perjantai 20. syyskuuta 2013

Terveisiä "sukkulasta"!

Ei nyt välttämättä ihan sellainen täydellinen vapaapäivä, mutta tulipa muutama asia hoidettua. Pojilla on (joo, nyt jo) vapaapäivä koulusta. Pitihän se koulu laittaa koko päiväksi kiinni, kun iltapäivällä on avoimien ovien päivä. Tämä on taas tätä, enkä nyt jauha asiasta enempää. Koska äidin taksia ei koulumatkoille tarvittu, päätin ottaa itsekkin vapaata ja viedä taksini huoltoon. Mielenkiinnolla tässä odotan, kuinka suuren summan saan shekkiin kirjoittaa. Kyllä, täällä shekit ovat edelleen käypää valuuttaa, ja minunkin shekkivihko on valitettavasti ahkerassa käytössä.

Aamulla oli sitten sarjassamme ties kuinka mones sairaalakäynti. Autottoman elämä on kyllä hankalla, mutta onneksi sain kyydin naapurilta. Olin ilmeisesti käsittänyt asian vähän väärin, kun nopean mammografian sijasta, minulle olikin varattu aika magneettikuvaukseen. Toisaalta, hyvä näin, sillä tämä kuvaus näyttää kaikki mahdolliset muutokset paljon herkemmin. Ei onnistunut piikin laitto nytkään ensimmäisellä kerralla. Suoniraukat ovat olleet viime kuukausina niin kovalla kulutuksella, että ovat menneet lakkoon. Kun neula vihdoin oli saatu asemiinsa, päädyin 45 minuutiksi "sukkulaan". Kiltisti makasin liikkumatta vatsallani ja mielessäni mietin, että kaikkea sitä joutuu nykyisin kestämään ja kokemaan. Magneettikuvausen "äänet" ovat kyllä something else. Välillä tuntui, että olisin ollut rakennustyömaalla, sitten hammaslääkärissä ja viimeksi tuli kyllä mieleen, että olenko joutunut kidutuskoppiin. Korvatulpat onneksi vähän lieventivät näitä ääniä. Olin todella helpottunut, kun hoitaja sanoi, että nyt sinut vedetään ulos.

Vapaapäivän kruunasi pyykkisirkus, joten kyllä tässä ihan ahkeria on oltu. Älkää vaan kertoko kenellekkään, että päivällä otin parin tunnin tirsat. Aion nyt seuraavina viikkoina ottaa yhden päivän vapaata, sillä lomapäivät ovat tältä vuodelta lähestulkoon käyttämättä. Jaksan paljon paremmin, kun työpäiviä on vain neljä.

Nyt lähden hakemaan autoa korjaamolta, ja sitten onkin aika lähteä viemään Junioria jalkapalloharjoituksiin. Jääkaappikin kaipaa täydennystä, joten ruokakaupan kautta kotiin. Että tälläinen päivä tällä kertaa!


Jalkapalloa pelataan näin vehreissä maisemissa.

20 kommenttia:

 1. Toivottavasti magneettikuvaus näytti että kaikki on ok.Ja on teillä ihanan vehreää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat menivät suoraan lääkärille. Nyt vain toivon, että en kuule hänestä mitään. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että kaikki on hyvin.

   Poista
 2. Aika jännä tuo sukkulakäynti! Ja kuten Jael tuossa ylhäällä jo totesi: toivottavasti kaikki hyvin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kontrollikäyntejä riittää. Uskon, että kaikki on hyvin.

   Poista
 3. Hih hih, en kerro kenellekään, että nukuit päivällä kaksi tuntia, jos sinä et kerro kenellekään, että nukuin työpäivän päätteeksi NELJÄ tuntia, enkä edes ollut käynyt millään sukkulalennolla, enkä pessyt pyykkiä, enkä korjauttanut autoa!
  Neljän työpäivän viikkorytmi kuulostaa tosi hienolta, jos sellainen mahdollisuus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pidetään nämä päiväunet salassa. Silloin pitää nukkua, kun siihen on tilaisuus, joten kuorsataan ihan rauhassa.
   Ajattelin tehdä 4-5 viikkoa 4 päivästä työviikkoa. Vapaapäivän voin ihan hyvin ottaa vaikka keskellä viikkoa. Onneksi pomo oli myötämielinen.

   Poista
 4. Olipas hektinen päivä! Jaksamista sinulle.

  Minä olen kerran ollut sukkulamagneetikuvauksessa, mutta koska minulta kuvattiin polvi, minun ei tarvinnut mennä kokonaan sen sukkulan sisään. Jo sekin oli metelin suhteen ihan tarpeeksi kamala kokemus, enkä osaa edes kuvitella, miten kauheaa siellä on olla kokonaan - ja vatsallaan. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun arkipäivät ovat tosiaankin aina hektisiä. Pitää ehtiä moneen paikkaan päivän aikana. Viikonloppuna saa mies sitten hoitaa kuskaukset.
   45 min tosiaankin oli aika pitkä aika sukkulassa. Ne äänet olivat kyllä aika rasittavia. Samaa paukutusta sai kuunnella pisimmillään 10 min. Olin enemmän kuin iloinen, kun pääsin sieltä pois. Olisi sen saanut välillä keskeyttää, mutta ajattelin, että antaa mennä vaan...Taidan joutua tekemään tämän tutkimuksen pari kertaa vuodessa..

