torstai 7. maaliskuuta 2013

Tehoton olotila ja kirjavaa blogitarjontaa


Tekeillä on postaus jos toinenkin, mutta en saa niitä valmiiksi. Takapihan katoksen alle on kertynyt epämääräinen kasa kaikenlaista tavaraa, enkä saa niitäkään selvitettyä. Jotekin tuntuu, että en juuri nyt pysy keskittymään kuin ihan niihin välttämättömimpiin asioihin.

Blogistaniassa on sitä vastoin tullut kierreltyä normaalia enemmän. En nimittäin pysty keksittymään edes kirjojen lukemiseen. Onneksi on lehdet ja blogit!  Näillä blogivalleusretkilläni olen päätynyt näillä mitä erillaisimpiin blogeihin. Niin siinä aina käy, että päädyn seuraaman tietyntyyppisiä blogeja.

Muotiblogiessa häiritsee kaupallisuus. Suosittu blogi saa ilmeisesti aika nopeasti yhteistyötarjoukisia. Aika pian rivienvälistä ilmenee tai ihan suoraan sanotaan, että hankinnat eivät olekaan enää omia. Toisaalta, ei kai siinä mitään väärää ole. Jotekin olisi kiva nähdä, vain ja ainoastaan, bloggaajan omia vaatteita ja kenkiä. Kunhan tämä hoitorumba ensin alkaa (ja sitten toivottavasti pian loppuu), niin sitten aion kyllä nähdä enemmän vaivaa ulkonäköni suhteen. Juuri nyt ei jaksa paljon kiinnostaa, mitä aamulla päälleni pistän. Kunhan vaatteet ovat oikeinpäin  ja puhtaita, niin se riittää.  Fab Forty Something-blogin vaatteista tykkään, joten sieltä voisi käydä ottamassa oppia.

Joitakin elämäntapa/muoti/ruoka/sisutus-blogeja lukiessani on tullut mieleeni, että onkohan tämä nyt ihan oikeasti näin kiiltävää kiitokuvaa? Sekin vähän ihmetyttää, että joistakin kommenteissa suorastaan paistaa kirjoittajan ihannointi ja jonkinmoinen palvonta. Ai, kun mahtaavaa, olet niin ihana, voi kun mullakin... Sitten tajusin, että kirjoittajahan voi itse päättää mitkä kommentit julkaisee ja mitä ei. Sekin oli minulle uutta, että suosituista blogeista, ja niiden pitäjien yksityiselämästä, keskustellaan vilkaasti keskustelupalstoilla. No, toisaalta jos on valmis pistämään kasvonsa, vaattensa, elintasonsa, rahansa, lomansa, kotinsa jne peliin, niin se saattaa herättää myös epämielyttävää kiinnostusta, blogin ulkopuolella.

Sitä jaksan ihmetellä, että jos jostakin blogista ei pidä, niin miksi siellä ylipäätään käy. Turha on valittaa, että blogissa on vain kaikkea kivaa ja ihanaa, jos blogin nimi ja "tuoteseloste" on siihen viittaava. Sehän olisi ihan sama, jos ihmettelisi, miksei leivontablogista ei löydy tietoa uusimmista älypuhelimista!  Asiat voi blogissa kertoa ja kuvailla niin kovin monella tavalla. Toinen saa arkisen, harmaan päivän kuulostamaan ja näyttämään todella mielenkiintoiselta, toinen taas masentavalta. 

Silloin kun elämä pännii, rahat ovat tiukalla, asiat solmussa ja muutenkin tuntuu, että kaikilla muilla on kaikki paljon paremmin kuin minulla, kannattaa jättää jotkut blogit suosiolla lukematta. Toisen hehkutukset kalliista merkkivaatteista, upeista lomista, leppoisesta perhe-elämästä, remonteista ja hienojen ravintoloiden herkullisista annoksista, hyvässä seuraassa - tietysti - eivät luultavasti piristä, päinvastoin. Sehän on sama kun kaataisi suolaa haavaan. En vaan jaksa ymmärtää, että miksi silloin jää roikkumaan blogiin. Taikka alkaa ruotimaan ventovieraan ihmisen varallisuutta ja elämää keskustelupalstoilla!  

