perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä!

Pitkäperjantai ja Vihreällä Saarella on tänään ihan normaali työpäivä. En ole tätä erikoisuutta koskaan ymmärtänyt,sillä pääsiäinen on katolisen kirkkovuoden tärkein juhla. Tänään täällä syödään perinteisesti ateriaksi kalaa. Minäkin kävin ostamassa lohta, jota kohta (lohta, ai nyt minulla kukkii jo runosuonikin) alan paistamaan. Pubit ja viinakaupat pitävät tänään ovensa visusti kiinni, eikä viinaksia myydä missään, ainakaan laillisesti.

Meillä on kovin hiljaista. Juniori lähti viime yönä jalkapallojoukkueenssa kanssa Naapurisaarelle turnaukseen. Tulevat takaisin vasta tiistaina. Ilmeisesti äitiä ei ole ikävä, sillä viestin viestiä ei ole puhelimeeni tullut. Älkää kertoko Juniorille, että olen vilkuillut puhelintani ainakin sata kertaa tässä päivän aikana.

Minä, sain kun sainkin, pääsiäiskoristeita esille. Ullakon kätköistä löytyi myös pari vuotta sitten kadonnut koristelaatikko. Tulihan se pääsiäinen meillekkin, vaikka vähän hitaammalla kaavalla. Väsyttää, mutta muuten olo on ok. Miehen kanssa kävimme kävelyllä ja piipahdimme lähikaupassa. Hitaasti eteni se matka, mutta sytöaivot (kuten lääkäri niitä kutsui) saivat vähän happea. Sairaanhoitajakin kävi antamassa piikin, joka toivottavasti pitää valkosolut virkeinä.

Ajattelin, että jospas kävisin pitkästä aikaa kirkossa ja tajusin, että ei taida olla kovin hyvä idea. Liikaa pärskiviä ja nuhaisia ihmisiä ympärillä. En todellakaan halua saada mitään pöpöjä. Miellä joutuu vieraatkin heti pesemään kätensä, kun tulevat sisälle. En halua ottaa mitään ylimääräisiä riskejä!

Ja päivän ehdottomasti mukavin yllätys odotti minua aamulla keittiön pöydällä. Ihana Alluhan se Saksasta piti huolta siitä, että meillä syödään parhaita mahdollisia suklaamunia tänä pääsiäisenä.  Kiitos, Alluseni!

Antakaa anteeksi, jos kirjoitukseni on vähän sekavaa...Nämä kuuluisat sytöaivot, kun toimivat vähän viiveellä ja miten sattuu. Kirjoitin juuri paperille numeroita ja vitonen jäi välistä...


20 kommenttia:

 1. Me kavimme perheen voimin meidan katolisessa kirkossa 'stations of the cross':illa-tai taman seurakuntamme protestanttinen ja katolinen pappi pitavat sen yhdessa. Kuljettiin matka kylalla ja pysahdyttiin aina kuuntelemaan pitkan perjantain tapahtumia kauan sitten..Ihan hyva hiljentya ja muistaa ettei se paasiainen ole vaan suklaamunia ja tipuja.
  Voimia hoitoihin-rankkaa aivan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona kävin vähän kävelyllä ja kylmä oli. On ne ajat muuttuneet täälläkin, kun kummankin kirkon papit tekevät yhteistyötä. Hyvä!

   Poista
  2. On ne. Tama katolinen Isamme on hyvinkin moderni(ja hanella on myos loistava huumorintaju!)-edellinen ei kylla juurikaan tehnyt yhteistyota protestanttisen kirkon kanssa.
   Tama itatuuli on kylla ihan hirvean raakaa! Suomesta puhaltaa!Tuleekohan meille taas kevatta/kesaa lainkaan??

   Poista
 2. Hyvää pääsiäistä sinnekin! Minulle ei mikään sen kummempi juhla, en tunne yhtikäs mitään tänä viikonloppuna, meillä syödään kohta kinkkua ; ) en ole ikinä käsittänyt näitä uskonnollisia kieltoja ja sääntöjä. Pääsiäismunat sentään ostin, kun "lapset" protestoivat että eivät ole vielä liian isoja niitä saamaan! Lapsuudestani muistan pitkäperjantain äärimmäisen ikävystyttävänä ja kurjana päivänä. Uskovaisille tietenkin iso päivä.

  Meillä on remontoitu koko viikko, toivottavasti huomenna saamme huonekalut järjestykseen ja kaiken taas normaaliksi, olen ihan poikki. Hienoa että selvisit ekasta hoitokerrasta, tuskin jaksan odottaa, millaista oli katolisessa sairaalassa, en ole ollut koskaan kuin synnyttämässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaamunia pitää olla. Ovat vaan aivan liian suuria! Meillä kotona Suomessa launatai oli aina todella kiva päivä. Aamulla kiertelimme trulleina kylillä ja illalla paloivat kokot. Perjantai meni kokkoa kasatessa toisten lasten kanssa!

