sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Viluinen viikonloppu

Loppuviikkoa kohden lämpötila laski laskemistaan. Autonikkunat jäässä aamuisin, ja sisällä villasukat ovat nyt ehdoton must. Eilen lähdimme koko perheen voimin kannustamaan Junioria. Puin pesueeni lämpimästi. Myös itsepäisen irlantilaisen mieheni. Kyllä, hänelläkin oli kaulahuivi kaulassa, pipo päässä ja käsineet käsissä. Jokainen irlantilaisen kanssa asuva tietää, että tästä pitäisi saada kyllä joku mitalli tai vähintään kunniakirja.

Jalkapallokentän laidalla tuli, hyvistä varusteista huolimatta, kylmä. Ja kun täällä tulee kylmä, niin se menee luihin ja ytimiin asti.Yritin hyppiä ja kannustaa ja huutaa. Ei auttanut, peli hävittiin ja katkerasti. Tuomaripeliä, sanon minä. Pesäpallopelissä tuollainen tuomari olisi kannettu jokeen.  Kotona tankkasin kuumaa teetä ja lämmittelin takan edessä. Ei auttanut. Viimein kapusin yläkertaan ja vedin täkin korville. Se siitä lauantai-illasta... otin 2.5 tunnin iltaunet. Taisivat tulla tarpeeseen.

Tänä aamuna lähdin reippaasti lenkille. Kaikki univajeet oli hoidettu, nyt taas jaksan. Kymmenen minuuttia kävelyä, ja sitten taivas aukeni. Niin kuin se täällä vain voi aueta. Suorinta tietä kotiin. Pistin pipon kuivumaan patterin päälle ja vedin villasukat jalkaan. Ollaan sitten sisällä!


14 kommenttia:

 1. Kylmaa on-nytkin takan aaressa istun pieni koiravauva kainalossa.
  Eilen haimme Watefordista perheeseemme toisen koiran, pienen Cavalier King Charles spanielin tyttopennun..ja ulos ei voi vieda lainkaan viela, edes pissalle, ettei parka vilustu.
  Tassa se nyt kainalossa tuhisee <3

  Mari

  ps.oma irkkumieheni myos saattaa olla ulkona t-paitasillaan talvella ja vetaa fleecea paalle kesalla! Ei mitaan jarkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudelle perheenjäsenelle!
   Irlantilaisten verenkierto on ihan erillaista kuin meidän. Tänään näin miehen ulkona shorseissa..oli lenkillä, mutta kuitenkin. Hirveän kylmä viima eikä paljoa lämpöasteita. En ymmärrä!

   Poista
 2. Minä en palele, kun mulla on ihanan lämpöiset irlantilaissuomalaiset villasukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minullakin! Nautikaammme lämpimistä jaloista.

   Poista
 3. Minunkin oli nyt luovutettava. Viluttaa niin, että napsaisin lämmityksen päälle, vedin tuplavillasukat jalkaan ja avasin punaviinipullon. Jos ei kohta lämpeä, niin jo on kumma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt tuntuu, että miten ihmeessä taas selviän tästä pimeästä ja kylmästä talvesta. No, eiköhän se tästä taas. Onneksi on villasukkia.

   Poista
 4. Meillä on plusasteita ja tarkenin päiväkävelyllä (metässsä) ilman sukkahousuja. Myssy oli toki päässä ja se olikin hyvä kun puista tippui vettä. Meillä on satanut melkein joka päivä, muttei ei tuolla volyymilla kuin teillä.

  Mutta ovat ne irlantilaiset karaistuneita! Ei voi muuta sanoa - ja meillä on sentään ollut jopa -40 C! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni kotona ei ollut keskuslämmitystä. Sisäoppilaitoksessa oli myös kylmä. Enää hän ei suostu sisällä palelemaan, kun kuulemma sitä teki vuosia. Irlannissa vanhemmalla väestöllä on ihmeellinen suhtautuminen lämmittämiseen, vaikka heillä ei olisi rahasta puutetta. Siitä säästetään, vaikka ei tarvitsisi. Pitääkin joskus postata asiasta.
   Ensimämäisen kerran anoppilassa käydessäni istuin koko viikonlopun takki päällä. En ole eläissäni palellut niin paljon. Kosteat lakanat olivat myös epämielyttävä kokemus ja suihkuun en tarennut mennä kertaakaan. Päätin mielessäni, että täällä en koskaan suostu asumaan. No, toisin kävi!

   Poista
 5. Täällä ei vielä kauhean kylmää ole.Päivällä oli hieman yli 21 ja nyt hieman alle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on juuri nyt ihan täydellinen sää!

   Poista
 6. Tulimme juuri automatkalta, aika hurjaa, vesi lensi kaarena tieltä ja välillä oli kierrettävä toiselle puolelle kaistaa kun ei tiennyt miten syviä lammikot olivat.

  Meillä on ollut KOKO viikonlopun lämmitys päällä, ja taas on öljytankki tyhjänä. Viisisataa euroa kerta kun tankin täyttää! Aika kallista touhua tämä lämmitys, pitäisiköhän investoida lämpökalsareihin? Tai ruveta istumaan makuupussissa kuten eläkeläiset kuulemma, pysyäkseen lämpimänä tv:n ääressä. Myötätuntoni myös heille, jotka joutuvat nykyään hakemaan kanistereilla lämmitysöljyä, kun raha ei riitä koko säiliön täyttämiseen. Lama-ajan ilmiö tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen torkkupeittoja olohuoneeseen. Me kääriydymme niihin illalla.Siis vaikka lämmitys on päällä ja samoin takassa tuli.
   Lämmittäminen on kyllä kallista. Meillä on kaasulämmitys,josta maksamme kahden kuukauden välein. 500.00 on iso raha..eikä yksi tankillinen riitä talveksi.
   En yhtään ihmettele,jos kaikilla ei rahat riitä lämmittämiseen.
   Pitkä ja kylmä talvi edessä.

   Poista
 7. En oikeastaan muista sellaista päivää, jolloin ei olisi satanut vettä. Keskiviikkona on kuitenkin tänne Suomen Hämeeseen luvattu lunta! En pane pahakseni. +21 C on alin sisälämpötila, missä minä tarkenen, muuten palelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taitaisit jäätyä meillä. En ole mitannut lämpöä, muutta noihin lukemiin meillä tuskin päästään. Viikonloppuisin pidämme takassa tulta ja se lämmittää mukavasti.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!