On se vaan hyvä, että on tälläisen tavisblogin taviskirjoittaja. Ei ainakaan tarvitse kenkään kadehtia tai miettiä, että millähän rahoilla tuokin rouva garderobinsa sisältöä kasvattaa.

Oletteko te kaikkiruokaisia blogien suhteen? Ärsyttävätkö tietyntyyppiset blogit?  Löydättekö helposti uusia, kiinostavia blogja vai pysyttekö uskollisina vanhoille ja tutuille? Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä olette!  30 kommenttia:

 1. Minua ärsyttävät ainakin huonolla kielellä kirjoitetut, tekopirteät ja lässyttävät blogit. Pidän elämänmakuisista blogeista ja myös tietysti omaan alaani liittyvistä blogeista, joita myös aina silloin tällöin löydän lisää. Muutamat kirjablogit ovat myös hyviä, mutta niiden lukemiseen ei valitettavasti ole niin paljon aikaa kuin haluisin.

  Leppoisaa loppuviikkoa! Aina ei tarvitse jaksaa eikä suorittaa, vaan saa olla "tehoton" ja tehdä juuri sitä mitä itse haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekopirteys minuakin ärstyttää. Varsinkin jos sitä on joka ikisessä postauksessa. Ei kai aina voi olla hirveästi energiaa ja kaikki 100% hyvin?
   Olet oikeassa, ei aina voi olla tehopakkaus. Olen opetellut olemaan tehoton, eikä maailmanloppua ole tullut. Eilen illalla löhösin monta tuntia sohvalla ja katsoin TVtä. Pyykkikasa on edelleen korissa odottamassa pesijää...siinäpä odottaa!

   Poista
 2. Minulla on ollut pitkä lista blogeja, joita olen seurannut, mutta ajan mittaan listasta on pudonnut pois suuri osa. Hyvä ja persoonallinen teksti jää aina mieleen. Jostakin syystä monet täyttävät bloginsa suurella määrällä kuvia. Minua kiinnostaa pelkkä teksti ja mahdollisesti tekstiin sopiva kuva / sopivat kuvat. Lukija A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotiblogiessa olen ihmetellyt, että miksi samasta asusta laiteaan monta kuvaa. Yksikin riittäisi kuvaamaan, mitä tänään oli päällä. Tai sitten kukkamaljakkoa kuvataan neljästä eri ilmansuunnasta.
   No, älä nyt säikähdä,mutta seuraavassa postauksessa syyllistyn samaan. Kohde VAAN oli niin ihana...nimittäin satoja ja taas satoja kukkivia narsisseja!

   Poista
 3. Minä en ymmärrä miksi toisten asioita pitää kadehtia. Jos kuitenkin kadehtii, niin sitten tosiaan on parempi jättää sellaiset blogit lukematta. Jos jolla kulla toisella on rahaa, muotivaatteita, matkoja tms. niin eihän se ole itseltä pois. Minusta on vaan mielenkiintoista lukea erilaisista asioista niin arkisista kuin vähemmän arkisista. Blogimaailmaa ei kannata ottaa niin vakavasti, minä otan sieltä ne itseä kiinnostavat jutut ja jätän miettimiset sikseen. Iloiset ja positiiviset blogitkin on piristäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, kenenkään ei ole pakko lukea yhtäkään blogia, joten jos kirjoittaja ja kirjoitustyyli ärsyttää, niin äkkiä sieltä pois. Kadehtiminen ei myöskään kannata, sillä blogi ei koskaan kerro 100% totuutta kenenkään elämästä.

   Poista
 4. Mullahan on 2 aktiivista blogia eli luen siellä listoilla olevia blogeja sen verran kun ehdin...sillä niitä on paljon.Toisessa on ruokablogeja ja sitten toisessa tavisblogeja,joista tykkään.En nyt oikein osaa sanoa ärsyttävätkö jotkut blogit;jos ärsyttävät niin niitä ei ole pakko lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin yksi niistä ahkerista bloggaagista. Kaksi blogia ja jaksat vielä kommentoidakkin. Niinhän se on, että pakko ei ole lukea,jos kerran ärsyttää!

