keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kynttilöitä

Sisustus/siivousvimman tiliin voi kai pistää tämänkin. Järjestelin laatikoita ja keräilin sieltä pois osittain poltettuja kynttilänjämiä. Näyttävät yksin jotenkin surkeilta ja aikansa eläneiltä, joten vähällä oli etteivät päätyneet roskiin. Sitten muistin, että toisessa kaapissa (jota en ole vielä raivannut) on tälläinen vanha tarjotin, jota en ole tainnnut paljoa käyttää. Istutin erinväriset ja -malliset kynttilänpuolikkaat siihen, ja nyt saan viettää tunnelmallisia tammikuisia iltoja kynttilänvalossa. Siis silloin harvoin, kun saan rauhassa istuskella hiljaisessa olohuoneessa. 

Eka-iltana sain kylläkin oikein kamalan päänsäryn, koska suurin osa noista on voimakkaita tuoksukynttilöitä. Meillä oli kuulkaa  sellaiset tuoksut talossa, että piti avata ikkuna, ja rouva joutui särkylääkkeiden siivittämänä sänkyyn, päätään potemaan. Viisastuneena pistän enää vain yhden tuokuskynttilän palamaan, tuoksuttomien sekaan.

Edelleen illat ovat niin kovin pimeitä. Jospas helmikuussa helpottaisi!Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Juu, kynttilät ovat niin ihania - mutta tuoksuja vain hillitysti. Mukavia hetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin tujut tuoksut, että... No, nyt olen viisaampi. Ongelma vaan on se, että olohuoneessa olevasta TVstä tulee jatkuvasti jalkapalloa. Tunnelmaan ei tahdo päästä kiinni, kun kotikatsomo mölyää ja TVssä innokas selostaja pölöttää.

   Poista
 2. Oi etta inhoan niita tuoksukynttiloita! Ja meilla melkein kaikki ovat sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä lähtien ostan vain ja ainoastaan hajuttomia kynttilöitä. Ei sitä hajua korjaan tuoksua kestä kukaan.

   Poista
 3. Ostin kerran Ikeasta tuoksukynttilöitä sillä seurauksella, että päänsäryn lisäksi sain rajun allergiakohtauksen. Olen jo pitkään ostanut Yankee candle - kynttilöitä, joiden tuoksut eivät ainakaan minua kiusaa. Niistäkin valitsen ne "raikkaimmat", merelliset tuoksut, en mausteisia cocktaileja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Yankee kynttiöitä saa kyllä täältäkin, mutta en ole koskaan ostanut. Niistä voisikin etsiä hajuttoman version. Päänsärkyä en enää kynttiöistä toista kertaa halua.

   Poista
 4. Tämäkin muuten niin supisuomalainen tapa, täällähän laitetaan kynttilät pöytään vain "romanttiselle illalliselle" (candlelit dinner), missään en ole nähnyt tarjotinta täynnä kynttilöitä. Suomessa nyt käydessäni, joka kodissa laitettiin kynttilät palamaan illalla, ja joskus jo iltapäivällä, hämärää helpottamaan. Kai se on se tuli, jota on kiva tuijottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoitkin. Viime viikonloppuna, kun mulla oli täällä kynttiät palamassa meillä kävi kaksi eri naapuria. Toinen sanoi, että ompas täällä kovin romanttista. Ja toinen ihmetteli, että onpas sulla paljon kynttiöitä palamassa.
   Suomessa oli joulun aikaan kyllä niin ihanan tunnelmallista. Täällä taas käytetään kirkuvia värejä, eikä tunnelmasta ole tietoakaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!