sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. torttuja ja muita herkkuja

Tänään (tai jos nyt rehellisiä ollaan, niin eilen) avattiin uuninluukku. Suomalaisille vieraille tarjotaan tietysti lämpimiä torttuja. Viikolla olen koristellut talon, vaikka emme siis täällä joulua vietäkkään.

Onko mikään sen ihanampaa, kuin pimeänä iltana pistää kynttilöitä palamaan, takkaan tuli ja tietysti kaikki jouluvalot päälle? Joulukuusi on taas se sama vanha ullakolta. En nimittäin halua tulla lomalta kotiin ja siivota kesään asti kuusenneulasia lattialta. Jouluvalot välkkyy ja koristus on ehkä liian värikästä ja kimaltelevaa, mutta so what.

Lauantai-iltana vietimme pikkujoulua meillä suomalaisten ystävieni kanssa. Pidimme taas perinteiset nyyttärit ja hauskaa oli. Tänään vuorossa on tapaaminen itse Joulupukin kanssa. Tiedä vaikka pääsisin polvelle istumaan. Palataan asiaan taas huomenna!


12 kommenttia:

 1. Heips! Sulle ei löydy täältä meiliosoitetta, laitatko mulle meiliä, olisi asiaa :) (fromkaroliina ja sitten gmail)

  VastaaPoista
 2. On se tuolla tietoja minusta. vihreatniityt@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan suomalaisen naköista, ihan kun suomalaiseen kotiin kurkistaisi, no niinhan se onkin, ainakin puoliksi sellainen! Pitanee tehda torttuja lahiaikoina etta saadaan tahankin mökkiin vahan jouluntunnelmaa, niin ja se kuusi pitaisi ostaa kun vanha sai kyytia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nuo sanovat, että meillä on aika suomalaista. Otan syyt niskoilleni! Pipareita en viitsinut ruveta vääntämään, kun niitä saa Suomessa syödä joka kyläpaikassa. Täällä saa muuten hyvää torttutaikinaa kaupasta. Luumuhillon tein itse.

   Poista
 4. Suomalaisesta meidän jouluperinteet ovat ne parhaat tietty! :) Joskus luin artikkelin eri eurooppalaisten maiden perinteistä ja olihan sitä vaikka mitä perinneruokaa, juomaa ja tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että se oma on aina paras. Jos vietämme joulun täällä, niin silloin lahjat saa joulupäivänä. Suomessa taas aatto on SE päivä.

   Poista
 5. Rupes tekemään mieli joulutorttuja, slurps.

  VastaaPoista
 6. Mmm,torttuja,alkoi tehdä mieli.Ensin pitää keittää luumuhillo ja sitten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä nopeita ja helppoja tehdä, vaikka hilloin teinkin itse.

   Poista
 7. Täälläkin heräsi torttu-himo. On ne vaan niin hyviä juuri lämpiminä. Eiliset ei enää maistu, joten meillä tehdään täsmäpaistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimiä niiden olla pitää, vaikka kyllä minä ahmin ne kylmätkin...

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!