perjantai 31. tammikuuta 2014

Johan oli ennustus!

Siis sääennustusta minä tässä siunailen. Tuo otsikkohan voisi tarkoittaa myös sitä, että olisin käynyt ennustajaeukolla. No, en ole, enkä mene. Täällä on nyt päällä jos jonkunlaiset varotukset. On luvattu myrskyä, sadetta ja valitettavasti pelätään taas tulvia.

Kerronpa teille tämän päivän säästä, niin ymmärrätte kuinka vaihtelevaista se täällä voi olla. Aamulla juoksin sisältä autoon n. 20m ja kastuin läpimäräksi. Vettä tuli sellaisella"paineella" ja ihme vinkkelistä, että mitään ei ollut tehtävissä. Parin tunnin kuluttua paistoikin sitten aurinko, ja oli niin keväistä, että. Kotimatkalla puolestaan näin upean sateenkaaren. Sitten illalla taivas aukeni yhtäkkiä. Joku kaatoi yläkerrasta saavilla vettä Irlannin päälle. Katselin vesisadetta ikkunasta ja säikähdin. Ottiko joku minusta ulkoa kuvan? Sitten kuului jyrinää. Se oli ihan oikea salama, eikä salamavalo. Siis tammikuussa. Ukkosta täällä on erittäin harvoin, mutta tänään jyrisi sen yhden kerran.

Nyt on sade taas loppunut, kunnes taas...

Huominen ennuste ei hymyilytä:
 
"Tomorrow Saturday, will be very windy or stormy. Showers will be heavy and wintry with further falls of hail and sleet. Southwest gales will be accompanied by some severe gusts - especially in the west and south, where there will be a continuing risk of coastal flooding due to high seas and tides. Highest temperatures of 5 to 8 degrees."

Eikä tämä meidän alueen sääennuste ole yhtään sen parempi.

"Very windy conditions will prevail for most of Saturday as winds gradually veer from southwest to west with severe gusts, especially in coastal parts. Wintry showers will occur throughout the day and a covering of snow is likely on higher ground. Feeling bitterly cold, with highest temperatures of only 5 to 7 degrees Celsius."

Kai se nyt on tullut jo kaikille lukijoille selväksi, että en minä tänne sään takia aikoinani muuttanut!
20 kommenttia:

 1. Mutta kauniin vihreää ainakin eikö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vihreää on vuoden ympäri. Satoi tai paistoi tai tuuli. Nämä kuvat otit pari viikkoa sitten. Oli aivan uskomaattoman kaunis päivä ja virheä näytti normaalia vihreämmältä.

   Poista
 2. Niin kylla noita kauniin vihreita nummia jaksaa katsella, taitaa olla niiden sateiden ansiota, meilla taas on ollut lammin talvi ja vahasateinen, ellei pian hanat aukene, tulee kuiva kesa ja huono sato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näihin näkymiin kyllästy koskaan. Sadetta saamme kiittää (ja joskus kyllä kirota) tästä vihreydestä. Ei se kuivuuskaan houkuttele. En nämä maailman sateet jakaudu tasapuolisesti, ei.

   Poista
 3. Emme siis kadehdi Irlannin säätä:).

  VastaaPoista
 4. Ne saarten säät on kyllä joskus aivan mahdottomia. Juuri tuota, että just kun saat kaatosateessa sateenvarjon esille, niin kohta paistaakin aurinko. Niin kovia sateita en kyllä ole eläessäni nähnyt, mitä silloin Englannissa asuessa. Ne talviset sadesäät vasta onkin kauheita - kylmää ja kosteaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat. Ainainen ongelma on, että mitä pukisi päälleen. Sää vaihtuu sekunnissa ja sitten taas sataa. Tähän kosteuteen en kyllä totu koskaan. Osaat varmasti arvostaa taas Suomen lämpimiä taloja. Minulla muuten on siellä aina aivan liian kuuma.

   Poista
 5. Mutta kauniit kuvasi saavat ajatukset kevääseen. Meillä on onneksi hieman tasaisempaa ja luntakin alkaa olla muutama sentti.

  Kaikkea hyvää lähiajan asioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena. Täällä tosiaan tuntui jo keväiseltä, ennen näitä myrskyjä. Pelkään, että tulvat evät ole vielä ohi.

   Poista
 6. Mä palasin juuri pari viikkoa sitten Kerrystä, jossa olin muutaman kuukauden vaihdossa. Ja tää sääjuttu on kyllä niin mahdoton että ei mitään järkeä!! Kun palasin takaisin Suomeen niin olin jo pakkaamassa kaikki sadetakit ja sateenvarjot sun muut aamulla laukkuun kunnes tajusin että hei, eihän mun tarvitse kun katsoa ikkunasta ulos aamulla ja siinä se päivän sää on, eikä se tule siitä muuttumaan! Tuntuu aika luksukselta Irlannin jälkeen :) Toivottavasti noi myrskyt ei siellä enää ihan hirveän kauan jatku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vaan on, että täällä pitää varautua kaikkeen. Sateenvarjoja en ole kujettanut mukanani enää aikoihin. Ne nimittäin aina hajosivat. Tänään on taas tuullut ja kovaa, joten pahoin pelkään, että myrskyt jatkuvat vielä ensi viikollakin.

   Poista
 7. No on ainakin vaihtelevaa!
  Meillakin saatu tanaan vahan vetta tosi pitkan kuivan jakson jalkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että vaihtelu virkistää. Nyt toivommekin kuivaa ja kaunista kevättä. Eikä enää näitä rankkasateita.

   Poista
 8. Vaihtelevaa säätä mutta maailman kauneimpia maisemia sinulla siellä:)Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat upeat ja niistä nautin edelleen. Ne hieman kompensoivat tätä sääongelmaa!

   Poista
 9. No joo, huonoa luvattiin ja pahempaa tuli! Terkkuja Reinin varrelta. Riittää sitä vettä ja tuulta vielä meillekin, vaikka te saitte jo pahimman niskaanne.http://yle.fi/uutiset/myrskya_myrskyn_peraan_voimakkaat_matalapaineet_jaivat_pyorimaan_atlantille__video/7069973

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tätä vettä riitääkkin? Taisi tulla sairasloma oikeaan aikaan. Ei tarvitse lähteä ulos aamulla.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!