keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Aaltoa

Aalto vaasi taitaa löytyä jokaisen ulkosuomalaisen kodista. Suomessa tuohon kauniiseen vaasin taidetaan olla jo kyllästytty. Siinä vaiheessa, kun halpahallit, anttilat ja supermarketit alkoivat sitä myymään, kärsi vaasi inflaation.

Täällä se onneksi erottuu edukseen ja pääsee oikeuksiinsa. Ainakin meillä. Ostin nimittäin vuosia sitten vaasin häälahjaksi mieheni veljelle. Huomasin heillä kerran käydessäni, että siellä se pölyyntyi nurkassa ja oli täynä joulukortteja. Kävi raukkaa suorastaan sääliksi. Ei se Alvar Aalto sitä miksikään korttien säilytyslaatikoksi suunnitellut!

Tammikuu on tuonut kauppoihin myyntiin tulppaanikimpput. Tulppaanithan ja Aalto vaasit kuuuluvat yhteen, joten....Onko teillä Aalto vaasi näkyvissä, vai onko se joutunut kaappiin?

30 kommenttia:

 1. Eipa loydy meilta! Muitakaan "klassikoita" ei ole onneksi polya keraamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kuule on lähes kansalaisuusvelvollisuus hankkia Aalto vaasi!!!!

   Poista
 2. Ei ole meilläkään. Mutta soisin olevan. Juuri niitä tulppaaneja varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sitten kun muutatte Suomeen voit käydä heti Anttilasta ostamassa.

   Poista
 3. Mieheni on saanut 40 vuotis lahjaksi Aaltovaasin ja se on esillä silloin kun on tulppaaneja.
  t. Kissanpiika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko Alvar Aallolla tulpaanit mielessä, mutta ne sopivat täydellisesti tuohon vaasiin.

   Poista
 4. Hiekan varinen Aalto-vaasi on-ja mikaan muu ei tulppaaneille niin hyvin sovikkaan.
  Meilla on aina punaisia tuppaaneja ja joulutahti jouluna, kevaaksi ostan aina erivarisia tulppaaneja vaasiin tuomaan kotiin kevaan tuntua-mutta hyvin nuo punaisetkin sopii. Rakastan kukkia-ihan kaikkia ja kaikenvarisia! :)
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulpaaneja ostan heti, kun ne tulevat kauppoihin. Nuo kuvan punaiset kävin hakemassa Aldista. 2.99 kimppu. Ei paha hinta.

   Poista
 5. Ei ole Aalto-vaasia, mutta ymmärrän kyllä sen arvon ja kauneuden, ja mitä isompi niin aina parempi :) Ja tosiaan tulppaaneiden kanssa toimii hienosti!
  Äidillä on musta keskikokoinen Aalto-vaasi, se ei ole mielestäni niin hieno kuin tuo valkoinen... Itse haluaisin kirkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sun nyt pitää Aalto vaasi hankkia. Seuraavan kerran, kun käyt Halpa-Hallissa, niin sieltä löytyy.

   Poista
 6. Ei ole Aalto-vaasia meillä, mutta eipä ole tulppaaneitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä oikein muita kukkia voi pitääkkään, kuin tulpaaneja.

   Poista
 7. Sain aikoinaan kirkkaan Aalto-vaasin läksiäislahjaksi ja aina keväällä ostan useamman kerran täyteen tulppaaneja, muuten seisoo kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin laitoin nyt enemmän esille, kun on tulppaaniaika.

   Poista
 8. Sitten on niitä "pimeitä", jotka keräävät Aalto-vaaseja. Minulla on isoja eri väreissä 8 kpl ja aika monta pienempää... Meillä jokaisella on heikkoutemme ;) Näkyvillä ovat aina, mutta todella harvoin niissä on kukkia tai mitään muutakaan...

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kerää postimerkkejä ja toinen Aalto vaaseja. Mikäpäs siinä. Nyt vaan tulpaaneja ostamaan.

   Poista
 9. Aalto on ihana, ja löytyy väreissä ja malleissa. Lieneekö ulkosuomalaisen kodinkaipuuta, mutta meidän vaasit on a) käytössä hela tiden b) vaikkakaan ei tulppaaneilla. Kun ei ole;) Terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, eikö sieltä saa tulpaaneja. No, teillä on niitä ihania ruusuja, joten eiköhän se vähän kompensoi.

   Poista
 10. Ostin miehelleni kirjan "How to marry a Finnish girl", jossa austraalialainen mies kirjoittaa kieli poskella Suomesta ja suomalaisista, mutta onnistuu ihan nappiin kiteyttämään tämän meidän kansan. Siinä mainittiin just, että jokaisessa kodissa on Aalto- maljakko. Mies kysyi, että eikai meillä ole moista. Kyllä on - ja ei ole näytillä tällä hetkellä. Pitäis itsenikin ottaa esille, koska hieno vaasihan se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mainio kirja - sain lahjaksi! Kannattaa jokaisen ulkomaalaisen kanssa naimisissa olevan/naimisiin aikovan suomalaisen naisen lukea!
   Mari

   Poista
  2. Pitääpä lukea tuo kirja joskus. Nyt vaan Aalto vaasi esille sieltä komerosta ja pari kimppua tulppaaneja kaupasta. Varmasti mieskin tykkää!!!

   Poista
 11. Kyllä meiltä tuo samainen vaasi kirkkaana löytyy,tuli mummon perintönä. Tykkään muodosta kovasti ja on aika ajoin kukkavaasina ja vuoroin kaapin perällä. Minustakin vaasi on kokenut täällä vähän inflaatiota mutta olen alkanut tykätä siitä uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospas se tulisi taas uudestaan Suomessa muotiin. Kaunis se kyllä on, joten esille vaan.

   Poista
 12. Täältä löytyy Aaltoja vaikka millä mitalla ja lahjaksikin niitä on annettu. En varmaan kyllästy koskaan Aallon tuotantoon. Meillä on mm. tarjoiluvaunu, joka varmaan lähtee mukanani vielä vanhainkotiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko Saksasta ostaa Aalto vaaseja, vai Suomestako niitä raahaat? Ota sitten se vaasikin mukaan!!!

   Poista
  2. Täältä löytyy ja usein vielä halvemmalla kuin Suomesta. Useimmat olen tosin ostanut Iittalasta, kun olen sieltä lähistöltä kotoisin.

   Poista
 13. Minulla on kaksi, joista toinen on ruokapöydän päällä ja toinen vitriinissä. Minullakin tulppaanit vaasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin vielä vaikka ostaa värikkään Aalto vaasin. Yritin joskus laittaa narsisseja vaasiin, mutta ne eivät näyttäneet ollenkaan hyviltä. Tulpaanja ne olla pitää.

   Poista
 14. Pakko kommentoida täältä koti-suomesta, että voi siinä Aallossa muutakin pitää kuin vaan kukkia:) itselläni iso kirkas vaasi, jossa säilytän keittiössä milloin mitäkin, esim joulupipareita, kananmunia, sitruunoita, hedelmiä, koirankeksejä jne. Terkuin Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on vaasi kovassa käytössä. Tosiaan siihenhän voisi laittaa vaikka hedelmiä!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!