sunnuntai 18. elokuuta 2013

Aikalisä

Silloin kun tuntuu, että pää halkeaa pitää ottaa aikalisä. Haluan vaan olla muutaman tunnin ajatelematta mitään. Tässä vaiheessa kesälomia huomaa jo senkin, että olisi kaikkien kannalta parempi, jos koulut jo alkaisivat. Se mitä me kaikki nyt tarvitsemme on rutiini. Herätään aamulla aikaisin, lähdetään kouluun tai töihin, tehdään läksyjä tai kotitöitä,  harrastetaan ja mennään illalla ihmisen aikoihin nukkumaan... Sitä tylsääkin tylsempää arkea minä peräänkuulutan.

Meistä jokaisella pitäisi olla muutama oma juttu, joiden avulla pidetään pää kasassa. Minun pääni tyhjentää takuuvarmasti kävelykierros, jossakin kuvauksellisessa paikassa ja tietysti kamera tiukasti kädessä tai ainakin kassissa. Vaikka en häävi kuvaaja olekkaan, nautin suunnattomasti, kun illalla pääsen koneelle katsomaan päivän "saalista".

Lähdettiin tänään ystävän kanssa extempore Kinsaleen lounalle ja otettiin kumpainenkin kamerat mukaan. Verkkainen vaeltelu kaupungin kauniilla kujilla, ja olo on taas paljon parempi. Kesällä Kinsalessa on paljon turisteja ja purjehtijoita. Tuntui, kun olisi ollut lomalla jossain vähän kauempanakin.

Kinsalea olen esitellyt teille aikaisemminkin, mutta etteköhän te jaksa katsoa vielä lisää kuvia yhdestä Irlannin kauneimmista kaupungeista.

Mikä on teidän henkireikänne? Mitä teette silloin, kun tuntuu, että pää halkeaa?

Erikosterveiset lähtee tässä kuvien mukana Täti Vihreälle, joka muutti vähän aikaa sitten Vihreältä Saarelta takaisin Suomeen.22 kommenttia:

 1. Voi että nuo talot ovat ihastuttavia.Minua auttaa esim,musiikki tai kirjakaupassa,keittiötarvike-tai tietokonekaupassa kiertely..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kierteryllä on kyllä todella terapeuttinen vaikutus. Siis ei edes ole ajatellut ostavansa mitään, kunhan vaan vaeltaa paikasta toiseen.

   Poista
 2. Kaunista, kiva kun otit aikalisän. Minä irrottaudun arjesta joko lähtemällä kotoa tai karkaamalla kirjojen maailmaan. Kuppi kahvia ja hetken hiljaisuuskin auttaa jo vähän eteenpäin. Luulen, että koulujen alku on minullakin ilonpäivä, mutta sitä ei saa sanoa ääneen lasten kuullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta kyllä on lipsahtanut jo monta kertaa, että voi kun ne koulut jo alkaisivat. En enää kestä yhtään tätä venymistä. Minulla työt alkavat 2.9 ja suorastaan lasken päivä.
   Oikeassa olet, joskus ne akut latautuuvat ja pää pysyy kasassa, kun saa olla hetken yksin. Harvoin meillä vaan on talo täysin minun käytössä.

   Poista
 3. Musiikin kuuntelu on aika hyvä keino. Jonkin tekemistä, tekemättä kuitenkaan mitään. Pääsee "pakoon" muita ihmisiä sanassa huoneessa ollessaankin, luurit vaan päähän. :) Päiväkirjan kirjoittaminen... Luonnon keskelle meneminen. Piirtäminen.

  Ihana tuo kolmas kuva! Köynnösseinäinen talo siis. Viimeisen kuvan taloon olisi varmaan aika herättelevää palata joka päivä töistä kotiin. Mielettömiä värejä sikäläisissä taloissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kolmas kuva on vanha kirkko, jonka joku on kunnostanut asunnokseen. Voin vain kuvitella,kuinka rentouttavaa on avata tuon viimeisen kuvan ovi,kiireisen työpäivän jälkeen.
   Täällä tosiaan osataan käyttää värejä.

   Poista
 4. Rutiini on todella paras terapia. Aivan ihana paikka tuo Kinsale, aloin jo katsella lentoja Irlantiin.

  VastaaPoista
 5. No on kyllä kaunis ja romanttinen paikka. Tuolla kävely tekisi hyvää. Kävely on oma tapani paeta kaikkea ja tykkään varsinkin kävellä rantoja pitkin, yksin. Hyvää elokuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaunis pieni kaupunki ja kävelyretkellä saa vielä kaupan päälle keuhkot täyteen meri-ilmaa. Jos ranta olisi lähempänä kävisin siellä varmasti kävelemässä ja tyhjentämässä päätäni päivittäin.

