tiistai 20. elokuuta 2013

Syksyyn on vielä aikaa

Jotenkin tuntuu, että koto-Suomessa on annettu jo syksylle periksi. Meillä kesä vielä jatkuu. Sää on sellaista 19-20 C. Eli tyypillistä kesäsäätä irlantilaisittain. Koulut alkavat vasta ensi viikolla, joten Irlanti on vielä kesälomalla.

Eikös se niin ole, että jos pirulle antaa pikkusormen, niin se vie koko käden? No, sen verran suostuin luopumaan kesästä, että vaihdoin ikkunalaatikoihin uudet kukat. Pelargoniat kasvoivat tänä kesänä aivan uskomattoman suuriksi. Niiden istuttaminen olikin pitkä ja uuvuttava projekti. Puutarhurin voimat olivat vähissä, joten istutin yhden laatikon kerrallaan. Kolme pientä tainta per laatikko x 4, ja minä olin aivan loppu. Päässä pyöri, vatsassa väänsi ja jalat juuri ja juuri kantoivat. Kukkalaatikot oli kuitenkin saatava valmiiksi. Välillä lepäsin, ja taas jatkoin istutusta. Homma venyi ja vanui, kun meni päiviä, että en jaksanut vetää hanskoja käteen ja lähteä ulos. Viikko siinä taisi mennä, että sain neljä ikkunalaatikkoa valmiiksi. Tänään pelargoniat vaihtuivat syklaameiksi ja laitoin niiden seuraksi myös muraattia. Neljä laatikkoa valmistui vajaassa tunnissa. Ilmeisesti jonkunlaista edistymistä on voimien suhteen tapahtunut!

Erillainen kesähän tämä on ollut meille kaikille. Pojista vanhempi oli ensimmäistä kertaa yksin, kaksi viikkoa Suomessa. Onnistunut matka kaikin puolin. Juniorin kesä on kulunut kotona, mutta eipä hän ole siitä valittanut. Yhden viikonlopun hän oli kaverinsa loma-asunnossa Kerryssä ja nyt lähti isän kanssa käymään Dublinissa. Minä olen ollut kiltisti kotona, enkä oikeastaan ole edes kaivannut minnekkään. Jotenkin omat nurkat ovat riittäneet. Pääasia oli, että äiti pääsi käymään täällä. Suomen matka olisi käynyt minulle liian raskaaksi. Tämä kesä meni nyt näin.

Mies aloittaa maanantaina työt täällä Irlannissa. Suuri helpotus, vaikka viikot onkin pois kotoa. Nyt vaan toivomme, että tämä projekti kestää pitkään. Ensi viikolla pojat aloittavat pitkästä aikaan samassa koulussa. Toinen ensimmäisen vuoden ja toinen viimeisen. Ja entäs minä? No, minä palaan sorvini ääreen 2.9. Olenko valmis? KYLLÄ!


Näkymiä jalkapallokentän laidalta. 

19 kommenttia:

 1. Ihanaa, että elämä voittaa ja mielesi on virkeämpi.
  Työympäristö antaa muuta ajateltavaa.

  Ihanaa, että äitisi pääsi käymään luonasi.

  Minulla on vielä kesäkukat laatikoissa. Nyt täällä onkin kovin kesäinen ilma. Sitä ajattelee vaan syksyä, kun koulut alkoivat ja pihlajissa marjat punertaa:)
  Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töihin on kiva palata. Ja oikeassa olet, saan muuta ajateltavaa.
   Äiti oli täällä 6 viikkoa, joten ei haitannut, että en päässyt tänä kesänä Suomeen.
   Kyllä se koulujen alku vaan jotenkin "lopettaa" kesän. Ei sille mitään voi.

   Poista
 2. Erilainen kesä todellakin ... mutta onneksi se on nyt takana ja uusia monia on vielä edessä! Hurjasti jo etukäteen lykkyä töihinpaluuseen - varmasti on ihana päästä takaisin arkeen ja normaliuteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kaipaan rutiineja ja arkea. Tekee ihan hyvää herätä aamulla aikaisin ja lähteä töihin. Siihenkin olen varautunut, että eka viikot ovat väsyttäviä.

   Poista
 3. Kyllä meillä on vielä täällä kesä ja toivottaavasti kestää pitkään. Minusta tuntuu myös, että ihmiset yhdistävät kesän loppumisen nimenomaan koulujen alkamiseen ja nehän alkavat jo aivan elokuun alussa.

