lauantai 8. helmikuuta 2014

Hillomestareita

Täältä meiltä ja Naapurisaarelta löytyy uskomattoman taitavia hillomestareita. Kuten taidatte kaikki tietää, täällä syödään paahtoleipää oikein antaumuksella. Jokaikisessä kodissa on vedenkeittimen lisäksi leivänpaahdin. Eikä sitä "toastia" syödä vain aamulla, vaan se käy hyvin myös välipalana. Päälle ohut kerros levitettä ja sitten sitä hilloa.

Ensimmäisen kerran maistoin itsetehtyä hilloa ollessani kielikurssilla Englannissa. Se oli sitten uskomattoman hyvää. Itse en ole hilloja koskaan keitellyt, koska kaupoissa on niin hyvät valikoimat. Meidän ehdoton suosikki on karhunvatukkahillo sellaisenaan tai omenalla höystettynä. Ensimmäisen purkin ostin markkinoilta, ja sitten onneksi sitä löytyi myös lähikaupasta. Täydellistä!


Tässä vähän marjasanastoa:

Black currant = mustaviinimarja
Red currant = punaviinimarja  (ei kovin yleisessä käytössä)
Blackberry = karhunvatukka
Blueberry =  mustikka (kaupoissa myydään tarhamustikoita)

10 kommenttia:

  1. Tein viime kesänä mansikoista hilloa ja eka erä meni kai puolessatoista vuorokaudessa. Pitääkin tehdä pakastemansikoista joku kerta...vaikka ensi viikonloppuna. On se itse tehty tuplasti parempaa kun kaupan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatekoinen hillon on kyllä tosiaan paljon parempaa. Ihan tuli vesi kielelle, kun ajattelen sitä mansikkahilloasi lättyjen päällä. Nam!

      Poista
  2. En ollut hillojen ystava ollenkaan ennenkuin muutin tanne, turkkilaiset ovat kovia hilloamaan ja onhan ne itsetehdyt todella hyvia, mansikkahilloa olen keitellyt joitakin kertoja, sen tekeminen on niin helppoa ja se on kylla uponnut meille nopeasti. Tykkaan itsekin karhunvatukkahillosta, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhunvatukkahillo on mielestäni täydellisen makuista. Ei liian makeaa, just sopivaa. En ole koskaan keittänyt hilloja, mutta ei kai se niin vaikeaa ole. Sokerin määrä saattaa kyllä kuulemma yllättää!!!

      Poista
  3. Mun onnettomat hillokokeilut ovat myös jääneet maalaismarkkinoiden tarjontaan tutustuttua. Mitä mukavinta sunnuntaita - itse lähden "hihhuli"messuille inspiroitumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis pääkaupunkiin!!! Minulla on päivä mennyt levätessä ja pyykkiä pestessä. Mies teki ruoat, joten mikäpäs täällä toipuessa.

      Poista
  4. Paahtoleipä hillon kera on kyllä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa paahtoleipäpalat ovat aivan liian pieniä. Meillä menee kyllä leipää todella paljon joka päivä. Illalla pojat saattavat vielä pahtaa leipää ennen nukkumaan menoa. Ettei vaan pääse nälkä yllättämään.

      Poista
  5. Millä reseptillä/ohjeella olet tehnyt karhunvatukkahillosi tai karhunvatukka-omenahillosi?

    VastaaPoista
  6. Voi, kuule en tee hilloja itse ollenkaan.Ostan ne valmiina kaupasta. Ovat kyllä valmistettu täällä lähellä.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!