keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. Rati riti ralla ja mitä siitä seuraa

11. luukku ei tahdo auteta ollenkaan. Onkohan se jäätynyt kiinni?
 
Lumi, jää, pakkaset ja Irlanti eivät sovi yhteen. Eikä kesärenkaat ja liukkaat tiet. Siitä ei yleensä hyvää seuraa, jos lämpömittari näyttää täällä miinusmerkkistä lukemaa. En suosittele kenellekkään kesärenkailla ajoa jäisillä teillä. Me suomalaiset tiedämme, että liukkaalla tiellä auto ei välttämättä tottele kuljettajaansa. Siksi jätämme turvavälin edellä ajavaan. Kysymys kuuluukin, tietääkö takana puskurissa ajava Paddy sitä? Ei tiedä, ja iloisesti vihellellen hän vaihtaa toisella kädellä radion kanavaa ja toisella pyyhkii huurtuvaa ikkunaa.
 
Teitä yritetään aurata ja suolata, jos suolaa on. Ymmärrettävästi kalustoa ei ole koskaan tarpeeksi, koska talvikelejä täällä on niin harvoin. Minulle riittää ihan se 10 päivää talvea Suomessa. Irlannissa toivottavasti pystyään tänä talvena plussan puolella, eikä meidän tarvitse laulella, että rati riti ralla, tuli talvi halla!
 
 
 
 


6 kommenttia:

 1. Tuota lumentuloa ooteltiin aina kauhulla myös Englannissa. Täysi kaaos ja mikään ei toimi. Oli mukava aamulla kirjaimellisesti kahlata 4 km työmatka lumessa kun eihän siellä mitään auroja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ja jäiset tiet eivät tosiaankaan sovi näille saarille. Työmatkat ovat yhtä kidutusta, kun sydän kurkussa saa pelätä, että pääseekö hengissä perille.

   Poista
 2. Täällä lämpömittari pompsahti myös plussan puolelle ja voit uskoa että nyt on liukkaat kelit kun tie on kumminkin jäässä ja sen päällä on vettä... No onneksi täällä ei ole noita iloisesti vihelteleviä Pädejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me täällä toivottaan, että lunta tulisi sinne ja pian, että pääsee pojat laskettelemaan.

   Poista
 3. Voin kuvitella, eiköhän samaa kuin täkäläisessä ritiratirallissa, jossa pelti kolisee ja kaikki on muutenkin holtitonta. Mutta Let its Snow, onhan sitä kiva täältä ikkunan takaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, ikkunan takaa lunta on kiva kasella.Kunhan ei vaan tarvitse lähteä ajamaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!