maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hyvää Pyhän Patrickin päivää!

Pilvinen on ollut Patrickin päivä täällä Corkissa. Käväisimme kaupungilla, mutta emme jääneet katsomaan paraatia. Näimme kuitenkin osan paraatiin osallistujista odottamassa vuoroaan. Tässä teillekkin vähän kuvia!

Eilen illalla pääädyimme pieneen pubiin, mieheni veljen perheen kanssa. Teen illasta ja pubista ihan oman postauksen. Nuoriso hävisi keilaamaan ja hampurilaisille. Me vanhukset jäimme nauttimaan irlantilaisista kansanlauluista. Minulta aina unohtuu, kuinka musikaalisia ihmiset täällä ovat, meillä kun ei pahemmin lauleta eikä soiteta.

Viikonloppu alkaa olla jo ohi, ja huomenna pitäisi taas olla aikaisin pirteänä pystyssä. Eiköhän se tästä taas...

6 kommenttia:

 1. Kunnon karnevaalimeininki pari kertaa vuodessa olisi tosi kivaa...olispa Suomessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jätin tällä kertaa kulkueen suosiolla väliin. Olen niin monena vuonna värissyt poikien kanssa kadun varrella.

   Poista
 2. Muistuttaa ihan paikallista eilen tapahtunutta Purim-kulkuetta. Taitaa olla samat juhlat uskonnosta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kulkueilla ei kyllä ole uskonnon kanssa sinäänsä mitään tekemistä. Pyhää Patrickia kyllä juhlitaan ja irlantilaisuutta yleensäkin.

   Poista
 3. Piti ihan lähteä kysymään, kun juttelin ystäväni kanssa tuosta Pyhän Patrickin päivästä. Hänen miehensä on irlantilainen, mutta he eivät itse asiassa ole koskaan asuneet siellä, ainoastaan pitkillä lomilla. Hän sanoi, että juhla ja karnevaalitunnelma on lähtöisin Amerikasta tai Briteistä? Aikoinaan Pyhän Patrickin päivä oli Irlannissa kuulemma tylsä uskonnollinen pyhä päivä jolloin ei tapahtunut mitään eikä sitä niinkään riemukkaasti juhlittu. Ihmettelin kovasti ja täältähän asiantuntija tämän asian suhteen varmaan löytyykin? Aurinkoista kevään alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mikään asiantuntija en kyllä ole, mutta niinhän se oli, että alunperin kyseessä oli uskonnollinen juhla. Nykyisin juhlitaankin sitten riehakkaasti ja pubit ovat täynä. Kansa pukeutuu vihreään ja lähes joka kaupungissa on ainakin paraati ja muitakin tapahtumia. Näin Wikipedia kertoo päivästä: " Pyhän Patrickin päivä (engl. Saint Patrick’s Day, iiriksi Lá Fhéile Pádraig) on Irlannin kansallispäivä, jota vietetään vuosittain 17. maaliskuuta maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi. Irlannin lisäksi päivää juhlitaan laajalti ympäri maailman esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
   Legendan mukaan Pyhä Patrick havainnollisti irlantilaisille kristinuskon kolminaisuusoppia apilanlehden avulla.[1]

   Juhlaperinteisiin kuuluu muun muassa kolmiapilan kantaminen vaatteissa ja vihreään pukeutuminen. Alkuperältään juhla on kristillinen, vaikka se on nykyään saanut myös monenlaisia maallisia muotoja. Monet päivään liittyvät perinteet ovat varsin tuoreita. Esimerkiksi vihreään pukeutumisen on vanhastaan uskottu tuovan epäonnea, sillä väri on keijujen suosiossa. Pyhän Patrickin tunnusvärinä on ollut vihreän ohella myös sininen. Hartaan katolisessa Irlannissa Pyhän Patrickin päivä oli aikoinaan pitkänperjantain ohella vuoden toinen päivä, jolloin kaikki pubit olivat kiinni.[1]"

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!