lauantai 15. helmikuuta 2014

Unelmia

Olen kyllästynyt kaiken maailman talenttiohjelmiin, ja kuitenkin katson niitä aina välillä. Ja välillä en vaan katso, vaan katson tippa silmässä. Nämä kaksi ovat ihan kaksi eri asiaa, siis katsominen ja tippasilmässäkatsominen. Minua ei yhtään harmita, jos joku 16-vuotias ei pääse jatkoon, sillä hänellähän on elämä edessään. Enkä myöskään ymmärrä, miksi vanhemmat laittavat lapsiaan näihin kilpailuihin. Liikutun ainoastaan silloin, kun joku vähän vanhempi henkilö toteuttaa, vastoin kaikkien ennakkoluuloja, unelmansa.

Mustatteko Susan Boylen? Hänhän osallistui aikoinaan Britain's Got Talent-kilpailuun.
Skotlannin perukoilla elämänsä asuneen, oppimisvaikeuksista kärsineen Susanin (47v) haave oli olla yhtä menestynyt kuin Elaine Paige. Tuomareiden ja yleisön mielestä tämä oli lähinnä huono vitsi.

Ja sitten hän lauloi:

Eikä kukaan enää nauranut, kun...
27 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Uskomaton tarina. Susanille julkisuusdessa oleminen on ollut kovin vaikeaa, mutta laulamista hän rakastaa!

   Poista
 2. Olen nahnyt Elaine Pagen vuosia vuosia sitten Cats-musikaalissa Lontoossa. Upea aani. Niin myos Susan Boylella-iho menee kananlihalle joka kerta kun naen tuon ekan esityksen. Se oli mieleton-kukaan ei uskonut etta tuonnakoisesta tavallisesta naisesta lahtee noin komea aani!
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomarit huokailivat ja pyörittivät silmiään: taas yksi näitä hörhöjä. Ja sitten Susan alkoi laulaa. Siinä hiljeni joka ainut katsoja, tuomareista puhumattakaan.

   Poista
 3. Muistan kun näin netissä sen Susanin esityksen, ihan uskomaton ääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin. Tuntuu uskomattomalta, että tuo ääni pysy salassa kaikki nämä vuodet ja sitten...

   Poista
 4. Muistan hyvin Susan Boyle-hypen! Hieno esitys!
  Täällä tulee joka hemmetin päivä jos jonkinmoista talenttishow:ta telkusta, en yleensä jaksa katsoa. Ainoa mitä seurasin oli "So you think you can dance" ja se olikin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä talenttishowta pukkaa tvn täydeltä. En jaksa niitä enää seurata, mutta Susan on jäänyt mieleen.

   Poista
 5. Muistan Boylen, olin Skotlannissa silloin. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri lehdestä, että Susan asustaa edelleen samassa talossa, eikä halua muuttaa mihinkään. Kukapa sitä kotoaan!

   Poista
 6. Muistan minäkin tuon esityksen, kiitos että toit sen uudelleen eteeni, aivan ihana!
  Tuota yhteisesitystä Elainen kanssa en olekaan ennen nähnyt! Elaine Page-fani olen ollut siitä lähtien kun Chess-musikaalia kuuntelin ja soitin sitä myös oppilaille Jeppiksessä ;) Et muuten usko, mutta meillä kuuntelee Chessiä jo seuraavakin sukupolvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mehän kuunneltiin Chessiä siellä Vuohisillantiellä. Minä tulin katosmaan sun tvtä, kun mulla ei sellaista yleellisyyttä ollut. JA sitten laulettiin aina autossa, kun sun veljet tuli meitä hakemaan kotiin.

   Poista
 7. Boyle on ihana! Taallakin tulee niita talentti ohjelmia ja mua arsyttaa....eikö ne olopu ikina, mista niita ns.talentteja riittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kasvaa kuin sieniä sateella. Ovat hetken pinnalla ja sitten kukaan ei suurinta osaa enää edes muista. Vain harva jää pysyvästi pinnalle.

   Poista
 8. Täällä tänä vuonna Ex-Factorin voitti filippiiniläinen vierastyöläinen,Rose Fostanes,lyhyt ja pullea,jonka kukaan ei olettanut kilpailun alussa voittavan. Häntä jopa on verrattu Susan Boyleen,.samanlainen tippa silmässä-katsominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niitä harvinaisia hektiä, jolloin ihan oikeasti nauttii katsomastaan.Yleensä vaan meittii, että tulisiko jotain parempaa ohjelmaa joltain toiselta kanavalta.

