perjantai 29. marraskuuta 2013

Ulkonäköasiaa

Nyt kun voin taas hengittää vapaammin, ajattelin kirjoittaa vähän kevyemmästä aiheesta. Tällä viikolla, kun on tullut mietittyä syntyjä syviä ihan tarpeeksi. Kuten tiedätte tämä syöpäshow alkoi kohdallani tammikuussa. Vielä on liian aikaista sanoa, miten se on minua ihmisenä muuttanut. Sen kuitenkin tiedän, että eivät kaikki muutokset ole sellaisia "elämää suurempia" oivalluksia. 
Siellä ruskealla sohvalla maatessa, tuli tehtyä monenlaisia päätöksiä.  Pelistä katsoi minua kaljupäinen, turvonnut punanaama. Vietiin hiukset päästä ja lopulta osa ripsistä. Niin kuin se ei olisi riittänyt. Sitten lähtivät kulmakarvat ja vielä kynnetkin.  Oli päiviä, jolloin on suuri saavutus, että jaksaa käydä suihkussa ja vetää verkkarit jalkaansa. Niinä surkeimpina hetkinä päätin, että kun täältä sohvanpohjalta nousen, alan pitämään itsestäni parempaa huolta. Pistän aamulla meikkiä naamaan,  ja vaatekaapista pitää päälle löytyä muutakin kuin ne iänikuiset farkut.
Ulkonäkö eikä pukeutuminen ole olleet minulle niitä tärkeimpiä asioita. Nuorempana sitä oli enemmän aikaa ja kiinnostusta.  Sitten tuli elämään perhe ja muut kiireet. Vaatteet ja meikit jäivät taka-alalle. Mitään muotitietoista, tyylikästä rouvaa, minusta tuskin koskaan tulee, mutta ei se ole tarkoituskaan. Pääasia on, että itsellä on mukava olo. Kyllä minusta sillä on merkitystä miltä näyttää. Itse ainakin tunnen oloni heti paremmaksi, kun naamassa on vähän meikkiä ja vaatteiden sopivuutta on mietitty edes hetken.  
Vaatekauppoja kiertelen nykyisin ihan mielelläni. Naisten lehtien kuvia katselen sillä silmällä. Muotiblogeista olen saanut hyviä vinkkejä jne. Kyllä elämässä saa olla naisellista hömppääkin! Miksi ei saisi? Uusi pusero tai huulipuna piristävät kummasti. Olen myös alkanut käyttämään enemmän koruja ja huiveja.
Peilistä katsoo minua taas mina. Uusiin hiuksiini alan vähitellen tottumaan. Naama ei enää punota. Ripset, kulmakarvat ja kynnetkin ovat kasvaneet takaisin. Ja aamurutiineihin kuluu nykyisin, puuronkeiton ohella, myös nopea meikkaus ja hajuveden suihkaus.                                       Täältä löytyi idea bootseista  ja täältä miten huivi sidotaan!

18 kommenttia:

 1. Ajattelemisen arvoisia asioita kirjoitit. Tsemppiä taisteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maiju! Kiva kun kävit kommentoimassa.

   Poista
 2. Elämässä PITÄÄ olla naisellista hömppääkin. Tai edes naisellista. Sen on Turkki opettanut ja siitä aion pitää Suomessakin kiinni. Ihan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää! Me suomalaiset olemme monesti pukeutumisen suhteen aivan liian järkeviä.

   Poista
 3. Nain on, miksei itseaan saisi laittaa kauniiksi, meilla suomalaisilla tulee helposti vahan sellainen olo etta on jotenkin vaarin laittautua ja kaunistautua, mieluummin sita selittelee kaiken olevan vanhaa ja mitaan meikkia en kayta kun etta reippaasti vetaa punaa huuleen ja blingblingia piristamaan seka itseaan etta muita. Hyva sina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vanha suomalainen sananlasku sano, että rumat ne vaatteilla koreilee... me taidetaan olla aivan liian vaatimattomia. Ei oikien tiedetä mitä pitäsi sanoa, jos joku kehuu ulkonäköä ja vaatteita.

