torstai 19. joulukuuta 2013

19. Lentävä roskapönttö

19. luukku avataan tuulisissa merkeissä. Menin eilen taksilla töistä autokorjaamolle hakemaan autoni. Vettä satoi joka ilmansuunnasta ja kuski valitti välillä, että näkyvyys on ihan surkea. Saavuimme teollisuusalueelle ja yhtäkkiä jostain lennähti paikalle iso roskapönttö ja iskeytyi taksin nokkaan. Siitä se jatkoi matkaansa vastaantulevan auton kylkeen. Enpä ole ennen nähnyt lentävää roskapönttöä.

Rautatieasemalla puolestaan katto romahti, ja junat eivät pääseet Corkiin asti. Puita on katkennut pitkin teitä, ja kaikki irtonainen näytti lentävän tuulen mukana. Johan oli päivä! Ja kaikesta huolimatta jalkapalloharjoituksia, eikä myöskään hockeyottelya peruttu. Kai se niin on, että mikä ei tapa vahvistaa.

Tällaisina iltoina sitä vaan haluaisi villasukkailla kotona ja "potter about". Piti ihan katsoa sanakirjasta, että miten tuo potter about käännetään suomeksi. Google translator ehdotti puuhailua. Lisäisin selitykseksi vielä, että se on sellaista miellyttävää pientä puuhailua, ilman se suurempia tavotteita. Tehdään useita pieniä juttuja, ilman stressiä. Kynttiät tietysti palamaan, takkaan tuli ja kaikki jouluvalot päälle. Ei haittaa vaikka ulkona myrskyää.

Pakkaaminen on jo hyvässä vaiheessa. Huomenna on nimittäin työpaikan pikkujoulu, enkä halua siellä miettiä, että tuliko nevälihousut pakattua vai ei!


10 kommenttia:

 1. Sielläpä on ollut hurjia myrskyjä. Jännä, miten kielissä on sellaisia sanoja ja sanontoja, jotka ei vain oikein käänny muille kielille. Ne pitää melkein itse kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oikein harmittaa, kun ei osaa kääntää jotain sanontaa. En mielelläni lue käännettyjä kirjoja,sillä minusta niissä aina katoaa käännettäessä jotain.

   Poista
 2. Hyvää joulumatkaa ja varokaa lentäviä roskapönttöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varotaan, varotaan. Nyt ei enää tuule, mutta sataa senkin edestä.

   Poista
 3. Niin teidän kauttahan se Islannin matala ja myrsky taas kerran koukkaa matkallaan meille.Se on sitten tulossa lentävien joulukuusien jouluaatto meilllä täällä keskisen Reinin rannoilla, niin kuin tuosta linkistä näkyy.http://www.sat24.com/ Sama se lentävätkö enkelit tai kuuset. Pitää vain varoa niitä lentäviä kuusia, joulupukkeja, poroja ja ulkovalosarjoja, kun kävelen aattoiltana klo 22 täkäläisen evankelisen kirkon meditaatiotilaisuuteen, jos vaikka tuntuisin enkelien siipien havinaa.. Saattaa olla myötätuuli Helsinki-Vantaallekin mennessä, mutta sateenvarjoa ei pidä unohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen aivanliian leuto sääennuste jouluksi harmittaa. Olisimme niin kovasti halunneet nähdä lunta. No, kaikkea ei voi saada.

   Poista
 4. Katselin kauhulla Corkin uutisia, täällä kävi sama myrsky muttei yhtä kauan, välillä kyllä ihmettelin, lentääkö lasikuistin katto taivaan tuuliin, kuului sellaista natinaa. Sellaisena iltana minua ei saa ulos millään!

  Meilläkin huomenna työpaikan pikkujoulut, ensin syömään ja sitten drinkeille. Ainainen ongelma mennäkö juomingeille vai ei, työkavereista kun on kyse...toisaalta niistä on saanut NIIN tarpeekseen, toisaalta ei oikein voi "let your hair down" kun ollaan työkavereita ja pomokin tulee ; ) Minun jokavuotinen toive että tilattais tanssiravintola ei tule koskaan toteutumaan! Mieluummin rokkaisin kaikkien kanssa sydämeni pohjasta kuin kuuntelisin sitä samaa humalaisjankutusta ja -kaakatusta. Taidan mennä yksille ja sitten syyttää "joulukiireitä" ja lähteä kotiin. Olen kai tulossa vanhaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoinen myrsky.
   Minulla on onneksi kivat työkaverit, joten joulujuhlista nauttii ihan oikeasti. Ymmärrän kuinka ärsyttävää on mennä juhliin, jos etukäteen tietää tasan tarkkaan, että tylsää tulee olemaan.

   Poista
 5. Muuten, kirjoitit hyvin möykystä edellisessä postauksessa. Täällä on mixed feelings, koska sisareni näyttäisi selvinneen toistaiseksi, mutta vanhempi sukulainen sai syöpädiagnoosin samalle viikolle, eikä aikaa ole paljon. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näitä ikäviä syöpäuutisia kuulee valitettavasti aivan liian usein. Itsekkin kuulin juuri nuoresta äidistä, joka aloitti tällä viikolla hoidot. Juttelin hänen kanssaan puhelimessa ja yritin vakuuttaa, että vaikka rankkaa tulee olemaan, niin kyllä niistä hoidoista selviää.
   Hienoa, että sisaresi sai hyviä uutisia. Päivä kerrallaan!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!