torstai 12. joulukuuta 2013

12. Stressi stressistä

12. luukua avaan vähän väsyneenä. Tässä viikolla se nimittäin yllättäin iski: joulustressi. Minähän en omasta mielestäni joululla stressaa. Nyt vaan on niin, että on ehdittävä hoitaa niin monta asiaa, ennen Suomeen lähtöä. Töissäkin on se kiireisin aika vuodesta. Pitää järjestää yhtä sun toista, ja yrittää muistaa monta asiaa. Listaa listan perään.

Kotona minua puolestaan tervehtiin täysi pyykkikori. Joululahjat odottavat lajittelijaa. On Suomeen meneviä, ja sitten näitä Irlantiin jääviä. Joulukortit ovat vielä kirjoittamatta. Talvivaatteita pitäsi alkaa kaivamaan komeroista matkaa varten. Tietokone takkuilee, joten se pitäisi saada vielä korjattua. Tässä näitä muutamia stressinpoikasia.

Suurimman stressin saan kuitenkin siitä, että minusta joulusta stessaaminen on ihan turhaa. Ja sitten kun itse stressaannun, suutun itselleni stressaamisesta ja stressaannun vielä enemmän. Nyt ei auta muuta kuin vetää syvään henkeä, rauhoittua ja sitten aloittaa vaikka niistä joulukorteista. Postimerkit sentään kävin eilen ostamassa!

Onko teillä joulustressiä?

6 kommenttia:

  1. Vuosiin en ole kirjoittanut joulukortteja, laitan ne rahat lastenklinikalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Minäkin olen kovasti vähentänyt korttien lähettämistä.

      Poista
  2. Vaikka ikavöinkin Suomeen aina jouluna niin se hyva puoli taalla asuessa on ettei stressia tule, meidan joulu on pienimuotoinen ja laitellaan mita ehditaan, muutama lahja ostetaan tytölle ja vahan leivotaan, joskus on kylla meinannut stressi iskea Suomeen menevista paketeista, nekin on onneksi hankittu, toivottavasti ei tule stressi niiden postiin laittamisesta....kortit jatin tana vuonna suosiolla valiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että moni muukin on kyllästynyt korttien lähettämiseen. Koska olen tänä vuonna menossa Suomeen, en lähetä kortteja heille joita näen. Mielummin toivotan hyvät joulut "livenä".

      Poista
  3. Minäkin luulen, että stressi on helpottunut ulkomailla ollessa. En laita kortteja, koska Turkin postilaitos hukkasi kaikki viimeisimmän kerran yrittämäni. En lähetä Suomeen lahjojakaan samasta syystä, vaan hommaan kummilasten lahjat jotenkin muuten. Tänä vuonna olen ostanut omien lasten lahjat jo hyvissä ajoissa. Ruoasta minulla ei ole mitään ehdotonta pakkomiellettä enkä tee isoja määriä mitään etukäteen, koska meistä paras ruoka on se tuore ruoka, eikä kukaan halua syödä laatikoita montaa päivää. Eli, olen varsin relax tässä asiassa. Ainakin nyt:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauti tästä stressittömästä joulusta! Ihailin teidän kotia ja kuinka jouluista siellä oli. Ei uskoisi, että noin suomalainen koti on Istanbulissa!

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!