keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Banaanipiirakkaa....nam!

Hedelmävadissa hyvää vauhtia mustuvia banaaneja ja jääkaapissa viittä vaille vanhentunutta kermaa. Mitäs näistä tekisin? Tässä helppo ja herkullinen ratkaisu pulmaan: banaanipiirakka.

Tarvitset:

200g margariiniä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2.5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 banaania
1 dl kuohukermaa

Ja tällä ohjeella onnistuu varmasti:

Laita uuni kuumenemaan 175 c. 
Vahdota rasva ja sokeri.
Lisää sekaan munat yksitellen, voimaakkasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Murskaa banaanit soseeksi.
Lisää rasva-munaseokseen kuivat aineet, banaanisose ja kerma ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (25 x 35 cm).
Paista n. 35 min.



Juniorin vinkki: lämmin banaanipiirakka ja jäätelö sopivat erinomaisesti yhteen.

8 kommenttia:

  1. ikinä en ole banaanipiirakkaa kokeillut, nyt ehkä on jo sen aika :)

    VastaaPoista
  2. Nami,kuulostaapa hyvältä! Jenkeissä asuessa maistoin joskus banana cream pieta joka oli tosi hyvää ja olen tainnut tehdä sellaisesta myös raakaversion joskus. Tuota sunkin piirakkaa maistaisin mielelläni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä piirakassa banaani ei maistu liian ötelältä. Ja jäätelön kanssa käy vaikka jälkiruokana.

      Poista
  3. Banaanit on parhaimmillaa likimain mustina. Piirakka maistu varmaan hyvälle, mä en vaan sitä voi syyä tai jos syön, ni mun lähel ei pysy ykskää tyyppi henkis. Siltä paskanhajulta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tuossa tapauksessa taitaa olla parempi olla tätä syömättä...

      Poista
  4. Jes, resepti tallessa! Vaikka meidän banaanikulutus on huippuluokkaa, niin ne tummemmat tuppaa jäädä kulhon pohjalle. Eipä enää;) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän porukalle kannattaa tehdä kaksi annosta ja pellillistä!

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!