sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Viikonloppuna lounaaksi: irlantilaista aamiaista

Perjantaina ajoin töistä suoraan lihakauppaan. Kunnon irlantilainen vaimohan ostaa lihat vain ja ainoastaan hyvämaineiselta lihakauppiaalta. Tällä viikolla ollaan meillä ruoan suhteen menty sieltä mistä aita on matalin. Kyllä, eineksiin on turvauduttu ja pakastepitsaakin popsittu.  Irlantilainen perheenäiti olisi pyöritetellyt päätään. No, pidetään tämän perheen tämän viikkoinen ruokalista ihan vaan omana tietona. Kaikki olemme elossa, eikä kenelläkään ei ole nälkä, joten valtakunnassa kaikki hyvin.

Nyt viikonloppuna on otettu sitten vahinko takaisin, ja jääkaapista löytyy lihaa moneen lähtöön. Miehen bravuurinumero keittiössä on irlantilainen aamiainen. Aamiaiseksi se on kyllä aivan liian raskas, joten syömme sen silloin tällöin lounaaksi. Ei mitään painonvartijoiden kamaa, mutta ai niin hyvää! Maistuis varmaan teillekkin...Ei välttämättä näytä kovin herkulliselta...

21 kommenttia:

 1. Irlantilaisesta en tieda mutta minulle kylla maistuu ainakin englantilainen aamiainen papujen, baconin ja munien kera. Mieluummin mina sita syon kuin jotain makeaa myslia, jugurttia tai kakkua. Paahtoleipa voin ja kirpakan appelsiinimarmelaadin kanssa on kylla ok. Senkin paalle ripottelen pikkasen suolaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samanlaista on aamianen täälläkin, joten tervetuloa maistamaan!

   Poista
 2. Hyvää ruokahalua. Minä jostakin syystä en ole papujen perään, mutta lupaan maistaa jos joskus pääsen Irlantiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätetään pavut pois lautaseltasi ja pistetään vaikkaa herkkusieniä tilalle. Sitten haudutetaan hyvää teetä mukiin. Milloinkas tulet?

   Poista
 3. Itse olen kovin hiilarihiiri aina aamuisin, eikä rasvaisen suolaiset makkarat ja muut maistu, mutta mies olisi taatusti enemmän kuin onnellinen saadessaan moisen tarjoilun aamiaiseksi! :) Ehkäpä kokeilen joku aamu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aamulla tyhjään vatsaan liian raskas, mutta lounaaksi sopii hienosti. Ei tule nälkä ihan heti.

   Poista
 4. Mukava sunnuntain aikainen lounas meillakin. Jos ei minnekkaan olla menossa, niin yleensa syodaan se yhdentoista jalkeen heti kirkon peraan. Irlantilaista aamiaista tarjoilee monet paikat koko paivan, mutta itse en koskaan pysty syomaan sita klo 1:n jalkeen iltapaivalla-siina kulkee raja, en tieda miksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullekkaan maistu iltapäivällä. Joka viikonloppu en tätä kuitenkaan lautaselleni halua. Liian suolaista ja rasvaista.

   Poista
 5. Ihana aamiainen, mä tykkään niin noista baked beanseistä, munat ja pekonit, uunitomaatit, toastit.....ja marmelaaditkin ovat niin ihania teillä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baked beans on toast is BEST! :)

   Poista
  2. Itse syön noita papuja vain ja ainoastaan aamiaisen yhteydessä. Ne jotenkin kuuluvat siihen. Totuus muuten on, että minulla meni vuosia ennen kuin tykästyin tähän ruokaan.

   Poista
 6. Minun mielestä irlantilainen aamupala on hyvä! Tosin ei sitä ehkä joka aamu viitsisi syödä. :-) Pavut, black pudding... NAMI:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tätä kyllä ihan joka aamu voisi syödä.

   Poista
 7. Olen nauttinut tätä edellisellä Irlannin reissulla ja hyvin piti nälän loitolla. Mutta ei kyllä ihan jokapäivä jaksa tätä syödä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian rasvaista ja suolaista. Pari kertaa kuukaudessa riittää minulle.

   Poista
 8. Oikein hyvä semmosena myöhäsenä aamupalana :) ihan töihinlähtö aamupalaks ei taitas upota..

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!