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus ja olen samaa mieltä! Itse en enää seuraile kuin muutamaa blogia. Sitä olen kans miettinyt, että miten ihmiset jaksaakaan jättää valituskommentteja (ja törkeitä ja suorasukaisia viestejä) kommenttilaatikkoon. Eikö se olisi vain helpompaa klikata toiselle sivulle? Tai laittaa kone kiinni jos kerta niin ärsyttää, tai käy niin kateeksi.
  Itse pidän ihan miniblogia (edelleen ihmettelen miten kukaan jaksaa lukea ja seurata) enkä ole onneksi saanut mitään negatiivista palautetta. Enkä ole sellaista koskaan itsekään kirjoittanut toisen blogiin, mieluummin siirryn lukemaan seuraavaa blogia..
  Ai niin, pitää vielä kommentoida lukija A-a:n tekstiä (tuossa yläpuolella) - minä taas en jaksa lukea pitkiä pätkiä tekstiä, melkein mieluummin katselen kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua myös ihmetyttää, jos kommentit menevät sellaiseksi vänkäämiseksi.Mitä iloa on kenelläkään riidellä toisen blogissa. Näissä supersuosituissa blogeissa näyttää olevan yleistä, että kirjoittaja itse valitsee, mitkä kommentit julkaisee. Ilkeät viestit jäävät siis julkaisematta.

   Minusta blogiasi on kiva lukea, joten toivottavasti jatkat!

   Poista
 6. Maailmassa on niin paljon kiinnostavia blogeja, etten ehdi tuhlata elämääni ärsyttäviin blogeihin. :D Täytyy silti sanoa, ettei oma makuni taida käydä yksiin blogilukijoiden valtavirran kanssa. Jos vilkaisee vaikkapa Blogilistan luetuimpia blogeja (top 10), niin aika harvaa sieltä viitsin itse seurata. Ja oikeastaan hyvä niin. Kuten kirjoitit, on kivaa kirjoittaa tavisblogia, joka ei herätä hirveän laajaa kiinnostusta. Siten ei päädy keskustelupalstoille riepoteltavaksi ja blogin kommenttiosiokin pysyy siistinä. Sinne ei tule palvontaa eikä kettuilua, vaan keskustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole löytänyt blogilistan suosituimmista sellaisia blogeja,joita haluaisin seurata.
   Nuo keskustelupalstojen keskustelut yllättivät. Ja vielä enemmän se, miten siellä asioita käsiteltiin.
   En tosiaankaan haluaisi olla huippusuositun blogin pitäjä. Näin on hyvä!

   Poista
 7. Niin ja tuosta lukija A-a:n ja Riitan mainitsemasta kuvien vs. tekstin määrästä: minulla on varmaan molempia ihan liikaa, joskus jopa yhdessä ja samassa postauksessa. Joskus siitä melkein stressasinkin, mutta toisaalta, jos se jotakuta häiritsee, niin eipä niitä postauksia ole pakko läpi kahlata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vaan sitä sanottavaa vaan on paljon! Minua eivät kuvat häiritse, muutakuin silloin jos samaa kukkamaljakkoa tai asua on kuvattu moneen kertaan eri kulmasta.

   Poista
 8. Täytyy sanoa, että ihmettelen aina kun tulen VN blogille, onko kellään aikaa lukea noin montaa blogia (kuten sivupalkissa)? Olen käynyt katsomassa joitain, mutta nyt on vain muutama vakioblogi, kuten tämä. Täällä ei ainakaan ärsyynny! Vilkaisin muutamaa sisustus/tuunausblogia ja heti alkoi ahdistaa, en ikinä jaksaisi nyhertää kotini ympärillä vaihdellen asetelmia ja seinien väriä. Mitään tyylisuuntaa meidän talossa ei takuulla ole! Kokkausblogeja jaksan vielä vähemmän. Eniten kiinnostaa mm. Blue Abaya, koska joskus siellä on todella pöyristyttäviä juttuja, joita en kuitenkaan kommentoi ; )

  Minulla menee harva se ilta nykyään ruudun ääressä, kun kommentoin juttuja Facebookissa, seuraan paria ammatti-foorumia ja meilailen tuttujen kanssa Suomessa. Nykyään saan jopa omat aikuiset lapseni paremmin kiinni netissä! Ihana asia koko netti,olen löytänyt ihan uusia ulottuvuuksia sen kautta, ja kaiken tiedon hankkiminen on nykyään niin helppoa. Näitä Irlannissa asuvien ulkosuomalaisten blogeja on ihana lukea, elin niin pitkään eristyksissä täällä kun en tavannut muita suomalaisia ja paras suomalaiskaverinikin muutti pois. En oikeastaan kaipaakaan "live" ystäviä nykyään, en ainakaan paikallisista ; )

