sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Harvenevat rivitSiitä on yli 20-vuotta, kun kävin ensimmäisen kerran Irlannissa. Silloin mieleeni jäi lukuista nunnat  katukuvassa. Irlantilaiset nunnat vanhenevat, eikä tilalle ole juurikaan tulijoita. Kyllä nunnia vieläkin joskus näkee kaupungilla, mutta rivit ovat kovasti harvenneet, ja ikä alkaa heitä jo painaa. Ei tarvitse mennä kovinkaan monta vuosikymmentä taaksepäin, kun sairaalat ja koulut olivat nunnien pyörittämiä.
Aika aikaa kutankin....
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Sama on minulla muistikuva yli 20 vuoden takaisesta pariviikkosesta Irlannissa. Paljon nunnia ja suuri aborttiäänestys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän nunnia nykyisin, mutta abortti puhuttaa edelleen.

   Poista
 2. Kuulostaa sukupuutolta. Jotenkin lopulliselta. Voi nunnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on. Eivät nuoret tytöt halua luostariin. Ihan samon on käymässä myös papeille. Nuoria miehiä ei pappeus kiinnosta. Moni asia pitäisi muuttua, mutta turha toivo katolisessa kirkossa.

   Poista
 3. Muistan hyvin nunnat katuvilinässä 90-luvulla. Niinpä, nunnat pyörittivät kouluja, sairaaloita ja niitä surullisenkuuluisia Magdalene Laudries'eja Mary Coughlan lauloi aikanaan aiheesta, ja aiheesta on tehty kirjakin. Tänä vuonna hallitus päätti, että Magdalene Laundries'ien uhreille maksetaan korvausta. Näin lähtivät ajatukset juoksemaan nunnista eo. aiheeseen. Kiitos havainnosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Magdalene Laundries, kirjoitusvirheitä...

   Poista
  2. Nuo pesulat olivat aivan kauheita paikkoja. Katsoin aiheesta elokuvan ja se pöyri unissani pitkään. Voi, niitä naisparkoja. Osa nunnista oli kyllä todella julmia.
   Sairaalassa heitä myös näki, mutta ei enää hoitajina.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!