tiistai 3. joulukuuta 2013

3. Saaressa

Kolmas luukku pitää aukaista varovasti. Nimittäin, kun saaressa tuulee, niin silloin tuulee kunnolla.

Välillä unohtuu, että asun saaressa. Täältä pääsee pois vain lentämällä tai lautalla tai uimalla. Irlannissa on upeita hiekkarantoja, mutta valitettavasti vesi on kylmää. Viime kesä oli ilmojen puolesta aivan uskomattoman lämmin, ja jopa merivesi oli (kuulemma) mukavan lämpöistä. Ei tietysti mitään välimerenlämpöistä, mutta irlantilaisittain ihan uimakelpoista.

Meri muistuttaa olemassa olostaan aina välillä. Uutisissa kerrotaan uponneista veneistä ja hukkuneista. Olitpa sitten kuinka kokenut kalastaja tai purjehtija, meri yllättää ja ottaa omansa.

Onko mikään sen virkistävämpää kuin kävellä rannalla ja vetää keuhkot täyteen raikasta meri-ilmaa? Yksi Uuden Vuoden Päätöksistäni onkin ajaa useammin viikonloppuisin rannalle ja tehdä juuri noin!12 kommenttia:

 1. Meri on itselleni se, joka Irlannissa viehättää erityisesti. Se tuoksu on ihana ja vuoroveden vaihtelua on kiehtova seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn aivan liian harvoin merenrannalla, vaikka sinne ajaa puolessa tunnissa. Meri rauhottaa kummasti...

   Poista
 2. Onpa teillä upeat rantamaisemat. Terveisin, Lukija A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannissa on upeita rantoja. Sääli, että sää on mitä on.

   Poista
 3. Rannalle syntyneenä ja siellä kasvaneena, niin meren ikävä on aina mukana. En olisi uskonut, että edes sisämaassa viihtyisin alkuunkaa - mutta täällä sitä vaan ollaan. Ja sitä merta on ikävä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vietin kaikki lapsuuden kesät järven rannalla. Haluaisin vielä joskus asua niin lähellä merta, että näkisin sen ikkunasta. Ehkä sittten eläkkeellä.

   Poista
 4. Minäkin rakastan vettä, muodossa missä tahansa, kaipaan Suomen järviä! Merikin on ihana, tuntuu kuin saisi jotenkin hengitetyksi paremmin kun käy rannalla. Minä en tykkäisi asua sisämaassa. Sama päätös pitää tehdä täällä - enemmän ulkoilua ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Meren rannalla saa hengitettyä paremmin. Tule tänne ulkoilemaan joku viikonloppu.

   Poista
 5. Meren ranalla kasvaneena kaipaan merta jatkuvasti. Onneksi se ei ole kovin kaukana lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on jotenkin niin lumoava. Se ei ole koskaan samanlainen. Ensi vuonna aion ihan varmasti ajaa useammin meren rannalle ja käyn siellä kävelemässä.

   Poista
 6. Kaunista on, jospa vaikka ensi vuonna ehdittäisi Irlantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sua on tänne jo odotettukkin. Milloinkas saavut?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!