillä Suomessa. Ainakin meidän pihalla ja naapuristossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä puutarhat ovatkin sellaisia "täydellisiä" puutarhoja. Kyllä niitä kukkapurkki-harava-rikkaruoho-pihojakin löytyy.

   Poista
 3. Ymmärsinkö oikein että kuvat ovat tänhetkisen tilanteesta? Aivan uskottoman kaunista. Täällä eteläsuomessa ei kuki vielä mitään. Mutta odotellaan niin eiköhän meilläkin kuki jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat otin sunnuntaina, joten tälläistä täällä. Narsissit muuten alkavat olla jo vähän nuukahtaneita.

   Poista
 4. Siellä todella taidetaan panostaa puutarhoihin. Harmi vain, että ne halutaan peittää sinne muurien suojiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset panostaa ja toiset taas eivät tee mitään. Täällä yleensä ottaen pensaat ja kukat kasvavat nopeasti. Usein puutarhat ovat helppohoitoiset, eli riittää kun pensaita trimaa ja muistaa leikata ruohon. Nämä kuvaamani puutarhat taitavat vaatia enemmän työtä. Harva autolla ohi ajavista taitaa tietää, miten kauniita pihoja muurin toisella puolella on.

   Poista
 5. Voi ihania puutarhoja, mun mies varmaan sekoaisi siella, ja tana kesana meilla on vain onneton parveke mihin saa asetella kukkapurkkejaan ja yrtteja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää tulla joskus tutustumaan irlantilaisiin puutarhoihin. Parvekepuutarha on kätevä, varsinkin siellä kuumassa. Sen jaksaa jopa kastella.

   Poista
 6. Oih, ihania kuvia! Mikä on tuo toisessa kuvassa näkyvä, punaisia kukkia täynnä oleva puu/iso pensas? Haluan tuollaisen (juu, tuskin elää täällä meillä)!
  -Lellu

  VastaaPoista
 7. Se on kamelia-pensas. Upean näköisiä kukkia juuri nyt.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!