perjantai 22. marraskuuta 2013

LämmittääLuulen, että jokaisessa irlantilaisessa kodissa viritetään tänä iltana takkaan tuli. Ulkona on kylmä, ja yöllä mennään varmasti taas lämpöasteissa miinuksen puolelle. Kävin kaupasta hakemassa turvebrikettejä takkaa varten. En ilmeisesti ollut ainut asiakas, sillä siellä oli enää kaksi pakkausta jäljellä. Huomenna pistän miehet ostamaan pari säkillistä koksia, että pysytään tämä viikonloppu lämpiminä.
Kahta en vaihda: toinen on villasukat ja toinen meidän takka. 
Posted by Picasa

19 kommenttia:

 1. Kylläpä on ihanan tunnelmallisen näköinen takka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän takka on kovin pieni, mutta kyllä silläkin olohuoneen lämpimäksi saa. En alunperin edes halunnut takkaa ja nyt en antaisi sitä pois millään.

   Poista
 2. Villasukat tekee täälläkin edelleen virkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pitävät Allun varpaat lämpiminä.

   Poista
 3. Nättiä ja tunnelmallista! Laitanpa saman tien takan omalle toivelistalle :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka tosiaan tuo tunnelmaa talon. Kesällä sitä emme käytä ollenkaan, mutta kun illat pimenevät on takallekkin taas käyttöä.

   Poista
 4. Takka on ollut täälläkin tarpeellinen...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä oikein kunnon halkoja. Voi, kun saisin niitä tänne.

   Poista
 5. Takka onkin ollut oma toiveeni iät ja ajat. Onneksi tulevassa kodissa on sellainen. Miksi siellä ei polteta takassa puuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannissa on vähän metsää ja puu erittäin kallista. Siinä syy!

   Poista
  2. Meilla kylla poltetaan puuta takassa ja 'wood burning boilerissa' autotallissa-silla lammittaa kaikki ison talon patterit tulikuumiksi+veden, jos ei laita puita niin oljylammitys 'kicks in'. Katevaa.
   Mutta meilla on omia puita seka roskalautoja+kantolavoja joita pilkkoa, kun maalla asutaan, muuten puu kylla on kallista Irlannissa.
   Joskus haaveilin puutalopaketista-jos sellaisen olisi saanut tuotua Irlantiin ja pistettya kasaan-kylla puutalo on puutalo. Onnelliset suomalaiset!
   Mari

   Poista
 6. Villasukkia täälläkin pidän jalassa ja kaipaan kakluunia, joka oli aiemmassa asunnossa. Toki mökillä pääsen nauttimaan elävän tulen lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on must! Äitini neuloi niitä monta paria täällä ollessaan ja olen antanut sukkia ystävilleni lahjaksi. Kaikki ovat tykänneet.

   Poista
 7. Takka, villahuovat ja töppöset - kaikki käytössä täälläkin. Nämä lounais-Norjan talot ovat kyllä ihan jääkaappeja kylmällä ilmalla, eli pakko on lämmittää takalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Norjassakaan osata eristää taloja kunnolla? Ei tähän kylmyyteen koskaan totu.

   Poista
 8. Villasukkia on täälläkin kulutettu ahkerasti. En tiedä oletko jo vastannut tähän, mutta kysynpähän silti: Mitä kieltä puhutte kotona? Onko miehesikin siis suomalainen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni on irlantilainen ja kotona puhumme englantia. Pojat puhuvat myös suht hyvää suomea.

   Poista
 9. Samaa menoa täällä Pohjois-Italiassakin. Minulta kysytään aina kuinka siellä Suomessa voi pärjätä talvella. mutta Suomassa talot ovat LÄMPIMIÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa enää edes vastata, kun joku sanoo, että sinähän olet suomalainen ja tottunut kylmään. No, niin olen, mutta sisällä ei Suomessa tarvitse palella.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!