maanantai 16. joulukuuta 2013

16. Joulupöydän piristys

Christmas crackereihin törmäsin ensimmäisen kerran Englannissa. Ihmettelin, että mitä noilla karamelliltä näyttävillä pahvitötteröillä tehdään. Selvisihän se. Sekin selvisi, että kun se vedetään auki kuuluu PÄNG!

Katsokaapas tama videonpätkä!Joulupöydässä on siis ruoan lisäksi myös tälläiset tötteröt, jotka sitten vedetään auki. Sisältä löytyy paperikruunu, lelu tai joku pieni tavara ja sitten paperilappunen, jossa on kysymys. Vähän niin kuin tietokilpailuissa.

Nyt tiedätte, miksi englantilaissa ohjelmissa ihmisillä on jouluaterialla päässään hassut värikkäät kruunut. Crackers on minusta mainio keksintö ja saa vieraatkin ihmiset juttelemaan keskenään ja nauramaan. Työpaikan tai suvun jouluateriathan voivat olla joskus, seurasta riippuen, aika tylsiä tapahtumia. Crackerin avaaminen on varmasti pelastanut monta iltaa ja saanut ihmiset juhlatuulelle.

Meidän varastosta löytyi laatikollinen crackeresejä. Avasimme yhden Juniorin kanssa, että saan näytettyä teille mitä ne pitävät sisällään.
Sisällä oli paperikruunun ja runon lisäksi myös pullonkorkinavaaja. 

6 kommenttia:

 1. Itseä harmittaa kovasti kun en hoksannut ostaa Christmas crackereita meillä viime jouluna, että oltas saatu tänä vuonna ne tänne suomalaiseen joulupöytään. Ne on kyllä hauska perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tosiaan ovat hieno keksintö. Oli tänään joululounaalla ja pöydässä oli crackereitä. Ventovieraita ihmisiä, mutta tunnelma vapautui heti,kun vedetiin crackerit auki ja luettiin vitsit.

   Poista
 2. Ai! Olenkin pyöritellyt noita kaupoissa ja miettinyt mitä niissä on. Kiitos kun selvensit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti luulisi, että kyseessä on suuri karamelli.

   Poista
 3. Christmas crackerit on jees! Hypähdin vasta nyt seuraamaan luukkujen avaamista. Mainio juttu! Pitääpä palata joulukuun alkuun. Irlantilainen joulu/ joulukuu kiinnostaa...

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!