maanantai 6. tammikuuta 2014

Kaunista joulua!

Irlannissa joulukoristeet näkyvät ja välkkyvät sateenkaaren kaikissa väreissä. Suomessa taas otetaan rauhallisemmin. Ystäväni koti on aina kauniisti sisustettu, ja jouluisin oikein erityisen ihana. Emäntä lupasi, että saan ottaa kuvia, joten tässä näitä:
Ulkona ei tullut juuri kuvattua, kun oli niin kovin synkkää. Tuntui ihmeelliseltä, että kolmelta oli jo ihan pimeää. Lunta varmasti kaipaa moni, ihan vain valoa antamaan. Eihän se lumettomuus joulua pilannut. Kinkku maistui ihan yhtä hyvältä, vaikka maa ei valkoisena hohtanutkaan. Kirkossa mieskuoro lauloi kauniita joululauluja, vaikka räystäistä tippui vettä. Sukulaisten ja ystävien luona kävimme oikein urakalla, ja sittenkin jäi monta paikkaa käymättä. Seuraavalla kerralla sitten.

Se pisti silmään, että moni kauppa oli kotipaikkakunnalla sulkenut ovensa. Jotenkin kylä tuntui kovin hiljaiselta. Kuntaliittymät näyttävät oleven päivän sana. Niin se vaan on, että pienet jäävät suurien jalkoihin.Välimatkat ovat Suomessa pitkät, eikä kaikilla ole autoa. Se näyttää päättäjiltä unohtuvan.  

Mukava oli taas koto-Suomessa käydä. Haikealta tuntui äidille sanoa hyvästit, mutta samalla oli ihan kiva palata tänne Irlantiin. Ristiriitaista. Ei minulla ole enää pitkään aikaan ollut hirveää ikävää Suomeen, mutta ihmisiä kaipaan ja tietysti salmiakkia, ruisleipää ja suklaata! 


16 kommenttia:

 1. Tuo voisi olla vaikkapa minunkin sukulaiseni kotoa. Samanlaista tyyliä. Rauhallista ja maltillista, mutta oikein tyylikkään näköistä. Kaikki viimeisen päälle eikä mitään ylimääräistä krääsää.

  Samaa voisi myös sanoa vanhasta kotikonnusta, kirkonkylästä jossa on ollut myös ongelmia. Kuntaliitos painaa päälle ja budjetti karkaa käsistä. Liian vähän veronmaksajia, ja työpaikkoja. Ikääntyvien vanhusten pitkäaikashoito tuottaa päänsärkyä kun rahat loppuvat. Ja auto... monen kansanradiolaisen mielestä niin turha luksus-vempain vaikkakin tosiasia on etta ilman autoa on vaikea elää maaseudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisilla on sisustustaito hyppysissä. Keksivät aina jotain kivaa uutta.

   Autottoman elämä on tosiaan vaikeaa maaseudulla. Kyllä suuremmissa kaupungeissa pärjää hienosti ilman autoa, mutta maalla ei. Ei se kyllä mikään luksusvempain ole. Väki vähenee ja vanhenee. Vaikea tilanne!

   Poista
 2. Tunnelmallisia, kauniita joulukuvia!
  Mukava, että osaisitte nauttia joulusta Suomessa syksyisestä säästä huolimatta.
  Tämä viikkoja kestänyt harmaus on kyllä saanut meidän perheen haaveilemaan pienestä lomasta vaikkapa Kanarialla, saas nähdä onnistutaanko varaamaan matka vai onko kaikki lomamatkat jo myyty.
  Ihanaa kevään odotusta Irlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli tosiaan sellainen keväinen tai syksyinen tunne. En yhtään ihmettele, jos haaveilet etelän auringosta. Pimeää on täälläkin, mutta ei koko päivää!

   Poista
 3. En tajunnut aluksi, että olette Suomessa ja nämä ovat suomalaisen ystävän luona otettuja kuvia. Kuva kuvalta, tosin valaistui, että onpa niin suomalaista tyyliä! Erityisesti tykkää tuosta eri pituisten hopeisten kynttilänjalkojen ja kynttilöiden asetelmasta!

  Tämä talvi on ollut omituinen kun sitä ei ole vielä ollutkaan. No, viikonloppuna alkaa tai jo perjantaina, jos on säätiedotuksia uskominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on kuvat otettu. Jos olisin ottanut ne täältä,niin voin taata, että väriä olisi ihan eri mittaluokassa.
   Toivottavasti saatte edes vähän lunta, ettei olisi niin kovin pimeää. Minusta ei taida olla asumaan enää noin pimeässä.


   Poista
 4. Tunnelmallisia kuvia!

  Kuntaliitosten mukana myos terveyspalvelut loppuvat ja niita pitaa lahtea hakemaan kauemmaksi. Varsinkin vanhuksille hankalaa. Ja milla kulkea? Lapsena kotini ohi kulki paivittain monta linja-autoa. Kauppa-auto kavi myos ja kirjastoauto. Nyt on pari kolme kertaa viikossa kimppataksi jolla paasee hataseen kaymaan asioilla kuntakeskuksessa. Ja jos ei laakarin aika olekaan juuri silloin? Taksilla ajo on aika tyyrista Suomessa, varsinkin pienta elaketta saavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivukylissä asuminen taitaa olla täysin mahdotonta, jos ei ole autoa. Miten menet lääkäriin tai hakemaan lääkkeitä? Ja vaikka nuorempana olisi autoa ajanutkin tulee siihenkin stoppi joskus. Terveyspalveluilla ei ainakaan maaseudulla voi Suomi enää kehua. Lääkäriin pääsee usein vasta viikkojen kuluttua. Ei kannata sairastua Suomenlomalla.

   Poista
 5. Ihan suomalaisen näköistä. Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Allu. Tässä sitä yritetään taas totutella arkeen.

   Poista
 6. Kyllähän Suomen maaseutu on kovien muutosten edessä, monella tavalla. Kaikki eivät toki ole negatiivisia muutoksia.

  Kauniita jouluasetelmia ja samat poroset laukkaaat minullakin.

  Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se kyllä ymmärrettävää, että kaikkia palveluita ei voida järjestää pienissä pitäjissä. Esim koulujen yhdistäminen on mielestäni ihan järkevää. Käyköhän vielä joskus niin, että maaseudulla ei asu enää kukaan? Toivottavasti ei.

   Noista poroista tykkäsin kovasti!

   Poista
 7. Minullekin istuu paremmin tuollainen maltti, täälläkin kun monella on väriä ja vilkutusta:). Mutta nyt riittää itselleni joulu ja tänään lähtee viimeisetkin koristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pakkasin joulun jo pois. Nyt pitää saada pojat kantamaan laatikot ullakolle. Arvaa vaan ovatko innolla äitiä auttamassa!!!

   Poista
 8. Eipä sitten nähty tällä kertaa :( Minä olin tuolla mieskuoron konsertissakin, mutta jouduin lähteä Jaanan kanssa pois ennen loppua kun tuli kiirus muualle... Yritin ottaa parvelta kuvia, mutta eihän ne oikein onnistuneet. Mutta konsertti oli jälleen tosi hyvä, tykkäsin siitä srk:n kuoron lauluistakin tosi paljon, kanttori on tehnyt hyvää työtä!

  Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taitaa olla erittäin pätevä ja innostunut kanttori. Minäkin tykkäsin srkn kuoron lauluista. Nähdään sitten viimeistään kesällä!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!