sunnuntai 25. elokuuta 2013

Auto pakattu

Mies aloittaa huomenna uuden projektin täällä Irlannissa. Autoon kannettiin tyynyjä ja täkki. Kannettava ja kasa vaatteita. Bye x 2 ja good luck ja perjantaina nähdään. Ollaan tyytyväisä, että työpaikka on tällä saarella, eikä jossain muualla. Turha on marista matkoista. Pääasia on, että on töitä.

Se, että en valita nyt yhtään johtuu siitä, että ystäväni mies lähtee viikon kuluttua 1-2 vuodeksi Dubaihin töihin. Perhe jää Irlantiin. Turha tässäkään asiassa on liikoja tunteilla. Asuntolainat pitää maksaa, ja tulevaisuutta varten saada lantteja possuun. Kolmen lapsen tulevat yliopisto-opiskelut, eivät ole tällekkäään perheelle Irlannissa ilmaista. Ei kivaa kenellekkään, mutta minkäs teet. Täältä on aina lähdetty, ja näyttää siltä, että tullaan aina lähtemään. Jälleen kerran itkuisia hyvästejä tiedossa lentokentällä. Huokaus!

Kuuntelin eilen yksissä juhlissa erään naisen valitusta siitä, kuinka kamalaa on mennä ensi viikolla töihin. Lomaa on ollut vain kaksi kuukautta, ja nyt oli taas pakko palata arkeen. Tämän naisen elämän kurjuutta kuunteli joukko hänelle tuntemattomia ihmisiä. Valitusvirsi oli pitkä, eikä hän näyttänyt huomaavan, että ympärillä yksi jos toinenkin pyöritteli silmiään tai päätään. Sympatiat olivat vähissä, mutta rouva vaan jatkoi. Tuli taas mieleen, että pitäisi ehkä hieman miettiä, mistä ja missä marisee...19 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla että miehesi sai töitä Irlannista eikä tarvinnut taas mennä Englannin puolelle:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä asia. Elämä helpottuu huomattavasti, kun ei tarvitse vaihtaa maata.

   Poista
 2. Onneksi miehesi pysyy samalla saarella nyt, hieno juttu ja onneksi on töita! Apua etta kehtaa marista VAİN 2 kk lomasta ja töista, en kesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se toisilla niin kurjaa, kun saa vain kesäisin 2kk lomaa. Päälle sitten vielä toinen mokoma pitkin vuotta ripoteltuina. Kannattaisi varmasti jäädä pois töistä kokonaan.

   Poista
 3. Joillakin on vaan niin pienet ympyrät, että valittamista riittää kaiken aikaa, ei mukavaa.

  Ihanaa, että saat pitää miehesi lähelläsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti oikeita ongelmia ei ole, kun jaksaa valittaa turhasta.

   Poista
 4. Todella hyva asia etta miehesi sai toita teidan saarelta. Ja tosi ikavaa tuttavaperheesi isalle kun on mentava noin kauas. Vaan kuten sanoit jostain on ne rahat hankittava taman oravanpyoran pyoritykseen.
  En tieda mutta elama tuntuu nykyisin paljon kalliimmalta kuin ennen. Vai onko se siina etta kun lapset kasvavat niin kasvavat ne menotkin. Tulee kaikenlaista ajokortista terveyteen (hammaslaakarit; miten se hammashoito onkin niin kallista) liittyvia menoja. Vaateostoksiin myos menee enemman kuin silloin kun lapset viela olivat pienia. Eika meidan nuoriso ostele mitaan hienoja juttuja. Yleensa kaydaan alennusmyynnit ja kirpputorit lapi.
  Eniten rahaa kylla menee koulutukseen. Siihen uppoaa yllattavan paljon eika se valttamatta takaa tyopaikansaantia, suuri investointi mutta tarkea.
  Vaan ei pitais marista, ei se oikeastaan auta... noh voihan silla pikkasen vent feelings! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa tuntuu menevän koko ajan, vaikka ei mitään luksuselämää vietäkkään. Mielläkin jännätään, että saammekko ilmaisen oikomisin Juniorille vai pitkääkö maksaa itse. Se olisi sitten sellainen 4000-5000 euroa. Ei kiva.
   Opiskelu ei ole ilmaista täälläkään, mutta siellä teille se taitaa olla todella kallista. No, ainakin taas tiedän miksi käyn töissä, kun maanantaian aloitan.

