perjantai 6. joulukuuta 2013

6. On maista kaikista sittenkin...

Näin itsenäisyyspäivänä joulukalenterin luukku avataan vähän haikein mielin. Te siellä koto-Suomessa juhlitte itsenäistä Suomea. Minulla taas on ihan tavallinen työ- ja arkipäivä. Tänään ajatukset pyörivät Suomessa, joten laitankin tänne kuvia lomiltani. Sitä kauneinta Suomea...
 
On maista kaikista sittenkin
tää synnyinmaa kaikkein rakkahin.
Vie minne tiesi, sen tuttu liesi
on lämpöisin.

Voi kuin on kaunihit järvet sen
ja kosket kuohuissa pauhaten!
Sen pilven väikky ja lähteen läikky
ja taivas sen!

Ja vaarat korkeat, kuusikot,
ja koivumetsät ja kalliot,
sen pohjainpalot, sen tähtein valot
ja kuutamot.

 

10 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää <3 Niin kauniita hetkiä kuvissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aivan ihastunut Suomessa luonnonkukista. Ojat ovat uskomattoman kauniita. Enpä niitä Suomessa asuessani ihaillut!

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää Vihreätniityt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samoin sinulle. Luin postauksesi juhlista, jossa olit. Täällä suurlähetystö ei ole meistä Dublinin ulkopuolella asuvista kiinnostunut. En tiedä, että kukaan olisi koskaan saanut kutsua.

   Poista
 3. Kyllä se on kaunis tuo meidän Suomi! Kiitos muutenkin tästä joulukalenterista, jota kävin matkan päälläkin kurkkaamassa aina saadessani netin päästä kiinni. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on ja vaan kauniimmalta näytää, kun asuu muualla. Kiva, että pidät kalenterista. Ajattelin, että en ehdi sitä päivittämään, mutta hyvin olen ehtinyt. Teen juttuja varastoon, joten joka päivällä löytyy jotakin.

   Poista
 4. No voi ryökäle, kun itketät vanhaa ihmistä...kuinka nuo ikivanhat riimit ja laulut aina saavat kulmat kostumaan, varoittamatta. Katselin yhtenä iltana Pikkusisar-nimisen suomalaiselokuvan, jossa lotta laulaa kuolevalle sotilaalle Maan korvessa kulkevi-laulun, ja arvaat kenen piti melkein lähteä ulos huoneesta. En ole kuullut kyseistä laulua sitten lapsuuden! Tällaisina päivinä tuntee itsensä aika yksinäiseksi ja surulliseksi, samoin juhannuksena ja jouluaattona, kun niitä ei täällä juhlita. Kyllä, maista kaunein ja rakkain! Veiläkin. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on tullut tuollainen itkupilli, kun kuulen jonkun suomalaisen laulun, joka liittyy jotenkin elämääni. Itsenäisyyspäivä on todellakin näitä haikeita päiviä. Et tainnut sinäkään saada kutsua lähetystön juhliin. Taitaa olla vaan harvoille ja valituille. Suurlähtettilään vaituvat, mutta meno on aina sitä samaa. Irlanti on heille vain Dublin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!