sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sunnuntai-iltana

Palataan iirin kielen koukeroihin ensi viikolla. Lieneekö viikolla otetulla flunssapiikillä osuutta asiaan, koska viikonloppu on mennyt niiskuttaessa. Tämän vuoden sairastamiskiintiö on kyllä jo täynä, joten ei tähän nyt tarvita mitään flunssanpoikasia kiusaksi. Tukkoista oloa kirotessani tuli yhtäkkiä mielleen, että onhan tämä nyt jotenkin surkuhupaisaa. Olen kuin p:lle ammuttu karhu nuhan takia. Sitten alkoi hymyilyttämään. Kumpi on pahempaa sytöhöyryt vai nuha?

Ilmasta en viitsi edes kirjoittaa. Sitä samaa sadetta... Lauantain ostoskierros päättyi nopeasti. Vettä satoi kuin aisaa, joten päätimme Juniorin kanssa hoitaa kaupungilla vain ne tärkeimmät asiat. Sitten suuntasimme kiinalaiseen lounaalle, ja lähdimme monta kertaa kastuneina kotiin. Ilta menikin levätessä ja teetä litkiessä.

Siellä vesilätäköitä väistellessä ja kaupasta toiseen juostessa huomasin, että useat näyteikkunat olivat jo joulutunnelmissa. Voi,  hyvää päivää... Halloweeniähän vietettiin vasta viikolla, ja nyt on jo "joulupuu rakennettu". Meillä muuten alkaa olla jo sen ikäistä porukkaa, että halloween ei enää innosta. Kun ennen mietittiin asuja viikkoja ennen, niin nyt Junior vetäsi päähänsä vanhan naamarin ja kävi hakemassa karkit kotiin. 

Sunnuntai-illat ovat minusta aina jotenkin masentavia. Mies pakkaa tavaroitaan, minä järjestelen eväslaatikoita ja patistelen poikia pakkaamaan reppujansa. No, tänä viikonloppuna mies on kylläkin Naapurisaarella, joten olemme täällä poikein kanssa olleet keskenämme. 

Nyt ei auta muuta kuin lähteä yöpuille ja toivoa, että tämä sade vihdoinkin loppuisi. Mistähän sitä vettä riittääkin noin paljon?
10 kommenttia:

 1. Minä mietin eilen, että joko se syksy nyt tännekin asettautuu. Oli sumuista ja harmaata. Mutta tuollahan se aurinko taas pyrkii esiin ja lämpötilojenkin luvataan nousevan lähemmäs 20 astetta. En nyt valita, mutta en riemuitsekaan. Sisäiset vuodenaikani edelleen näiden vuosien jälkeen vaatisi sellaista suomalaista vuoden kiertoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan se niin, että se teidan kesä on liian pitkä ja liian kuuma. Siihen kyllästyy ja kroppakin jo huutaa, että nyt riittää tämä hikoilu. En tiedä haluaisiko näitä meidän sateitakaan ja tätä kosteaa ilmaa...

   Poista
 2. Kyllä se joulupuu alkaa olla rakennettu täällä Suomessakin... Kaupoissa on joulukarkkikasat olleet esillä jo kuukauden ja ihmisillä on jouluvalot puskissa roikkumassa. Itse haluan alkaa odottaa joulua vasta ensimmäisestä adventista lähtien. Surkean sateista ja sumuista on sää täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko siellä jo jouluvaloja ikkunoissa? Täällä niitä on vasta kaupoissa. Toisaalta suomen syksy on niin järkyttävän pimeää, että ei ihme jos kansa haluaa valoa!

   Poista
 3. Kyllä tännekin eilinen säätiedotus kertoi masentavan harmaita ja märkiä kelejä tulevan. Toiset sanovat, että marraskuun sumu, sade ja värit ovat lempeitä. Toki niin, mutta vain jos tarvii katsoa vain ikkunasta. Minulla on ollut kaamosvalot jo yli kuukauden ulkona ja eilen lisäsin vielä toiselle puolelle taloa. Jouluvaloiksi ne muuttuvat vasta 1. adventin jälkeen. Kuivempia kelejä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on koko päivän satanut sellaista inhottavaa tihkusadetta. Ulos mennessä ei edes tajua, että täällähän sataa. Jospa ensi viikonloppuna Turussa ja Corkissa olisi "kuivaa". Onkohan liikaa pyydetty?

   Poista
 4. Mäkin täällä arvon, uskallanko sen lenssupiikin ottaa... pieni nuha ja mukamas röhä, mut luulen et se on vaan noista limakalvojen herkkyydestä johtuvaa... Mut kamala se tauti on, kerran oon sairastanut... saatikka jos osuu sytojen kanssa... kääks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle lääkäri sanoi, että se pitää ottaa ja silloin hoitojen aikana suositteli, että koko perhe rokotetaan. Minä jouduin flunnsan takia silloin eka sytökerran jälkeen viideksi päiväksi sairaalaan eristykseen, VAIKKA minut oli rokotettu. Eli ei se piikki kaikilta pöpöiltä suojaa ei!

   Poista
  2. Juuh, samaa ne nytkin täällä suosittelee. Taitaa olla aina vähän arpapeliä, miten se vuosittain osuu, suojaako vai ei... vaan kävinpä kuitenkin hakemassa, eikä onneksi tullut mitään sivuoireita.

   Poista
  3. Hyvä, ettei tullut sivuoireita. Sinulla on niitä ihan liikaakin "omasta takaa".

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!