   Poista
 9. Ja nyt on Simonkin sitten isa-kukapa olisi uskonut??! Niin se maailma muuttuu..
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenko ilkeä, kun sanon, että se nainen sai Simonin ansaan. Taisi olla aika laskelmoitu teko. Uskon, että Simon on täysin myyty uudesta vauvasta.

   Poista
  2. Et ole yhtaan ilkea, niinhan siina kavi-ansaan jai! :D Mutta ehka ihan hyva niin..
   Mari

   Poista
 10. Mahtava duo! Katsoin tuon Boylen debyyttikisan sattumalta telkasta aikanaan, ja tottakai tippa linssissä, tämmöiset tapaukset aina herkistää. Aika järkyttävää kyllä, miten ennakkoluuloisesti ihmiset suhtautuvat toisiinsa jo pelkän ulkonäön perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taisivat kaikki luulla, että tässä on taas joku lauluäänetön hörhö. Niitähän näissä kisoissa riittää. No, nyt ei kukaan enää pyörittele silmiään. Hyvä, Susan!

   Poista
 11. Kerrassaan uskomaton aani. Olen tuon videon katsonut moneen kertaan, ja aina se sykahdyttaa yhta paljon.
  Mina katson taalla meilla naita ohjelmia. Tykkaan niista. Nytkin on yksi sellainen etenemassa finaaliasteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin ohjelmiin on helppo jäädä koukkuun. Britain's got talent on mielestäni se paras, jota ihan mielelläni katson...jos olen sillä päällä.

   Poista
 12. Tuollaista ei ihan joka talenttishowsta löydy. Tosin ei tainnut Susanin elämä pelkäksi onneksi muuttua kuuluisuudenkaan myötä, jos olen oikein ymmärtänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien perusteella Susanin oli todella vaikeaa tottua julkisuuteen. Sai kiukkukohtauksia ja oli välillä hoidossa. Elämä muuttui liian nopeasti, eikä Susan tahtonut pysyä mukana. Ihmekkös tuo, mutta upea ääni hänellä on. Ei se raha ja julkisuus tuo onnea mukanaan. Talenttikokelaat vaan eivät halua sitä uskoa!

   Poista
 13. Minäkin muistan Susanin, kukapa ei. Itse asiassa tykkään hänen matalammasta äänestään enemmän kuin Elainen...huomasin heti että hänellä oli oppimisvaikeuksia (learning disability), ja ihmettelin, miksei kukaan show'n ammattilaisista tai hänen managereistaan tajunnut, miten eri lailla "hauraammat" kokevat kuuluisuuden ja esiintymisen paineet...ehkä hän oli ensimmäinen lajiaan. Muistan nousseen kohua kun Susan sai raivareita hotellihuoneissa eikä kestänyt haastatteluja. Jonkun olisi pitänyt olla pitämässä hänestä huolta, ilmeisesti hänellä ei ollut perhettä tai ystäviä. Tuli vähän sellainen olo, että kaikki halusivat ratsastaa hänen maineellaan ja lahjoillaan (ja ansaita sen varjolla), mutta kukaan ei halunnut kohdata häntä ihmisenä, sellaisena kuin hän oli. En ole seurannut viime aikoina miten hänellä on mennyt, julkisuus on raakaa peliä. Minä en ainakaan haluaisi ikinä lasteni tulevan julkkiksiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että heti alkaa ympärillä pyörimään ihmisiä, jotka laskevat kuuluisuuden vain ja ainoastaan rahassa. Muistan, että hänellä oli psykiatri käytettävissä, silloin kilpailun loppupuolella. Ei se tietysti korvaa, sitä että tukena olisi joku läheinen ihminen.
   Paineet olivat valtavat, eikä Susan niitä kestänyt. Perheestä puhutaan,mutta en tiedä kuinka läheisissä väleissä hän heidän kanssaan oli. Paras ystävähän oli kissa!
   Elämä muuttui aivan liian nopeasti, eikä Susan tahtonut pysyä mukana. Hiljaiseen elämään tottuneelle, vauhti ja kuuluisuus olivat liikaa. En minäkään toivoisi lapsistani kuuluisuuksia. Liian paljon epäluotettavia ihmisiä ympärillä ja sitten kun ei enää ole se kirkkain tähti, ne ns, ystävätkin nopeasti häviävät.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!