  Ja vielä: minut ohjasi tällekin palstalle eräs suomalainen mies joka oli vain surffaillut netissä! Sitä piti kysymänikin: mistä olette blogeja löytäneet, onko niihin joku hakukone ja miten se toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivupalkin blogeista osa päivittyy harvakseltaan ja osa taas päivittäin. Ei siinä lukemisessa kauaa mene, mutta kommentointi on jäänyt nykyisin aika vähiin. On niin monta mielenkiintoista blogia ja kaikista oppii jotain uutta. Olen koukussa!!!

   Facebookissa "roikun" nykyisin aika vähän,joten siellä ei mene aikaa kuin muutama minutti päivässä. Ei vaan jaksa enää kiinnostaa. Sinun muuten pitäisi alkaa pitäämään myös blogia, koska olet niin hyvä kirjoittamaan. Kuvistakaan ei tule teillä pulaa.

   Blogeja löytyy osoitteesta www.blogilista.fi. Sinne vaan esimään!

   Poista
 9. Taysin samaa mielta. Olen joutunut pari blogia jattaa lukematta, varsinkin sillon kun oma elo tuntuu menevan ihan pain mantya. Tavisblogit on parhaimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä itseään kiusaamaan,jos oma elämä tuntuu niitä lukiessa aivan nollalta. En jaksa minäkään lukea sellaisia meillä on aina kaikki hyvin ja kovin kehuvaan tyyliin kirjoitettuja blogeja. Onneksi on valinnanvapaus!

   Poista
 10. Minä tykkään tavisblogeista, joissa on jotakin, jota voi ihmetellä ja toisaalta jotakin, johon voi samaistua. Lukulistaltani tippuu hyvin pian ne blogit, jotka rupevat mainostamaan jotakin joka kirjoituksessa. Kaikkein uskollisimmin taidan seurata blogeja, joiden kirjoittaja on "jotenkin tullut tutuksi", kuten vaikka Vihreatniityt siellä Irlannissa. Eniten seuraan siis muita ulkosuomalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo samaistuminen on minullekin tärkeä juttu. Mainostaminen ärsyttää,sillä kun tuotteen on saanut ilmaiseski, niin tuskin siitä mitään pahaa haluaa sanoa. VAIKKA valinta ei oma ollutkaan. Se muuten on hauska piirre, että sinäkin olet tullut kovin tutuksi, vaikka emme ole koskaan tavanneetkaan. Eiköhän sekin päivä vielä koita!

   Poista
 11. Tykkaan lukea ulkosuomalaisten blogeja, niihin on helppo samaistua ja kommenttilootissa on hyvia keskusteluja, muotiblogit eivat voisi vahempaa kiinnostaa mutta ruokablogeja seuraan silloin tallöin, samoin joitakin aitiblogeja. Sita tulee luettua mika on lahella omaa sydanta, kuvat ovat kivoja, ne elavöittavat tekstia mutten jaksa pelkkia kuvia vain kylla katsella, jotain asian tynkaakin pitaa olla. Minua ei suoranaisesti arsyta mikaan blogi, jokainen kirjoittaa mita haluaa. Seuraan myös muutamia lehtien palstojen blogeja, kuten Mondon ja Hesarin seka parin muun toimittajan omia blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkosuomalaisten blogit kiinnostavat minuakin. Lähes kaikki seuraamani blogit ovat suomeksi kirjoitettuja. Jotenkin tämä on sellainen "suomi"-harrastus.
   Ilmeisesti ikä alkaa jo vaimaamaan, sillä en oikein saa mitään irti 20-vuotiaiden blogeista!

