perjantai 14. helmikuuta 2014

Love is in the air

Tänään Vihreällä Saarella on järkyttävästä myrskystä huolimatta rakkautta ilmassa. Punaisia ruusuja, kortteja ja suklaarasioita joka ikinen kukkakauppa, ruokakauppa ja  bensa-asema pullollaan. Ei ainakaan pääse unohtumaan!Koska vanhana ja viisaana tiedän, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, lupasin miehelleni kokata huomenna (hän tulee tänään vasta myöhään kotiin) oikein kunnon pihvit. Sellaista irlantilaista miestä tuskin löytyykään, joka ei suorastaan rakastaisi sisäfilepihvejä. Kortinkin ostin ja pullon vähän kalliimpaa punaviiniä. Alkuruokakeitto taitaa kyllä löytyä M&Sn hyllyltä, mutta muuten aion väkertää kaiken, kastikkeita myöten, itse. Eli huomenna rakkauden lisäksi ilmassa saattaa olla myös käryä meidän keittiöstä!

Mies on sisäfilepihvinsä ansainnut. Kaikken näiden vuosien, ylä-ja alamäkien, välimatkojen, surujen ja ilojen, stressien, erimielisyyksien ja sovintojen, huolien ja hyvien päivien jälkeen olemme edelleen puheväleissä. Minä tiedän mitä hän ajattelee ja hän tietää mitä minä. Ollaan isoista asioista samoilla linjoilla ja niistä pienistä, no niistä saakin olla erimieltä. Meillä on kaksi poikaa, joista haluamme kasvattaa rehtiä miehiä, jotka ottavat myös toiset huomioon.

Suorasanainen ja täsmällinen suomalainen on varmasti käynyt välillä irlantilaisen hermoille. Toista ei saa yrittää muuttaa, mutta jostain kummasta syystä mieheni hermostuu tämän tästä irlantilaisten venyville aikatauluille ja tyhjille lupauksille! Kaksi eri kulttuuria ja erillaiset perhetaustat tuovat omaa väritystään suhteeseen. Parhaimmillaan nämä erot rikastuttavat elämää, pahimmillaan niistä tulee ainaista riitaa. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä selvemmin sitä näkee, että ei ole vain yhtä oikeaa tapaa toimia. Sosiaalisempi irlantilainen oppii, että synkkämielinen suomalainen suorastaan tarvitsee välillä yksinäisyyttä ja hiljaisuutta. Suorasanainen suomalainen on oppinut, että joskus asia menee paremmin perille, kun sitä ei töksäytä suoraan. Joskus pitää antaa mennä vaan ja olla liikoja suunnittelematta.

Huivipäinen ja punanaamainen vaimo makaa sairaalassa kytkettynä, jos johonkin montitoriin. Ympärillä pyörii valkotakkeja. Mies saapuu häntä katsomaan ja järkyttyy näkemästään. Ottaa kädestä ja sanoo: "Well, here's another nice mess you have gotten me into!". (Vapaa käännös: ja taas olet saanut minut pulaan...tai  miten tuon paremmin käntäisi?)  Purskahdamme molemmat nauruun.

Hyvää rakkauden ja ystävyyden päivää teille kaikille!


26 kommenttia:

 1. Huumori on se paras ase moneen vaivaan :) Ihanaa ystävänpäivää sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on! Naurulla on ihmeen parantava ja piristävä vaikutus.

   Poista
 2. Huumorilla pääsee aina pitkästi eteenpäin!

  Ystävyys ei ole trendi
  se ei seuraa muotia,
  siitä ei saa korkoa, eikä eläkettä.
  Silti se on elämän paras sijoitus!


  ystävänpäivää toivottaen, t. Vilukissi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana runo. Kopioin se täältä ja pistin myös Facebookiin. Kiitos!

   Poista
 3. Vihreät niityt, olen vakaasti sitä mieltä, että miehesi sanoin sinulle parasta mitä saattoi! Tuota minä kaipaisin samassa tilassa...Kun äitini kävi läpi, tiedät mitä, hän otti heikoimmillaan mustan huumorin avuksi ja lopulta me kaikki kolme, hän, minä ja mieheni kieriskelimme lattialla. Äiti ei vain anna mun kertoa lukijoilleni, mitä hän teki, kun painoi vain 35 kiloa hoitojen pahimmassa vaiheessa.