   Poista

 5. Onnittelut sinne miehen työpaikansaannista. Teidan elamantilantreessanne se merkitsee todella paljon.
  Meilla mies jatkaa Suomessaoloa edelleen. Elakkeesta tuli hylkypaatös, ja valitukset tehty. Kylla Suomessa on kumma, vaikka laakari on miehenikin kohdalla antanut jyrkan lausunnon siita, ettei entiseen ammattiin ( siivooja) ole menemista, ja kaikki fyysinen työ on kielletty sydanoireitten takia, niin Kela antaa paatöksen, jossa sanoo, etta "Katsomme, etta kykenette tekemaan kevytta, taikka keskiraskasta työta". Siivousfirma sanoo työn toimenkuvasta, etta sita kevytta ja keskiraskasta ei ole olemassakaan, vaan työ on raskasta. Etta sillalailla. Nyt vaan uutta todistusta ja lausuntoja. Ja luultavasti vuosi odottelua.
  Kylla niita aina löytyy ihmisia, jotka valittavat joka asiasta. Koskaan ei olla tyytyvaisia. Yleensa luopja hoitaa asian niin, etta kerran se kolahtaa sen valittajan omaan nilkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kurjaa, että eläkepäätöstä ei tullutkaan. Eroa siis edessä ainakin vuosi. Toivottavasti sinä pääset tässä välillä käymään Suomessa tai toisinpäin.

   Poista
 6. Hienoa, että miehelläsi on kotisaarella töitä!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!
  PS. töissä on ihan kivaa, vaikkei mullakaan ollut mitään 2 kk lomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tärppäsi. Eivät kylläkään tykäänneet, kun sanoi edellisestä paikasta itsensä irti. No, näissä asioissa pitää ajatella itseään, sillä ei se Englannin työnantajakaan olisi miettinyt kahta kertaa, jos haluaisi vähentää työntekijöitään.

   Poista
 7. Raha se ratkaisee ja pistää ihmisiä eri maihinkin töihin. Onneksi olette nyt askelta lähempänä, kun edes samalla saarella. Taisi valittajarouvalta unohtua, että kaikilla ei ole hänen tavallaan pullat uunissa. Se on surullista, että marinaa riittää, vaikka asiat olisi erittäin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valittajarouvan nariseva ääni jäi soimaan päähäni. Että ne toiset voivatkin asua omassa pienessä kuplassaan. Tuollaisia ongelmia minäkin voisin ottaa kannettavakseni.

   Poista
 8. Hyvä asia, että miehesi voi jäädä Irlantiin, vaikka joutuikin pakkaamaan täkin ja tyynyt autoon. Viikot menevät toivottavasti nopeasti kun koko perhe tottuu arkirutiineihin.

  Jos on työpaikka ja kahden kuukauden loma ei todellakaan pitäisi marista työhön paluusta. Sen sijaan voisi harkita työpaikan tai ammatin vaihtoa.

  Hyvää alkanutta viikkoa! Lukija A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikot menevät nopeasti ja onhan tähän jo totuttu menneinä vuosina.
   Valittaja tuskin löytäisi mistään yhtä lokoista työpaikkaa, eikä palkakaan ole ihan huono!

   Poista
 9. Hyvä, ettei teiltä tarvinnut Dubaihin asti lähteä mutta kurjaa kenelle tahansa jonka perhe jää taakse. Sunnuntaina juttelin kaverin kanssa joka saattaa joka sunnuntai miehensä lentokentälle ja noutaa perjantaina iltana, koska pakko on.
  Olen superonnellinen, että itse yleensäkin sain työpaikan ja siitä, että alle 40 km päässä ja että "vasten ruuhkaa". Ja kohtaan sitten kauhisteluja siitä kun lapsi liki 10 tuntia hoito-koulu-hoito kuviossa.
  ps. En varmaan olisi pystynyt vain pyörittelemään silmiäni tuon lomalta töihinpalaajan jos olisin kohdannut, sanainen arkkuni olisi ehkä kenties saattanut aueta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti purra kieltä ja potkia miestä, että pysyisimme hiljaa. En avannut arkkuani, sillä kysymysessä oli emännän sisko ja lastenjuhlat.

   Sulle kävi hyvä tuuri tuon työn kanssa. Onnea!!!!

   Poista
 10. Olen käynyt useasti Irlannissa, mutta kysyisin mitä maksaa kouluttaa lapsi yliopistossa esim. diplomiinsinööriksi, lääkäriksi? USAssa ystäväni maksoi asiasta omakotitalon. Suomessa on helppoa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!