   Poista
 12. Tama blogi, plus muut ns. 'tavisblogit' on kivoja, ja minusta on mukava seurata toisten ulkosuomalaisten, erityisesti Irlannissa tai Iso-Britanniassa asuvien, elamaa.
  Muotiblogit ei kiinnosta, minusta on tylsaa katsoa kuvia samasta ihmisesta aina eri vaatteet paalla. Minun muotini on tahan mennessa hiotunut jo niin omaksi, etta tiedan mista tykkaan. Ostan vaatteeni melkeinpa kokonaan kirpparien valikoimista-kengat tai farkut toki ostan viela uusina ja ne pitaa olla todella hyvat!
  Ruokablogit..no joo..reseptejakin on niin paljon ja aina sita melkein paatyy tekemaan samoja ruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä minunkin kohdallani totta, että aika hyvin sitä tietää mistä vaatteista tykkää. Nyt vaan ei jotekin jaksa välittää, mitä päälleen pistää. Pidän Fab Fourty Something blogin tyylistä. Pitäjä vaan on paljon hoikempi kuin minä! Olen huono löytämään vaatteita kirppareilta, vaikka kaupungilla onkin hyvä valikoima kirppareita. Se on vihdoinkin oppinut,että jos joku vaate istuu hyvin esim housut,niitä kannattaa ostaa kahdet eriväriset. Shoppailu ei nimittäin minua kauheasti innosta. Suomessa käyn aina samalla kirpparilla ja sieltä on löyty mm. aivan ihana farkkutakki. Kirjoja kyllä löytyy liikaakin.

   Ruokablogit jätän myös väliin. Reseptejä on netti tulvillaan. Olen jumittunut tekemään niitä samoja ruokia. Onneksi tulee Kodin Kuvalehti,josta joskus nappaan uuden reseptin.

   Poista
 13. Mua ei kauheeti kiinnosta sisustusjutut, enkä sellaisissa juuri vieraile. Muotikin on jo minusta ajanut ohi, siis ei kiinnosta. en kyllä viittis sellaisissa käydäkään, mikä ei oo "mun juttu" Tänne sun luo löysin tuon Minen kautta ja ihan kiva täällä on vierailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne. Voin luvata, että täällä sisutetaan harvoin ja muotipostauksia en myöskään harrasta.
   Minen blogi on kyllä aivan mahtava!

   Poista
 14. Mä olen äärimmäisen huono tykästymään uusiin blogeihin, pysyttäydyn tutuissa ja turvallisissa :) Mä olen viime aikoina näitä samanlaisia juttuja pohdiskellut kuin mitä sinäkin tässä kirjoituksessa, ja ihmettelen tosiaan minäkin, että miksi pyöriä lukemassa blogia josta ei pidä? Ajanhukkaa ja masokismia :)

  Ihanaa keväistä viikonloppua, täälläkin paistaa aurinko!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun silloin lopetit ensimmäisen blogisi. Tuntui, kun kaveri olisi hävinnyt. Ai, että olin iloinen, kun palasit! Joo, sitä on uskollinen vanhoille tutuille ja turvallisille.
   Aika harvoin enää löytyy uusia blogeja, joita jään seuraamaan. No, Petra tekee tässä poikkeuksen ja Täti Vihreä.

   Poista
 15. Voi sinua ihanaa, kiitos maininnasta. : ) Tulin aivan huippuhyvälle tuulelle. Itseni kun luen nimenomaan tavismuotibloggaajaksi, en erota nimittäin Dries van Notenin neuletta Zaran vastaavasta.

  Mä näen mainosbloggaajat vähän toisin. Minusta on hieno juttu, että nuoret naiset ovat luoneet kokonaisen uuden ammattikunnan. Ja siis nimenomaan nuoret naiset! - eivät miehet! Tässä taloustilanteessa se lienee hyvä asia, että työpaikkoja syntyy tälläkin tavalla. Aika moni bloggaaja on myös opiskellut markkinointia, ja blogi on työkalu tehdä myyntityötä ikään kuin bloggaajabrändin kautta.

  Toivon sinulle hurjasti pohjalaista sisua kevääseen! t. toinen pohjalainen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit "kylään". Kunhan tästä taas "riskaannun" (vaikka en edes tunne itsenäni sairaaksi)alan kiinnittämään enemmän huomiota, mitä päälleni pistän. Blogisi on ehdottomasti muotiblogien kermaa ja vielä meille nelikymppisille suunnattu. Juuri nyt riittää minulle farkut ja verkkarit. Elokuussa on kaikki toivottavasti toisin!

   Enpä ollutkaan ajatellut muotibloggausta tuolta kannalta. Aina oppii uutta!

   Ps. Meillä on tänään aivan upea,aurinkoinen päivä. Ystävä tulee kohta ja lähdemme kävelmään. Siinä samalla parantuu maailmakin!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!