   Poista
 4. Itsestään huolehtiminen on aina hyvä asia. Siitä vaan! Terveisin Lukija A-a

  VastaaPoista

 5. Kun itse olin sairaana, ja paino putosi ihan laihduttamatta ja huoli oli kova, niin silloin ajattelin mina ainakin, etta 'koskaan en enaa valita muutamasta liikakilosta tai muista turhista jutuista vaan elan elamaani sellaisena kuin olen, jos sita jatkaa saan'. Ja onneksi sain.
  Se ei tarkoita sita, etteiko itsestaan ja ulkoisesta olemuksesta saisi huolehtia. Tottakai, sehan vaikuttaa myos sisaiseen hyvinvointiin ja fyysiseenkin terveyteen. Ihminen on kokonaisuus-kaikkien osien summa.
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että itsestään huolehtiminen piristää kummasti. Itse ainakin voin heti paremmin, kun olen nähnyt ulkonäön vuoksi vähän vaivaa.

   Poista
 6. Ei sità arjesta ilman hòmppàà selviàisi...Tosi ihanaa, ettà sinàkin saat sità jo arkeen ahdettua, mieli virkistyy kummasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet hömppä virkistää!!!! Nyt kun mulla on tälläinen lyhyt tukka olen muutenkin vähän nuorentanut tyyliä. En muuten taida ihan heti alkaa kasvattamaan pitempiä hiuksia. Tämä on niin helppohoitoinen hiusmalli.

   Poista
 7. Hienoa! Ei olisi kivaa olla nainen ilman pientä laittautumista, tulee itselle paljon parempi mieli. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittautuminen tosiaan piristää ja siitä tulee hyvä mieli.

   Poista
 8. Kiva kuulla että peiliin katsominen on tänään helpompaa ,kyllä se itsensä laittaminen tekee hyvää:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää ei tarvitse karttaa peilejä. Kyllä se minä olen, joka sieltä peilistä katsoo.

   Poista
 9. Ihan totta puhut. Iän mukana pahimmat ulkonäköpaineet hellittävät yksi toisensa jälkeen (kai kun kukaan ei enää katso "sillä silmällä"!), mutta silti on itsellä parempi olo kun viitsii vähän laittautua, ja juhliin menossahan se on puoli juhlaa! Itse jouduin luopumaan silmämeikeistä tänä kesänä itsepintaisen silmätulehduksen takia. Aluksi tuntui, ettei "voi" mennä mihinkään ilman ripsiväriä, sitten ajattelin että onneksi ei mennyt näkö silmästä, ja lopulta tottui omaan naamatauluunsa. Aikaa ja rahaa on säästynyt ; ) Seuraavaksi odotan, milloin en enää jaksa värjätä harmaita pois hiuksista...vielä ei ole sen aika. Painonlisää vastaan taistelen varmaan lopun ikää, koska jos siitä lipsahdan, saan takuuvarmasti diabeteksen kun sitä on suvussa rankasti. Muutenkin voin paremmin jos harrastan jotain liikkumista. Väreillä voi lisätä iloa elämään, ostaa vaikka punaisen takin sen ikuisen mustan sijaan, tai värikkäät kengät, on kumma miten värit voivat muuttaa mielialaa, varsinkin talvella kun on muutenkin niin synkkää! Se, että nainen pitää huolta ulkonäöstään, on minusta terve merkki! Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaat hiukset voivat näyttää todella tyylikkäiltä, jos on hyvä leikkaus.
   On ihan pitänyt patistaa itseään käyttämään enemmän huiveja ja koruja. Tylsä takki näyttää heti paljon paremmalta, kun käytää huivia sen kanssa. Tämä talven synkkyys tosiaan masentaa ja oikeassa olet, että piristävän väriset vaatteet auttavat!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!