torstai 17. tammikuuta 2013

Irlantilaisten hoikistaja


Minulle on sanottu usemmankin kerran, että Dr Eva puhuu kuin sinä, ja muutenkin muistutatte toisianne. Piti ottaa selvää, että kuka tämä Dr Eva on, ja selvisihän se. Hän on suomalainen lääkäri, joka on tullut kuuluisaksi täällä Irlannissa ohjelmallaan Operation Transformation. Siinä ylipainoiset ja huonokuntoiset kansalaiset muuttavat elintapojaan ja samalla lahtuvat, Eva Orsmondin ja muiden ammattilaisten avulla ja tuella.

Operation transformation- ohjema pyörii taas televisiossa, mutta harvoin sitä tulee katsottua.  Yksi syy on se, että kaikki mitat on paunoissa,unsseissa, jaloissa ja tuumissa. Niistähän tämä blondi en ymmärrä mitään, enkä jaksa niitä pienessä päässäni käännellä enkä vääneellä. Koko ohjelman juju katoaa minulta, kun punnituksen jälkeen en oikein tiedä, että paljonko henkilö grammoissa/kiloissa on laihtunut/lihonut. Toinen syy on taas ohjelman juontaja Kathryn Thomas, jonka ylienergista höpötystä en jaksa kuunnella. Jotkut TV-kasvot vaan ärstytävät, ja hän on yksi niistä.

Entäs sitten Dr Eva? No, hän on sellainen suorasanainen suomalainen, joka sanoo niin kuin asiat on: ”Olet taas lihonut. Haluatko laihtua? Jos et laidu niin verenpaineesi vaan nousee ja kolesterolisi myös”.  Kyllä Eva kannustaakin, ja on aidosti iloinen hyvistä suoristuksista. Minusta hän on ihan piristävä tv-persoona.

Niin, ja niistä meidän yhtäläisyyksitä. No, olemme molemmat blondeja, meillä on samanlainen aksentti, olemme Suomesta ja naimisissa irlantilaisten miesten kanssa. Irlantilaisen mielestä varmasti menemme aivan liian suoraan asiaan!

Eroavaisuuksia onkin paljon enemmän: Eva elää niin kuin opettaa ja on erittäin trimmissä kunnossa. Minä taas yritän elää niin kuin Eva opettaa. Silloin kun muistan,  siinä koskaan onnistumatta. En usko, että Eva kauheasti innostuisi, jos hänelle sanottaisiin, että muistutamme toisiamme. Meidän vyötärön ympärysmittamme nimittäin eivät todellakaan ole yhtä monta tuumaa.  Ja minä taidan painan monta paunaa ja unssia enemmän kuin Dr Eva. 

Niin, että kiitos vaan, jos muistutan Irlantilaisten laihduttajaa! Tästä lähtien taidan pyytää heitä ensin käymään näkötarkastuksessa, ja sitten mittaamaan tuumamitalla vyötärönympärykseni. Eivätpä taida toista kertaa sanoa, että muistutamme toisiamme!Tästä linkistä muuten löytää paljon hyviä ja terveellisiä reseptejä, jos kiinnostaa.

11 kommenttia:

 1. Voin todella pahoin kun joudun valitettavasti katsomaan näitä laihdutus- ja terveysohjelmia, sillä ne kuuluvat perillisteni mieliohjelmiin! Meillä on koko porukka muuten normaalipainoista, että en tiedä mihin tämä into kyseisiin ohjelmiin perustuu!

  Niissä annetaan niin mustavalkoinen kuva hyvästä ravinnosta. Nykyisin ihmiset elävät sivistysvaltioissa tuonne reippaasti yli 80-vuotiaiksi. No, monella on jo silloin monenlaista sairautta. Minusta se kuuluukin siihen ikään. Rappeutuminen on normaalia, luonnonlaki jopa. Olen aina saanut näppylöitä paatoksellisesta ja hurmahenkisestä valistuksesta. Jos mä elän 100-vuotiaaksi syömällä siemeniä, pähkinöitä, litkimällä oliiviöljyä, jättämällä punaisen lihan, syömällä vihannekset raakana, poistan sokerin ruokavaliosta, vehnän myös ja vähennän muutkin hiilihydraatit minimiin. Juon litratolkulla suodatettua vettä jne. No, thanks!! Mä mieluummin kuolen puoliaktiivisena 70-vuotiaana ja jätän 15 vuoden vuodeosastolla vaipoissa, täysin hoidettavana, lääketokkurassa kattoon tuijottaen oleskelun väliin! Niin on(minulle) parempi elikkä syön mitä mieli tekee ja mihin rahapussissa on varaa. ;) Yksi terveysguru Suomessa ilmoitti, että pehmytjäätelö on pahinta teollista myrkkyä, mitä on tehty ikinä (kasvismargariini tuli hyvänä kakkosena). Ok. mä syön sitä jatkossakin pari kolme kertaa kesässä ja tapatan ittessäni samalla osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen jotenkin kyllästynyt näihin ohjelmiin. Niitä pyörii joka kanavalla. Meillä näkyy myös paljon englantilaisia kanavia, joten on vara mistä valita. Ennen tuli sisustusohjelmia ja nyt näitä laihdutus ja elämäntapa-ohjelmia.

   Jos kaikkia sääntöjä ja ohjeita noudattaisi, ei oikeastaan voisi syödä mitään. Tuntuu siltä, että ruoka kuin ruoka, niin aina siinä on jotain epäterveellistä.

   Jospas pitkän ja onnellisen elämän salaisuus onkin siinä, että osaa välillä herkutella ja nauttia elämästä - kohtuuden rajoissa.