  Hienoa, että äitisi pääsi sinne tänä erilaisena kesänä. Nauti vielä näistä parista viikosta ennen töitä, kerää voimia ja tee kaikkea mukavaa! Kyllähän se normiarki on useimmiten myös ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut ihan mukavat ilmat tällä viikolla, joten tuntuu, että kesä vaan jatkuu. No, saatan olla eri mieltä, kun aloitan työt. Työ rytmittää elämää. Onhan tässä jo levättykin monta kuukautta.

   Poista
 4. Ehdit vielä nauttia muutamasta kesäviikosta ennen syksyä. Omalta osaltani putkiremonttiin varautminen on häirinnyt kesäohjelmaamme. Nyt työmiehet ovat vallanneet kodin ja me voimme nauttia elokuun lämmöstä tilapäisessä asuinpaikassa.Terveisin Lukija A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo putkiremontit kiristävät hermoja. Voi, sitä sotkua!
   Syyskuu on yleensä hyvä kuukausi ilmojen puolesta täällä Irlannissa. Olen ihan valmis jo töihin, vaikka tiedän, että alku tulee olemaan todella väsyttävää. No, eiköhän se siitä.

   Poista
 5. Me palasimme taas kuumaan ja kosteaan kesään. Olisin mieluummin antanut syksylle periksi, mutta nyt täytyy taas ottaa helteinen arki haltuun. Aloittaisikohan vaikka parvekekukkien inventaariosta? Ja pistäisi pyykkkoneen pyörimään...

  Sinulla oli kesä, jonka tulet muistamaan, uuden alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että jotenkin ihmeellinen välitila teillä. Loma on ohi, mutta koulunjen alkuun vielä aikaa. Ja sitten ne pyykit yms päälle. Koeta kestää. Ps. Onnea uuteenn kotiin - Suomessa!

   Poista
 6. Kyllä täällä ainakin tämän viikon on ihan kesäkelit. Mies kiittää kun pääsee puimaan rauhassa. Tsemppiä syksyn uusiin kuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivija kelejä sinne, että saattee viljat korjattua talteen.

   Poista
 7. Minä pääsin yleensä vasta elokuussa Suomeen, ja minusta silloin on aina ihan oikea kesä. En oikein pysy perässä, miksi jotkut ovat jo syystunnelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se vaan liittyy siihen tosiasiaan, että koulut alkavat ja kesä on ohi, vaikka ei oikeasti olekkaan.

   Poista
 8. Hei, lohdutukseksi voin kertoa, että paljon rahaa ja aikaa haaskattuani moniin isoihin ruukkuihin ja laatikoihin, ja jätettyäni ne tänne kesäksi (Irlannissahan ei tarvi kastella kun aina sataa), tulikin se kuuluisa parin viikon helleaalto ja suurin piirtein kaikki kukat kuolivat kuivuuteen! Aika surkea näky, olin sanaton, ikinä ei ole käynyt näin. Viime vuonna söivät etanat, nyt kuivuus! En jaksa enää laittaa uusia kukkia, olkoot. Elokuu on ihana kuukausi Irlannissa, olin aivan unohtanut, lämpöä ja aurinkoa riittää kun Suomessa jo alkaa viiletä! Hienoa kun voimasi palaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuus ei tosiaankaan ole tämän saaren kiusaus. Meidän kukat pysyivät juuri ja juuri hegissä ahkeran kastelun ansiosta. Nyt ei vielä tarvinnut vedestä maksaa, mutta pian saa miettiä kannattaako kastella.
   Joko sinä olet palannut töihin?

   Poista
  2. Töissä on oltu jo monta päivää, tästä se taas lähtee pikku hiljaa.

   Poista
 9. Kyllä sitä itse tietää mikä loma ja missä maassa on se kaikkein paras, aina tilanteen ja tunnelman mukaan, eikö? On vaan niin kivat kuulla, että se tavallinen arki on tulossa teidänkin suuntaan sorveineen päivineen. Ihania jaksamisia ja suloisia loppukesänfiilareita! Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sorvia on ollut suorastaan ikävä. Taidan olla toimiston onnellisin työntekijä, kun sinne reilun viikon kuluttua palaan. Pomo soitteli tässä viikolla ja kysyi, että oletko varmasti tulossa takaisin. Sanoin, että 100% varmuudella olen 2.9 paikalla. Toivottavasti avainkortti toimii.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!