tiistai 28. tammikuuta 2014

Kokkien opissa

Perjantaina suunnistimme työkavereiden kanssa kokkaamaan. Iltapäivän ja illan teeman oli italialainen ruoka. Kokkikoulussa oli kaksi kokkia, joiden opastuksella teimme pastaa, maukaan kastikkeen ja leivitimme kanan rintapalat. Jälkiruoaksi leivoimme sitruunakakun ja tiramisun. Valkosipulileipiä teimme myös.

Opimme myös miten tavallinen sipuli ja valkosipuli pilkotaan oikeaoppisesti. Pastan teko oli minusta mielenkiintoista, vaikka tuskin siihen urakkaan ihan heti kotona rupean. Kaupasta, kun saa hyvää tuorepastaa, eikä maksa maltaita.

Olihan se kiva tehdä ruokaa ja leipoa, kun joku muu siivosi sotkut ja teki suuren osan paistamisesta ja keittämisestä. Lopuksi siirryimme valmiiseen pöytään ja söimme maittavan illallisen. Ruokajuomat jokainen sai tuoda itse. Minä huuhdoin italialiasta ruokaa alas tietysti italilaisella valkoviinillä.

Tulipa syötyä ja loppu ilta menikin sitten kotona sovalla pastaa sulatellessa. Näin täynä en ollut edes jouluaterian jälkeen. Suunnitelmissa olisi aloittaa joku kokkikoulun iltakursseista keväällä. Siinä minulle uusi harrastus!
  






18 kommenttia:

  1. Tuollaiset kokkikurssit ovat kivoja ja vieläpä työkavereiden kesken:) Olen kerran ,vielä Suomessa asuessa,järjestänyt thairuokakurssi-illan työkavereille ja kivaa oli:) Niin näkyy olleen teilläkin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oletkin varmasti hyvä opettamaan ruoanlaittoa. Meillä oli mukava ja maukas ilta!

      Poista
  2. Kuulostaa kivalta! Tuollaiseen illanviettoon olisin valmis menemaan tyokaverien kanssa (yleensa lintsaan niista kaikenlaisilla tekosyilla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei huvita lähteä, mutta nyt olin heti valmis mukaan.

      Poista
  3. Ompahan ihanan näköisiä annoksia<3
    Virkistävää olla vapaalla työkavereiden kanssa ja tehdä porukalla jotain:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaankin kiva nähdä työkavereita muuallakin kuin toimistossa. Minulla on sattunut hyvä tuuri, sillä tulen hyvin juttuun työkavereideni kanssa.

      Poista
  4. Miten se sipuli pilkotaan oikeaoppisesti? Kyselee utelias joka joskus käy täällä lukemassa blogiasi :) Kiitos siitä, ihana blogi. Ihanan rehellistä ja avointa tekstiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit. Katsoppas täältä, miten se sipuli pilkotaan.
      http://www.mtv.fi/makuja/minisaitit/artikkeli.shtml/2013/09/1804041/?hyvaa_ruokaa/ajankohtaista

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos sinne rapakon toiselle puolelle. Vastaan viikonloppuna haasteeseesi.

      Poista
  6. Oi oi, ihan vesi herahtaa kielelle! Kokkikurssit ovat ihan parhaita! Itsekin osallistun kursseille joka vuosi, on mukava oppia aina jotain uutta ja napata parhaat reseptit kotikeittiöön! Käyhän katsomassa blogistani Nonna Giovannan lihapullaresepti, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin innostuin ja päätin, että kunhan toivun leikkausesta ilmottaudun kokkikursille. Noita lihapullia pitää joskus tehdä!

      Poista
  7. Hei! Nämä työporukan kanssa kokkaamiset ovat hauskoja ja avartavia. Paitsi että oppii uusia ruokaniksejä, niin näkee työkaveritkin toisessa valossa.
    Meillä oli vuosi sitten tiimin kanssa sushi-ilta, ja väkersimme innolla erilaisia susheja. Samalla opimme japanilaisesta ruokakulttuurista.
    Mainioita iltoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan työkavereista näkee ihan uusia puolia, kun ollaan pois toimistolta. Olen töissä miesvaltaisessa toimistossa ja viihdyn hyvin. Enkä tosiaan saa mitään prinsessa-kohtelua!

      Poista
  8. Kokkaaminen on hauskaa ja vielä kivampaa on tehdä yhdessä.

    Miten sattuikaan, meillä on tänään tuorepastaravioleja, joihin väkerrän tomaattipaprikaisen kastikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta ymmärrän, kuinka kovan työn takia on italialaisten mammojen pastat. Ai, että oli hyvää!
      Minäkin olen siirtymässä tuorepastaan on niin kovin nopeaa keittää.

      Poista
  9. Näyttääpä herkulliselle! Minustakin olisi kiva joskus mennä jollekin kokkikurssille. Uudet ideat kotikeittiöön olisi tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että sitä kokkaa niitä samoja ruokia vuodesta toiseen. Olen muuten löytänyt hyviä reseptejä täältä blogistaniasta.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!