   Poista
 6. Upeita kuvia! Nain mekin nautimme aikalisastasi, eli siita on kaksinkertainen hyoty.

  Kavelylenkit ovat tosiaan hyva keino rentoutua. Toimistossa kun open space tuo liikaa metelia, laitan joskus kuulokkeet ja kuuntelen musiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sinäkin sait siivellä aikalisän. Nuo avoimet toimistot ovat tosiaankin välillä aika rasittavia ja meluisia. Musiikki täysille ja kuulokkeet päähän!

   Poista
 7. Oih, tuolla sitä on useammankin kerran kuljeksittu. :-) Niin se elämä muuttuu. Minä täällä Helsingin seudulla nautin näistä nähtävyyksistä nyt. Toki kaunis, ihana Kinsale on aina sydämessäni ja ikävöin sinne usein.

  Ehkä palaan vielä toiseen kotikaupunkiini, kun on se talokin siellä ja kaikki! Jos joku muuten haluaa vuokrata talon Kinsalesta, ottakaapa yhteyttä... Varoituksen sana: rakennustyyli on ehkä hieman leväperäisempää kuin Suomessa. :-D Mutta ihan kiva kämppä, joskin kostea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aikaa kutakin! Aivan uskomatonta, että voit pyöräillä töihin. Ai, että kaipaan Suomen pyöräteitä ja sitä, että pyöräily on siellä turvallista. Toisin kuin täällä.
   Kinsale oli aivan yhtä ihana kuin ennenkin ja täynä turisteja.

   Poista
 8. Wau, kylla on kaunista, en yhtaan ihmettele etta on yksi kauneimmistsa kaupungeista kuvien perusteella! Arjesta irtautuminen tekee hyvaa, kavelylenkki on siihen omiaan, mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdoton suosikkini tämä Kisale. Meiltä sinne matkaa n 30km. Tulee käytyä aivan liian harvoin.

   Poista
 9. Ihanan värikästä! Mitä on nuo kukat toiseksi alimmassa kuvassa, oranssi keskus ja keltaset lehdet? Mulla kuluu työpäivät asiakkaiden kanssa, ja kun pääsen kotio istun sohvalle kuhvikupin ja kutimen kanssa. Voi olla etten nouse siitä koko iltana, joskus riittää puoli tuntia. Kun keskittyy siihen tikuttamiseen niin pää tyhjenee sopivasti.Terkuin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, en valitettavasti tiedä tuon kukan nimeä. En ole sellaista aikaisemmin edes nähnyt, eli ei kai kovin yleinen täällä.
   Käsitöiden tekeminen on rentouttavaa. Mietin tässä juuri viikolla, että voisin aloittaa vaikka kanavatyön. En ole tehnyt niitä vuosiin. Pitääkin käydä käsityökaupassa ja ostaa joku sopiva.

   Poista
 10. Upeita kuvia! Minä myös välillä peräänkuulutan sen arkirutiinin puolesta - se on jotenkin helppoa ja rauhoittavaa, vaikka toki lomaakin välillä tarvitaan. Itse rentoudun varmaankin parhaiten liikunnan parissa, joko lenkkipolulla tai kuntosalilla. Siellä myös pahin kiukku ja harmitus yleensä häviää jonnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä mietiskellyt, että jospa ottaisin taas jäsenyyden salille, jossa on myös uima-allas. Kuntosaliesta en niin välitä, mutta uimisesta pidän. Voisihan sitä sateisena päivänä käydä salillakin.

   Poista
 11. Mulla on monenlaisia juttuja, joilla saan pään tyhjäksi ja rentouduttua. Riippuu vähän olotilasta muutenkin. Joskus juurikin ulkoilu (kesällä patikointi, talvella laskettelu) on juuri oikea lääke. Joskus illanvietto ystävien kanssa, joskus illanvietto ihan vaan yksin kotona.
  Joskus ihaninta on laulaa loilottaa ihania lauluja SingStarilla sydämen kyllyydestä - siitä tulee kanssa niin hyvä mieli!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kaikkia muita minäkin teen, kun pitää saada pää tyhjennettyä, mutta laulamista en ole vielä koittanut. No, joskus kyllä autoa (yksin) ajajessa pistän radion täysille ja laulan mukana.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!