  Sulla on tosi ihana mies, kun löysi just noi sanat. Ihana olet itsekin ja kirjoituksesi sisältää isoa totuutta. Minä olen muuten suorasanaisena satakuntalaisena muuttunut täällä Keski-Suomessa 28 vuoden aikana paljon...

  Hyvää ytstänpäivää sinulle!

  (Kun olemme saaneet alpeista tarpeeksemme siirrymme Galwayihin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustalla huumorilla on kyllä ihmeellinen, parantava vaikutus. Nuo miehen sanat muistan aina. Tilanne oli jotenkin niin surkuhupaisa. Minussa piuhoja vaikka muille jakaa ja sitten mies poika (suoraan jalkapallokentältä polvet mutaisina) saapuivat paikalle. En ikään unohda tuota lausetta. Se on muuten Ohukaisesta ja Paksukaisesta.

   Jos Galwayhin asti matkustatte, niin sitten teidän on ihan pakko tulla myös tänne etelään. Minä pistän jo teen kannuun hautumaan!

   Poista
 4. Oikein hyvää ystävänpäivää - ja suomalais-irlantilaisen rakkauden konsensuspäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä suomalais-irlatilaisia pariskuntia on täällä aika monta. Taitaa siis toimia tuo yhdistelmä!

   Poista
 5. Hyvää ystävänpäivää♥♥
  Todella ihana postaus♥

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää sinulle ja kiitos lämminhenkisestä postauksesta. Lukija A-a lähettää sinulle sydämelliset terveiset harmaasta Helsingistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, valitettavasti vähän myöhässä. Juttelin eilen pitkään ystäväni kanssa, joka myös asuu seillä Helsingissä. Suksia ei kuulemma ole tänän talvena tarvinnut!

   Poista
 7. Ihana postaus ja hyvaa ystavanpaivaa!

  VastaaPoista
 8. Tulipa tästä hyvä mieli. MInusta pitkän parisuhteen ihaninta antia on juuri tuo toisen tunteminen ja se, että ei tarivitse esittää yhtään mitään ja silti tietää kelpaavansa. Hyvää kokkauspäivää ja hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka maistui ja mies paistoi itse ne pihvit. On siinä minua parempi. Sanoin kerran kaverilleni, että minusta ei olisi kyllä enää tutustumaan johonkin toiseen. Pitäisi olla niin kiva ja kiinostunut...ei jaksa. Vanha ja tuttu on paljon parempi!

   Poista
 9. Happy Valentino's! Olipas taas osuva kirjoitus.
  -Eeva

  Ps. Huomenna tehdään katkarapucarrya.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti katkarapucurry onnistui. Taidan tehdä sitä itsekkin viikolla pojille, kun kerran siitä tykkäsivät.

   Poista
 10. Ihanaa, onneksi on ihminen liki ja läsnä <3 hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että viime vuotena sitä toista tarvitsi enemmän kuin koskaan.

   Poista
 11. Hyvää ystävänpäivää vihreille niityille!
  Minua alkoi ihan huippaamaan tuo sinun kirjoitus ja silmät kostumaan. Veit sanat suustani.
  Aika muuttaa monia asioita, mutta ei aina huonompaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei se elämä aina ole sellaista kivaa ja aurinkoista. Välillä menee paremmin välillä huonommin. Me suomalaisissa taitaa kaikissa asua erakko, jonka välillä pitää saada olla yksin. Sitä on muiden joskus vaikea ymmärtää.

   Poista
 12. Ihana postaus! Jes, ja olen aivan samoilla viivoilla mitä tulee mieheen, pihviin ja oikopolkuun vatsaan;) Toivottavasti oli hyvät käryt ja vielä ihanampi perjantai teillä siellä! Viikonloppu jatkukoon samoissa merkeissä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käryt oli hyvät ja niin oli viikonloppukin. Meni taas aivan liian nopeasti.

   Poista
 13. Ihana kirjoitus, rakkauden arjesta! Se on kyllä parasta näissä irkuissa, saa aina nauraa, mitä odottamattomimmissa paikoissa. Ei täällä tosikot kauan jaksa elää. Meidänkin suhde on pelastettu monta kertaa huumorilla. Hyvä suhde sen kuin paranee vanhetessaan! Meidän pitää tulla käymään teillä tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlanti ei tosiaan ole tosikoita varten. Huumoria tarvitaan... Hyvä suhde on kuin viini, eikö niin? Tervetulleita olette, ihan milloin vain.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!