   Poista
 5. Magneettikuvaus on kyllä inhottava toimenpide - varsinkin ahtaanpaikankammoiselle - omastani selvisin pitämällä silmät kiinni. Mutta kestäähän sen, kun tietää, että sen avulla saa nopeita vastauksia. Toivottavasti möykkysi saadaan karkotettua ja noita kuvauksia ei alvariinsa tarvita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tuonne kyllä halua ihan heti uudestaan. Tämä oli kontrollikäynti, eli toivottavasti lääkäri ei nää kuvivissa mitään uutta eikä ihmeellistä. Veikkaan, että puolen vuoden kuluttua makaan taas samassa masinassa. Sitten ainakin tiedän mitä tuleman pitää.

   Poista
 6. Kyllä riittää kiirettä sinulla- olet kuule vapaapäiväsi ansainnut <3
  Nuo kuvat ovat niin ihania, juuri sellaisia mitä mielessäni sinne maisemiksi aina kuvittelen... Ihanaa viikonloppua ystävä kallis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin lääkärissä käynteihin menee ihan hirvästi aikaa. Kaksi eri sairaalaa ja useita lääkäreitä. No, onhan se hyvä, että tarkkaillaan.
   Milloinkas tulet tänne katsomaan ihan livenä näitä maisemia?
   Kutsu on edelleen voimassa.

   Poista
 7. Tuo sukkulakaynti on kokematta mutta hurjalta kuulostaa ja ahtaanpaikankammoiselle kaltaiselleni ei varmaan kovin mukavaa? Onpa vehreita maisemia, voi kaunis Irlantisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahtaanpaikankammoiselle mangeettikuvaus on varmasti aivan hirveä kokemus. Minä yritin olla ajattelematta missä olin ja se auttoi, vaikka en ahtaanpaikankammosta kärsikkään. Huokaisin helpotuksesta, kun pääsin sieltä "sukkulasta" ulos. Pahoin pelkään, että joudun sinne taas 6 kk päästä uudestaan.
   Vihreää täällä tosiaan on ja maisemat kauniit.

   Poista
 8. Ihan pieni kommentti vaan Avoimien ovien päivään...ei ne synny tyhjästä. Ei ketään kiinnostaisi katsella pöytiä ja tuoleja tyhjissä luokkahuoneissa, useimmissa kouluissa tehdään töitä ainakin puoli päivää että on jotain "tarjottavaa" uusille oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Tiedeluokkiin laitetaan kaikenlaisia kokeita ja näytöksiä, musiikkiluokassa oppilaat ovat harjoitelleet esityksiä, jotkut oppilaat on värvätty oppaiksi, kieliluokkiin on puurrettu laminoituja kuvia ja videoesityksiä, maantiedon luokkaan kiillotetaan karttapallo, veistoluokkaan haalitaan parhaita työnäytteitä, jumppasalissa voimistellaan ja urheillaan...koulu ei koskaan näytä niin hyvältä kuin Avoimien ovien päivänä! Eikä siellä näy kuin "parhaat" oppilaat, tietysti ne kohteliaimmat ja ystävällisimmät. Koulut on aika tylsiä paikkoja arkena! Meillä päin kouluissa on Avoimien ovien ILTA, ja oppilaat saavat vain iltapäivän vapaata. Jotkut opet ei halua tehdä töitä minuuttiakaan normaaliajan ulkopuolella! Menevätköhän teidän koulun opet lakkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulut tosiaankin kiiltävät avoimien ovien päivinä, mutta harmittaa, että taas meni arvokasta opetusta hukkaan. Lakosta en vielä tiedä, mutta osa opettajista kyllä paasaa asiasta oppilaille, kuinka huonosti heitä valtio kohtelee. Mielestäni opettajan tehtävä ei ole tuoda näitä asioita luokkaan.

   Poista
 9. Huih, kolme varttia on kyllä aika aika :( siinä ehtii miettiä jos jotakin... vaan hyvä että sä uskot, että kaikki ok! Niinhän sitä pitääkin :). Mutta hienoa että kuvauksia tehdään säntisti, eikä vaan oireillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä ehti pyöriä mielessä vaikka mitä. Minä olen tehotarkkailussa tuon geenivirheen takia, joten tarkastuksia on normaalia useammin.

   Poista
 10. Ihana kuulla, ettà olet energisempi ja olo tuntuu paremmalta :D Mà oon aina ihmetellyt miksi ei magneettikuvauksissa olisi kunnon kuulokkeet musiikkia varten vain korvasuojien sijaan....45min on toooosi pitkà aika. Itse olen ollut vain parikyt minsaa kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että syy on se, että hoitajan puhetta pitää pystyä kuulemaan. Kysyivät joka välissä, että olenko ok jne.
   On tosiaan kiva, kun jaksaa jo kaikenlaista. Välillä kyllä pitää mennä lepäämään, ja sitten taas jaksaa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!