   Poista
 2. Minusta tuntuu joskus etta taallakin monen mielesta suomalaiset ovat ihan samannaköisia koska ovat samanoloisia. Suomalainen suorasukaisuus on hankalaa kasiteltavaksi monelle, taalla paikalliset ovat mielellaan samaa mielta ainakin porukassa ihan vaan miellyttaakseen muita, mina taas en ole oppinut pitamaan paatani kiinni vielakaan vaan lauon aina mielipiteeni vaikka joskus olisi helpompi olla hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit. Olemme samanoloisia ja toimimme ja puhumme tietyllä tavalla. Minusta on ärsyttävää, jos ei koskaan voi sanoa asioita suoraan, vaan aina kierrellään ja kaarellaan.
   Ihmisestä on vaikea ottaa selvää, kun ei tiedä, että mitä hän ihan oikeasti ajattelee.

   Poista
 3. Et sinä kyllä mielestäni ole mikään lihava. Ihan hoikka ja on sinussa jotain hyvin irlantilaista. Eikä sinulla olen paljon mitään aksenttiakaan jäljellä. Jos niin sanovat niin ehkä he katsoo sinua mielipiteiden mukaan. Niin sanoi miehenikin ja hän on nähnyt suomalaisia yli 25 v. ajan. Ja kun nähtiin miten mennä porhelsit kovaa vauhtia kävellen siellä Corkin katuja... Perässä ei meinannut pysyä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en ehkä lihava, mutta salakavalasti nuo kilot lisääntyvät vuosi vuodelta. Kävellyllä käyn edelleenkin, mutta se ei taida olla sitä tehokkaitan liikuntaa...valitettavasti.
   Kai se asuinmaa meitä muokkaa pakostakin. Suomalaisten mielestä taidan olla varsinainen lörppähuuli ja täällä taas se vähän hiljainen ulkomaalainen.

   Poista
 4. Minua huvittaa(ja arsyttaa)joka vuosi joulun jalkeen katukuvaan ilmaantuvat himokavelijat ja telkassa alkavat laihdutusmainokset ja -ohjelmat. Kun elaa koko vuoden terveellisesti ja kohtuudella herkutellen niin ei jotenkin jaksa innostua noista laihdutusasioista.
  'Operation transformation'-ohjelmaa katsoin alkuun, silloin kun Gerry Ryan oli puikoissa, ja vaikka Kathryn Thomas ei minua arsyta lainkaan, olen aina pitanyt hanen matkailuohjelmistaan ja sopii hyvin tamankin ohjelman juontajaksi(huomattavasti terveempi ulkomuoto ja elamantavat kuin Gerrylla), syy miksi en katso OT:ia on nimenomaan Eva Orsmondista. Kun hanta katsoo, havettaa myontaa olevansa itsekkin suomalainen. Han on suorastaan 'rude' ja saanut jo useammankin osanottajan itkemaan julkisesti ohjelmassa. Tuollaisessa ohjelmassa pitaa kannustaa, ei latistaa. Ihmettelen miten hanen klinikkansa menestyy, jos han siellakin kayttaytyy noin? Vai onko hanesta vain ohjelmaa varten tehty se 'hirvea ulkomaalainen'?

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kuukautta ennen joulua lehdet ja tv ja kaupat ovat täynä ruokaa, ruokaa ja vielä kerran ruokaa. Sitten tammikuussa on tahti toinen, ja kaikkein pitää alkaa liikkumaan.
   Evan business taitaa menestyä oikein hyvin. Niin olen aikakin käsittänyt. Hän käy myös luennoimassa yms. Toisaalta jos elämäntapansa haluaa muutta ja kiloja karistaa, on ihan hyvä, jos joku sanoo suoraan ja patistaa parempiin suorituksiin. Saavat ainakin rahoilleen vastinetta!

   Poista
 5. Hei!

  Satuin blogiisi sattumalta, googlatessani "minimalistiset häät" otsikolla!:D Hieno osuma googlelta -upea, elämänmakuinen blogi ihanasta Irlannista! Irlannissa ole käynyt pari kertaa ystäväni asuessa siellä ja reissannut hieman maata näillä matkoillani. Paljon olisi silti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa! Uudestaan tekisi mieli... Kiitos blogistasi, jään seuraamaan tarinoitasi!

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne!
   Kiva että löysit tänne Vihreälle Saarelle. Ihme, että tuolla hakusanalla päädyti tähän blogiin. Taisi google olla vähän sekaisin!
   Kommentoithan tulevaisuudessakin. Mukavaa viikonloppua sinne lumen keskelle.

   Poista
 6. Kyllahan taas havettaa olla suomalainen taman Eva Orsmondin takia! Taas pisti yhden tyttoparan itkemaan tv:ssa kun tama ei ollut ihan onnistunut painonpudotuksessaan. Voi hemmetin hemmetti!Ja sitten piti viela tulla Saturday Night Showhun huutamaan ja naputtamaan ja selittelemaan kulttuurieroista ja rehellisyydesta! Rehellisia olemme suomalaiset kylla, mutta sillakin on rajans-meista moni on myos empaattinen ja osaa sanoa asiat kivastikin. Kuten aiemmassa kommentissani jo totesin, tuossa ohjelmassa on tarkeaa olla kannustava, eika latistaa osallistujien viimeisiakin itsetunnon murusia! Kamala noita-akka tama Eva-toivottavasti menee piiloon hapeamaan ja haviaa tv:sta, pilaa meidan muiden suomalaisten maineen.
  Mari

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!