   Laitoin eilen lohta. Ruoka maistuu suussa juuri nyt pahvilta, joten niin kävi lohellekkin!!!

   FBstä näin, että huonekalut ovat jo paikoillaan. Kyllä nyt kelpaa!

   Poista
 3. Täällä on myös jotenkin vaikea päästä tänä vuonna pääsiäisestä kiinni. Lapset olivat vielä eilen koulussa ja meilläkin oli työpäivä. Illalla sitten pikasiivottiin ja ostin kukkia, kun oli ruohotkin jäänyt laittamatta. Mutta sieltä se pääsiäinen tulee, ja jos keskittyy oleellisimpaan, niin se ei ole sitten niin näistä ulkoisista asioista kiinni tämäkään juhla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aurinko paistaa (vihdoinkin), mutta ulkona on kovin kylmä. Narsissit ovat vaasissa ja tipuja pöydällä. Tänään olisin mielelläni Pohjanmaalla ja vetäisin kumppareita jalkaani ja lähtisin kokolle.
   Ensi vuonna sitten...toivottavasti. Nyt vaan väsyttää ja väsyttää!

   Poista
 4. Minä olen oppinut elämään ilman pääsiäistä ihan luontevasti, ei siitä kummempia muistoja ole lapsuudestakaan, paitsi että pitkäperjantai oli todella pitkä, ja muuten loma koulusta katkaisi kevättalven mukavasti.
  Oikein mukavaa pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tänän pääsiäisenä kova koti-ikävä. Harvinaista! Pääsiäisestä alkaa Suomessa kevään odotus, ja sitä jotekin kaipaan vaikka en siellä ole asunut vuosiin. Täällä lapsilla on kaksi viikkoa lomaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Joo, nyt pitää olla varovainen, kun vastustuskyky on mitä on.

   Poista
 6. Hyvää pääsiäistä sinullekin! Itse en ole oikein koskaan ollut mikään pääsiäisen juhlija, joten ei yhtään harmita, ettei sitä täällä juhlita. Toista oli joulun kanssa. :-) Suklaatakin on tullut syötyä joka muodossa niin hirveästi, että nyt pitää unohtaa ne munat kokonaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinäkin yhden suklaamunan voisit syödä!!!!

   Poista
 7. Hyvää pääsiäistä sinullekin ja voimia ensi viikolle t. Lukija A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään olen ollut kovin väsynyt, mutta muuten ok. On vaikeaa olla raihnainen, kun on normaalisti aina menossa ja tekemässä jotain.

   Poista
 8. Meilläkin on täällä edelleen pääsiäinen (viikon kestävä) mutta erilainen kuin kristitty pääsiäinen.Mukavaa pääsiäistä sinulle !Löysin kivoja suklaamunia ja pupuja makeiskaupasta mutta suklaamunissa ei ollut yllätystä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sinne muuten tule paljon kristittyjä pääsiäistä viettämään?
   Minäkin kaipaan niitä vanhoja suklaamunia (jotka maistuivat pahalta), MUTTA sisällä oli sormus.

   Poista
  2. Minakin kaipaan munia, joita voi ostaa irrallaan ja niita sai erivarisissa ja-kuvioisissa kaarepapereissa, ja aina jannitettiin etta mita sisalta loytyi. Nyt vaan maksetaan paketista,suklaamuna ja suklaapatukoita munan lisaksi siella kylla on, mutta lelua ei kylla! Paitsi kindereissa..Harmittaa!!

   Poista
 9. Hyvää pääsiäisen jatkoa ja huhtikuuta sinne teille. Taitaa todellakin olla viisainta välttää nuhaneniä ja väkijoukkoja - kävely luonnossa sen sijaan tekee varmasti hyvää ( voimien mukaan ). Minä kaipaan Suomesta Mignon-munia ja suklaalata maistuvia suklaamunia. Täällä ne ovat aivan liian makeita, vähän ällöttäviä ja sormuksia ei niistä löydä enää koskaan. Tyttäreni totesikin tässä, että "näissä on sisällä se kahden minuutin riemu", siis huono lelu :) Me löydettiin onneksi kaupungin parhaasta karkkikaupasta Fazerin sinistä - mikä onni !

  VastaaPoista
 10. Miten ihmeessä ne munat voi olla siellä perjantaina, kun keskiviikkona viiden aikaan iltapäivällä laitoin postilaatikkoon, joka ei edes ollut postitoimiston lähistöllä! Hyvää pääsiäismaanantaita, toivottavasti vointisikin on hyvä.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!